We zijn alweer maandag en ik denk er stilaan over om mijn dagboekjes niet meer op zondag te publiceren, maar op maandag. Dat lijkt mij beter uit te komen.

Afgelopen week zat weer vol zonovergoten dagen en leuke verrassingen. Hoewel ik nog geen vakantie heb, zit het vakantiegevoel wel echt in mijn lijf. En daar heeft de zon echt wel iets mee te maken. Lezen jullie weer mee?

Zondag

vlinderstruik

We beginnen onze dag zoals we hem de vorige avond geëindigd zijn: in goed gezelschap. Mijn Lief bakt pannenkoeken voor mij en de vrienden die gisteren zijn komen barbecueën. Een gezapige, rustige manier om de ochtend te beginnen.

Het is bloedheet vandaag, dus staat er niet veel op de planning: er wordt wat gelezen, met Amélie gespeeld, een beetje televisie gekeken en een paar kleine klusjes worden ook afgerond. Maar verder is het vooral een echte luie zondag!

Maandag

boeken

De week begint eerder in mineur. Wanneer ik opsta, blijk ik verkouden te zijn. Hoe kan dat nou met al dit warme weer. Misschien de airco? Het is alweer een warme dag, maar Amélie doet extra lange dutjes om de dag door te komen. Wanneer ik haar ga ophalen in de opvang is ze haar vrolijke zelf. Die is alvast uitgeslapen!

We hebben nog vlees over van onze barbecue van zaterdag, dus vliegt de vlam terug in de barbecue en eten we met ons drietjes nog een keertje gezellig barbecue. Daarna is het tijd voor onze avondroutine: Amélie in de douche en in bed, ik lekker in de zetel met een boek. Ik was al bijna vergeten dat de Rode Duivels vanavond ook nog een match te spelen hebben. Hij wordt door mijn Lief gevolgd, maar ik hou het toch bij mijn boeken.

Dinsdag

koekoek spelen

 

Mijn Lief is ’s avonds weg voor het werk en wij zijn heel erg vroeg klaar met eten. Ik heb dus nog een half uurtje om met Amélie iets leuks te doen. Onze voordeur staat open, om eens goed te luchten, en Amélie besluit om een wandelingetje te maken. Wanneer ik achter haar aan ga, staat ze recht en pakt mijn hand. Dan stapt ze het pad naar onze voordeur af, op weg naar de speeltuin aan de andere kant van de straat. Nu al is het een echt buitenkind dat het liefst gaat spelen en zich vuil maakt. Ze stapt aan de hand naar de speeltuin waar we gekke bekken trekken en kiekeboe spelen. Plots roept ze zelf heel luid ‘koekoek’. Dat ze dit nu kan zeggen, vindt ze geweldig, want ze houdt er niet meer mee op tot ze in haar bedje ligt. Amélie heeft een nieuw woordje aan haar woordenschat toegevoegd.

Woensdag

Amélie stapjes

Precies een week geleden zette Amélie haar eerste stapjes. De dag erna deed ze het nog eens dunnetjes over, maar sindsdien weigert ze. Ze gaat staan, twijfelt even en kruipt dan naar haar bestemming. Stilletjes aan was ik beginnen geloven dat ik me vergist had en dat die stapjes nog even op zich zouden laten wachten. Maar wat bleek vandaag, stapjes zetten doet Amélie als mama even niet kijkt! Tot twee keer toe betrapte ik haar er op dat ze wel stapte als ik even de andere kant opkeek. Achteraf maakt ze het ruimschoots goed door te stappen wanneer ik net aan het filmen ben. Gekke meid!

Donderdag

boek lezen

Er zijn zo van die dingen die je jaarlijks weer moet doen: belastingaangiftes bijvoorbeeld. Wij laten dit elk jaar door een boekhouder doen. Die komt langs bij mijn schoonouders om alle nodige documenten te verzamelen en in te loggen voor ons op tax-on-web. Na het werk moesten we dus langs bij de schoonouders.

Amélie moest alvast geen honger lijden, want oma had voor haar ’s middags meegekookt. Ze kon meteen aan tafel. Mijn Lief en ik haalden frietjes om bij de schoonmama en -papa op te eten. Zo bleef ons het gerommel achteraf van koken bespaard.

Toen we thuis kwamen, was het al lang bedtijd voor Amélie en daarna had ik niet veel zin meer om iets te doen. Gelukkig was dat ook niet nodig. Ik kon gewoon lekker in de sofa ploffen om nog een paar bladzijden te lezen.

Vrijdag

met de fiets naar het werk

Het is een ontzettend drukke dag op het werk, dus ik kan niet zeggen dat ik er spijt van heb dat de werkweek voorbij is. Wanneer ik thuis kom, wacht er een leuke verrassing op mij. Ik mag meedoen met een Hebban Buzz en het boek waarmee ik mee doe, ligt thuis op mij te wachten. Leesvoer voor het weekend dus!

Mijn Lief besluit met vrienden naar het voetbal te gaan kijken. Ik en Amélie eten samen een boterham. Omdat ze een lange middagdut heeft gedaan, is ze echt nog niet moe. Dat is de ideale gelegenheid om samen nog eens naar de speeltuin te gaan. Ik besef nu echt wat een luxe we hebben met een speeltuintje aan de andere kant van de straat.

Zaterdag

Amélie kiest schoenen

Zowel ik, mijn Lief als Amélie hebben nieuwe schoenen nodig, dus trekken we die voormiddag naar de winkel. Het lukt ons vrij vlot om voor iedereen een nieuw paar te vinden. We doen nog een paar wekelijkse boodschappen om daarna thuis te genieten van een lunch. Verder moeten er ook nog huishoudelijke taken worden afgewerkt.

’s Avonds zijn we uitgenodigd bij de peter van Amélie om te barbecueën. Met dit warme weer blijven we maar vleesjes op de grill gooien. Het is best aangenaam om buiten te zitten en we blijven dan ook veel te lang hangen. Amélie is allang naar dromenland als wij besluiten naar huis te gaan. Eenmaal thuis slaapt ze gewoon lekker verder in haar eigen bedje.

Zondag

Gent

Deze date stond al lang met rood in onze agenda. Samen met de buurtjes en de vrienden van Gent gaan we eten in de Gekroonde Hoofden. De ribbetjes daar zijn echt de moeite waard. We maken er een daguitstapje van, maar Amélie blijft lekker thuis bij opa en oma. Na ons overheerlijke maal bezoeken we het Gravensteen en genieten daarna van een ijsje en een drankje op het terras. Een zalige zondag, meer moet een mens niet hebben!

Hoe was jullie week?

One Reply to “Lief Dagboek #45 | de vakantie begint te kriebelen”

  1. Ik word ook snel verkouden van airco. Wat veranderen die kleintjes toch veel hè die eerste jaren!! Zo leuk om te mogen meemaken als ouders 😍 klinkt als een leuke en relaxte week 😊

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.