Amélie deed een trucje afgelopen week waar ze heel veel lol mee had. Een paar keer deed ze het trucje opnieuw, maar dit weekend weigerde ze plots om weer verder te gaan. Echt haar eerste stapjes of niet? We zien het wel.

Gisteren viel het internet echter uit, waardoor ik dit dagboekje niet online kon zetten. Dan maar een dagje later. Ik blik vandaag dus graag terug met jullie op afgelopen week met een mijlpaal, lekker eten en goed gezelschap

Zondag

zondag eten

Veertien dagen geleden was het de verjaardag van mijn schoonvader en die vieren we vandaag officieel met een etentje. Mijn schoonouders hadden een hele zoektocht op touw moeten zetten om een restaurant te vinden waar nog plaats was en waar Amélietje mee kon (want kleine meid heeft nog een eetstoel nodig). Die combinatie was blijkbaar nog niet zo eenvoudig.

De zon scheen op volle kracht. We waren blij dat het een restaurant was met terras, maar zaten eigenlijk binnen. Gelukkig vlakbij de terrasdeuren die wagenwijd open stonden. Tijdens het apéritief speelde Amélie met haar dino en Tijgetje. Terwijl wij ons voorgerecht aten, begon zij aan haar kip met appelmoes. Aangezien Amélie ontzettend snel afgeleid is, at ze nog een beetje verder tijdens ons hoofdgerecht ook. Tussen de gangen door was het tijd om de avonturier uit te hangen. Ze ging spelen in het gras, kroop tussen tafels en stoelen door (buiten wel te verstaan) en deed pogingen om haar eerste stapjes te zetten. Wij zaten vier uur lang aan tafel en mits de nodige aanpassingen heeft onze kleine meid zich voorbeeldig gedragen! We zijn daar ontzettend dankbaar voor.

Maandag

Amélie in de tuin

Een heldere hemel was wat ik verwachtte toen ik wakker werd, maar alles zat potdicht. Het zag er zelfs uit alsof het zou gaan regenen. De nacht was veel te kort geweest, omdat ik de dag ervoor weer tot laat had zitten lezen in de Milleniumtrilogie, maar vandaag las ik het laatste boek uit. Ik hoop de komende dagen dus wat vroeger in mijn bed te zitten.

’s Middags klaarde de hemel helemaal op. Ik kon samen met Amélie genieten van het zonnetje in onze tuin. Ze ging weer op ontdekkingstocht, maar besloot daarbij om bloemen te gaan vernielen. Daar greep ik toch even in. Als er iets is wat ik haar bij wil brengen is het respect voor de natuur en al haar wezens. Er is alvast wel nog wat werk aan de winkel wil dat lukken.

Dinsdag

kind en gezin

Amélie krijgt vandaag haar laatste prikjes. Daarvoor moeten we naar Kind en Gezin. Jammer genoeg heeft de dokter zoveel bezoek gehad dat het wat uitloopt en onze afspraak maar een twintigtal minuten later kan doorgaan. Kleine meid maakt er geen enkel probleem van. In de wachtzaal ligt genoeg speelgoed waar ze zich mee vermaakt. En er zijn ook andere kindjes om mee te spelen.

Bij de dokter wil ze nog geen vijf minuten op mijn schoot blijven zitten. Ze is zo weer weg om te spelen met alles wat ze te pakken krijgt. Dit keer is het een pop die er ligt. Ze haalt de muts van de pop en probeert ze op haar eigen hoofdje te zetten. Na een gesprek en een onderzoek is het tijd voor de prikjes. Ik ben al lang blij dat ze even stil op mijn schoot zit. Als de naald in haar arm gaat, gilt ze de boel bij elkaar. En wanneer in de andere arm ook een prikje moet, heeft Amélie ook geen zin meer. Maar zodra het achter de rug is, verdwijnen haar traantjes ook weer. Ze heeft het te druk met de pop en de muts!

Woensdag

eerste stapjes

Is dit een mijlpaal om te noteren en nooit meer te vergeten? Terwijl ik in de tuin bij de kippen wat groentenafval gooi, gaat Amélie recht staan en zet aarzelend een stap of twee zonder hulp. Ze lacht heel hard wanneer ze weer blijft staan. Ze is duidelijk apetrots op zichzelf. Daarna laat ze zich terug op haar handen zakken en kruipt vrolijk verder. Die avond doet ze het nog een paar keer. Recht staan, twee stapjes zetten en daarna verder kruipen. Ze is duidelijk in een overgangsfase. Stappen is iets interessants, maar het lukt nog niet helemaal. Gelukkig heeft ze nog zeeën van tijd om het te leren.

Donderdag

bloem

In mijn zoektocht naar groener leven kijk ik ook wel eens naar ons eten. Omdat wij ons brood zelf bakken, besloot ik om eens biologische bloem online te bestellen. Die bestelling komt vandaag aan en ik ga meteen aan de slag om een roggebrood te proberen bakken.

Ik neem na de werkdag een moe, klein meisje mee naar huis. Ik leg haar in haar bedje, maar ze wilt niet slapen. Veel liever gaat ze spelen in de tuin waar ze zand in de bloemperken strooit, proeft of aarde eetbaar is en nog eens probeert hoe dat werkt met die stapjes. En bloemen proberen plukken, dat doet ze ook. Mijn Lief heeft een vergadering op het werk en is pas thuis wanneer wij net klaar zijn met eten. Dus eet Amélie nog een keertje met hem mee ook. Daarna is het echt tijd voor bed en neem ik even de tijd om mijn kleerkast uit te ruimen zodat er ruimte is voor zomerkleren. Er hingen namelijk nog steeds wollen truien in mijn kast!

Vrijdag

spelen in het zand

Vanavond ben ik alleen thuis samen met Amélie, want mijn Lief is naar Waterfront. Waterfront is een van de herdenkingen van WOI, deze keer voor de soldaten die stierven aan of op zee. Aangezien ik vroeg thuis ben, is er ruim tijd voor mij en Amélie om nog wat leuke dingen te doen. Ik laat haar in het zwembad spelen, waar ze heerlijk verkoeling vindt op deze warme dag. Wanneer ze genoeg in het water heeft gespeeld, gaan we nog even naar de speeltuin. Lekker ploeteren in het zand vindt ze een fantastisch idee.

Rond etenstijd komen onze buurtjes om samen frietjes te eten, wat we gezellig op het terras doen. De perfecte start van een zonnig weekend!

Zaterdag

Mijn kleerkast is opgeruimd en ik heb vast gesteld dat ik nog wel een paar dingen kan gebruiken. Mijn Lief klaagt al de hele maand dat hij een tekort heeft aan polo’s en shorts. Tijd dus om die kleerkasten even aan te vullen. Amélie gaat bij de buren spelen, zodat wij ongestoord kunnen winkelen.

Wanneer we Amélie terug gaan ophalen worden we uitgenodigd om te blijven eten. Tijdens de lunch wijzigen onze plannen een paar keer, maar uiteindelijk spreken we met de buren af om ’s avonds een barbecue te doen bij ons. Eerst hebben ze een yogales. Hun dochtertje komt dan bij ons spelen; Amélie vindt het geweldig om een speelkameraadje te hebben. Samen spelen ze met Duplo, eten fruit en yoghurt en zo kan ik nog een paar bladzijden in mijn boek lezen. Wanneer ze terug zijn van de yoga wordt het vuur aangestoken en kunnen we smullen van onze spontaan bedachte barbecue.

Hoe was jullie week?

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.