Een titel bedenken voor dit dagboekje was niet zo eenvoudig. Wat verbindt alle gebeurtenissen van afgelopen week? We proberen onze draai te vinden tussen alles wat er op ons afkomt. De weekends zijn druk en de weekdagen ook. Maar tussen dat alles vinden vooral betekenisvolle ontmoetingen plaats. En dat is wat ik van afgelopen week wil onthouden. Tijd voor een nieuw weekoverzicht!

Zondag

consult wasbaar

De hoofdpijn die me de dag ervoor teisterde, is er nog wanneer ik wakker word. Amélie heeft geen medelijden en kruipt na haar ochtendmelkje vrolijk rond in bed. Gelukkig heb ik een schat van een Lief die met haar naar beneden gaat en mij nog even laat liggen. Die vijf extra minuten stilte maken het verschil. De hoofdpijn zakt langzaam zodat ik pijnvrij aan de dag kan beginnen.

’s Middags staat er een infosessie rond wasbare inlegkruisjes, maandverband en cups. Ik mag een aantal van mijn vriendinnen ontvangen die geïnteresseerd waren in de uitleg. Het verhaal van de consulente duurt niet zo lang, maar we praten achteraf wat bij onder het genot van een koekje en een kopje koffie of thee. Een aantal van hen heb ik al een tijdje niet meer gezien.

De rest van onze zondag verloop vrij rustig, zodat we toch een beetje uitgerust het weekend achter ons kunnen laten.

Maandag

Was sorteren

De voetbalgekte is duidelijk toegeslagen in ons Belgenlandje. De Belgische vlaggen verschenen al een week geleden aan de gevels, maar wanneer ik met Amélie naar de opvang vertrek, zie ik beduidend meer vlaggen hangen nu de Belgen de eerste match spelen.

De eerste match begint om vijf uur, wanneer wij net gedaan hebben met werken. De echte supporters beginnen al op het werk te kijken. Zelf denk ik niet dat er iets spannends zal gebeuren in de periode dat ik naar huis fiets, dus ik vertrek gewoon op mijn gebruikelijke uur om Amélie van de crèche op te halen.

Ze is meer dan gewoonlijk in ontdekkingsmodus en ontsnapt naar buiten waar ze bij mijn Lief de tuin ontdekt, terwijl hij zijn klusjes afrond. Ondertussen maak ik ons avondeten klaar en een salade voor de volgende dag. De Belgen winnen met 3-0, maar hier gebeurt er niets noemenswaardig. We ronden onze avondroutine af en sluiten de dag met een boekje in de sofa.

Dinsdag

Millenium trilogie

Alles loopt mis die ochtend. Ik ben ruim op tijd wakker en heb dus wat ruimte om nog een paar dingen te doen voor ik vertrek, maar het lijkt me niet gegund. Terwijl ik met Amélie bezig ben, word ik plots misselijk. Ik moet haar neerzetten en naar het toilet spurten, maar ze houdt mijn mouw vast waardoor ik er niet op tijd geraak. Dat moet dus opgeruimd worden. Daarna laat ik van alles uit mijn handen vallen, komt mijn schoonmoeder iets later dan verwacht en neem  ik het besluit om de auto te nemen. Maar door file kom ik uiteindelijk toch later op het werk aan. Ik had beter de fiets genomen.

Gelukkig keert het tij en verloopt de rest van de dag betrekkelijk rustig. Amélie ligt nog op bed als ik thuis kom, dus ik kan ook heerlijk rustig het avondeten klaar maken. Aangezien vandaag onze bestelling met herbruikbare spulletjes is aangekomen, ga ik alvast één pakketje bezorgen. Mijn vriendin is niet thuis, maar ik klets nog even met haar man voor ik echt naar huis moet om Amélie in bed te stoppen. Gelukkig kan ik van mijn dag bekomen door het tweede deel van de Millenium trilogie uit te lezen!

Woensdag

Lezen

Vanaf vandaag moet Amélie tijdelijk naar een andere opvang. Vol enthousiasme kruipt ze naar me toe om te vertrekken met de fiets, maar haar gezicht verraad dat we niet aankomen waar ze het verwacht had. Ze klemt zich aan me vast wanneer we binnen gaan. Na een paar minuten kan ik haar op de grond zetten en begint ze wat te spelen. Er moet nog wat papierwerk geregeld worden, dus ze heeft even tijd om te acclimatiseren, terwijl ik nog aanwezig ben. Als ik vertrek, zie ik aan haar gezichtje dat ze het niet leuk vindt. Achteraf hoor ik ook van de begeleidster dat ze na mijn vertrek even heeft gehuild en dat ze haar draai niet echt vond. Ik heb het er toch een beetje moeilijk mee.

Hoewel die ochtend de lucht er vrij bewolkt uitzag, is na de middag de zon uit gekomen. Het is lekker warm ’s avonds zodat we buiten kunnen eten. We genieten nog even van het zonnetje onder het genot van een kopje koffie. De hele avond is Amélie niet van me weg te slaan. Ik weet niet of die nieuwe opvang haar zo bevalt.

Donderdag

Kleine deugeniet

Ik heb het nog nooit zo moeilijk gehad om mijn kleine meid bij een opvang achter te laten. Wanneer we aankomen, merk ik dat het haar echt niet aanstaat. Ze kijkt behoorlijk beteuterd en teleur gesteld. Ik vind het maar zielig wanneer ik haar moet achterlaten. Ze is dan ook dolgelukkig wanneer ik haar ’s avonds kom ophalen. De begeleidster geeft aan dat ze het behoorlijk moeilijk heeft gehad vandaag. En dan krijgen we ook nog het nieuws dat het ziekteverlof van haar begeleidster bij de normale opvang verlengd is. Er is fijner nieuws om te krijgen… Ik hoop maar dat ze volgende week wat meer gewend is aan haar nieuwe plekje.

Vrijdag

valentijn

 

Terwijl ik de laatste dingen op het werk afrond, ontvang mijn Lief onze vrienden uit Brugge. Het is alweer een hele tijd geleden dat we nog eens rustig bij elkaar hebben kunnen zitten en bijpraten. Ik trap dus wat harder om thuis te raken. Heerlijk om hen en hun twee meisjes nog eens te zien. Die kleintjes worden toch snel groot!

Na een apéritiefje schuiven we aan tafel voor een portie heerlijke lasagne. Koffie en thee achterna, het is echt gezellig. Maar met twee kleine meisjes moet je al wat op het uur letten. Ook ons klein meisje is moe. Rond negenen nemen we afscheid van elkaar om alle kleine meisjes naar bed te brengen.

Zaterdag

consult wasbaar

Midzomer was eigenlijk twee dagen geleden, maar omdat het moeilijk is om in de week samen te komen en de zon toch niet zo aanwezig was, vieren we het vandaag. Ik ga naar de Antwerpse Kempen om onder de bomen in goed gezelschap de langste dag en de kortste nacht te vieren. Het is een kantelpunt, want vanaf nu zullen de dagen alleen maar korter worden, terwijl wij genieten van heerlijk zomers weer.

Amélie is meegegaan en laat haar absoluut gelden. De zandbak is heerlijk speelterrein, de dennenappels op de grond gaan in de heksensoep en ze spettert met het water uit de ketel op de voeten van al wie te dichtbij zit. Ze eet lekker mee van de feestmaaltijd. Op weg naar huis duurt het niet lang voor ze in de auto in slaap valt. Dat ze bij thuiskomst meteen in haar bedje gaat, kan haar ook niet deren. Zij heeft duidelijk evenzeer als mama genoten van het uitstapje!

Hoe was jullie week?

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.