Het is weer tijd voor een nieuw weekoverzicht! Wat een week was het alweer. Lees snel verder, dan vertel ik jullie meer!

Zondag

Op avontuur

Uitslapen lijkt Amélie een goed plan en dat ben ik helemaal met haar eens. Wanneer ze rond negenen wakker wordt, lig ik zelf ook nog in bed. Mijn Lief is naar een teambuilding van zijn politieke partij (waar hij op de lijst staat) en samen met Amélie blijf ik nog even soezen in bed. Rond de middag worden wij verwacht op het etentje dat volgt op de teambuilding, dus ik probeer die ochtend nog wat taakjes rond te krijgen.

Doordat de zon zo goed haar best doet, kunnen we buiten aperitieven. Amélie ontdekt de omgeving, want het etentje gaat door in een kasteel midden in een geweldig park. Zodra ons bordje leeg is, ga ik met mijn kleine spruit naar huis omdat ze nood heeft aan haar middagslaapje. Mijn Lief wordt iets later thuis gebracht door een partijgenoot. Met z’n drietjes genieten we nog onder het genot van een drankje in het zonnetje op ons terras.

Aangezien wij van de dag ervoor nog heel wat vlees en salades over hebben, trommelen we rond etenstijd wat buren op en maken er nog een gezellige avond van. Spontane ontmoetingen, zo brengen wij graag onze dagen door!

Maandag

Luiers vouwen

Na het werk heb ik een afspraak bij de dienst voor kinderopvang waar Amélie vanaf volgende week even heen moet. We moeten de administratie regelen en haar inschrijven. Na thuiskomst begin ik meteen aan het avondeten, want het is alweer behoorlijk laat. Van een hele dag spelen is Amélie moe geworden en ze gaat dan ook vrij vroeg haar bedje in. Na een uurtje wordt ze echter wakker van haar hoest die nu goed doorzet. En ons kleine meisje raakt maar niet opnieuw in slaap. Telkens als ze weg dommelt, hoest ze zichzelf weer wakker. Ze huilt tranen met tuiten. Voor deze mama en papa behoorlijk lastig, maar voor haar zeker ook. Uiteindelijk valt ze rond elf uur uitgeput in slaap en begint zo aan een onrustige nacht.

Dinsdag

Lezen

De hele dag door worstel ik tegen de vermoeidheid. Op zich heb ik een redelijke nacht gehad, maar de hele avond luisteren op een meisje dat huilt, blijkt best vermoeiend te zijn. Wanneer ik thuis kom, is Amélie nog een dutje aan het doen. Daardoor kan ik vrij snel eten klaarmaken zodat mijn Lief naar zijn vergadering kan vertrekken met een volle maag. Amélie eet lekker mee en nadat ik de tafel heb afgeruimd, spelen we nog even. Ze is er niet helemaal mee akkoord dat ik haar nog op tijd in bed wil stoppen, maar na een paar keer draaien, woelen en wat gejammer, valt ze uiteindelijk toch in slaap. En deze keer heeft ze een rustige nacht. Voor mij betekent dat toch een uurtje lezen voor ik ook aan een goede nachtrust begin.

Woensdag

Duplo spelen

Onze avondroutine loopt niet helemaal zoals hij hoort te lopen. Mijn Lief moet nog even naar zijn werk en we eten dus later dan gewoonlijk. Er komt nog een buurtje langs om Luna op te halen voor een wandeling en een vriendin belt even om haar hart te luchten. Het is al rond negen uur wanneer ik eindelijk Amélie in de douche kan stoppen. Ze ziet haar bedje dus vrij laat. Ik plof nog even in de zetel en probeer een hoofdstuk uit mijn boek te lezen, maar de klok geeft ook al gauw aan dat het tijd is om naar bed te gaan.

Donderdag

slapen

Zes uur slaap heeft zij op de teller. Ik heb er vier. En dat niet eens in een blok. Ik hoef dus niet uit te leggen dat het een ellenlange dag werd. Vechten om de concentratie op het werk te behouden. Zoeken naar manieren om toch maar wakker te blijven. Gelukkig is er koffie!

Wanneer ik haar ophaal in de opvang blijkt dat ze ook last heeft gehad van een veel te lange dag. Eenmaal thuis blijft het zeuren en schreeuwen. Zelfs na haar kleine dutje in de zetel. Ik bel een vriendin, want ik moet even mijn hart kunnen luchten. Zij is zo lief om langs te komen en samen stoppen we kleine Amélie vroeg in bed. Na een groot protestlied valt ze eindelijk in slaap. We keuvelen nog wat na. Wanneer mijn vriendin huiswaarts gaat, komt mijn Lief net terug thuis. Terwijl hij geniet van een warm avondmaal, drink ik een kopje thee en praten we bij. Want erg veel hebben we elkaar de laatste dagen ook niet gezien.

Vrijdag

Spelen

De nacht is heerlijk rustig. We krijgen met z’n drieën een heerlijke slaap die ons weer wat oppept om de laatste werkdag in te gaan.

Vandaag starten de ‘batjes’ in onze thuisstad. Dat is een soort braderie waar allerlei activiteiten worden georganiseerd en de handelaars al de eerste koopjes uitstallen. Een van de activiteiten wordt georganiseerd door het Verbroederingscomité waar mijn Lief deel van uitmaakt. Er is een etentje georganiseerd door een van onze partnersteden. Na een rondje op de batjes gaan we daarheen. Gelukkig is het weer ons vrij goed gezind en kunnen we genieten van een fijne avond.

Zaterdag

Izegem

Na een helse nacht (Amélie hield ons wakker van één tot vijf) moeten we ons haasten om op tijd bij de Post en in het stadhuis te zijn. We moeten een pakje ophalen en voor Amélie een KidsID aanvragen voor onze vakantie in augustus. Na deze verplichtingen lopen we nog een rondje op de batjes en gaan even op een terrasje in het zonnetje zitten. Wanneer Amélie moe wordt, doe ik nog een rondje met haar zodat ze in slaap valt. Terwijl zij haar dutje doet, genieten wij verder van de zon, een pizza en een heerlijk drankje.

Ik heb al sinds vrijdag een verkoudheid, maar die avond slaat deze in alle hevigheid toe. Een enorme druk op mijn sinussen bezorgt me hoofdpijn. Mijn spieren en keel doen ook zeer. Mijn Lief neemt even wat taken van mij over zodat ik lekker vroeg in bed kan kruipen.

Hoe was jullie week?

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.