De afgelopen weken nam de drukte hier alleen maar toe. Er stonden veel dingen op de planning, we kregen berichten die ons organisatietalent op de proef stelden en zo zijn er nog wel wat dingen gaande. De komende weken belooft die drukte alleszins niet af te nemen. Dat is ook in positieve zin, want er staan heel wat leuke dingen op de planning. Omwille van die reden heb ik besloten om mijn blogschema los te laten. Geen twee posts per week en een dagboekje meer, maar gewoon schrijven wanneer ik daar tijd en zin voor heb. Ik wil de dagboekjes wel nog wekelijks online laten komen, maar de blogjes tussendoor komen als ik de tijd vind om ze te tikken.

Over die drukte en de tijd die ik tussendoor voor mezelf nam, vertel ik jullie meteen in dit weekoverzichtje!

Zondag

lezen met twee

De zon schijnt op volle kracht vandaag. Ideaal om een terrasje te doen en toevallig hebben we een etentje op de planning staan. Het is de eerste keer dat we met Amélie ergens gaan eten sinds ze volledig met ons mee eet. Dat is wel even spannend, want zal ze de keuken van het restaurant waar we gaan waarderen? Van het eten maakt ze alvast geen probleem. Ook het lang aan tafel zitten, valt reuze mee. Voorzien van voldoende speeltjes en de mogelijkheid om even in het gras te dollen, maken het voor haar nog een aangenaam uitstapje.

Wanneer we thuis komen, zijn we echter allemaal behoorlijk suf. Amélie doet nog een dutje, ik plof in de zetel met een boek. En daar blijf ik zowat de rest van de dag ook vertoeven!

Maandag

Mindfulness meditatie

De werkweek begin ik met een groepsmeditatie. Na het werk fiets ik naar huis om met mijn Lief en kleine Amélie te eten, maar daarna verlaat ik hen om naar een opvolgsessie mindfulness te gaan. We mediteren met een kleine groep gedurende anderhalf uur. Na de sessie praat ik nog even na met mijn voormalig mindfulnesstrainer. We hebben het onder andere over compassie en ze geeft me een boek over dit onderwerp mee. Nog eentje om aan mijn to-read-stapel toe te voegen.

Dinsdag

Wandelen Luna

Er zijn geen plannen vandaag na het werk. De gewoonlijke huishoudelijke taken worden afgewerkt. Amélie staat vol belangstelling naar reclame te kijken op televisie, dus probeer ik even of een film van Winnie the Pooh haar interesseert. Maar neen hoor, haar speelgoed en boekjes zijn veel interessanter. Na een uitgebreide knuffelsessie gaat ze naar bed en ga ik met mijn lieve vriendin Luna een wandeling maken. Er staat een behoorlijk windje, waardoor het niet echt warm is lang het kanaal waar ik mijn wandeling maak. We genieten er met z’n tweetjes echter van om er weer eens uit te zijn. Dit is mogelijks een wekelijkse gewoonte aan het worden.

Woensdag

Amélie speelt

Amélie krijgt een brief mee naar huis van de opvang: op 19 juni wordt een van de kinderbegeleidsters geopereerd. Ze zal twee weken uit de running zijn. Ze hebben echter geen vervanging gekregen van de overkoepelende dienst en dus kunnen er maar zes kindjes in de opvang blijven gedurende die twee weken. Amélie kan in die periode niet naar de opvang. We zijn niet zo blij met dit bericht, want wij hebben niet meteen een alternatief voorhanden.

Ik probeer het probleem van me af te zetten door nog even snel een dweiltje te slaan en een ontspannende avond in mijn sofa door te brengen, maar makkelijk is dat niet…

Donderdag

Lezen

Het eerste wat ik doe wanneer ik op het werk aankom, is bellen naar een overkoepelende dienst voor kinderopvang om te vragen of zij spoedopvang voor Amélie kunnen voorzien. Ze beloven mij dezelfde dag nog terug te bellen met meer nieuws. Nog geen tien minuten later krijg ik de bevestiging dat er in onze buurt nog een plaatsje is en dat Amélie daar de komende twee weken opgevangen kan worden. Er valt een last van mijn schouders bij dat bericht.

Vrijdag

dutje van Amélie

Amélie had een moeilijke nacht en ik heb maar vier uurtjes geslapen. Vroeg in mijn bedje kruipen zit er echter niet in, want na het werk wordt er een afterwork georganiseerd. Het Gentse spitburgerkraam verzorgt het eten. Dat smaakt na al die jaren, want Gentse Feesten doen wij al een tijdje niet meer aan. De sfeer van vroeger is wat mij betreft helemaal verdwenen. Het is dus ontzettend lang geleden dat ik nog eens een spitburger at. Er is ook een wedstrijd petanque waar ik heel snel uit lig. Maar gezellig keuvelen met de collega’s is ook de moeite waard!

Zaterdag

Officieel is Vaderdag maar op zondag, maar omdat wij die dag al andere plannen hebben, komen de papa’s op zaterdagavond barbecue eten om te vieren. De hele dag spendeer ik aan voorbereidingen: poetsen, opruimen, boodschappen doen. Ik ben blij dat mijn Lief heel wat handjes bijsteekt om alles rond te krijgen. En mijn zusje die een half uurtje vroeger is, helpt ook met de salades en groentjes klaar maken. Dat scheelt een pak werk.

Maar wanneer de barbecue eenmaal aan gaat, wordt het een gezellige boel. Iedereen is blij met de cadeautjes, we kunnen lekker bijpraten en genieten van de zon die er op het laatste nog door kwam. Dit valt dus een geslaagde avond te noemen!

Hoe was jullie weekje?

17 Replies to “Lief Dagboek #41 | Mama neemt even tijd voor zichzelf”

 1. Ik kom ook zo vaak niet toe aan artikelen schrijven, maar gelukkig blog ik omdat ik het zelf leuk vind en leg ik mezelf geen druk op. Genieten is ook belangrijk, toch!

 2. Zeg wat een opmerking van de opvang, zo maar kindjes naar huis sturen. En wie bepaalt dan wie mag blijven en wie niet?

  Onze week was vrij normaal, maar ons weekend was geweldig. Heel wat klussen van mijn to do lijst voor dit jaar zijn inmiddels afgestreept. Met als kers op de taart natuurlijk de nieuwe kleerkast.

  Verder denk ik dat je inderdaad af en toe flexibel moet zijn met het ‘blogschema’. Af en toe een tijdje niet, of een weekje overslaan moet kunnen. Uiteindelijk zijn we allemaal mensen en soms is het gewoon drukker als een ander. Ik blijf alvast vaste lezer, en sporadisch reageerster 🙂
  Loena onlangs geplaatst…Stappen vooruitMy Profile

  1. Tja, de beslissing komt van de overkoepelende dienst, maar de begeleidsters zitten zelf ook met de problemen. Ze zijn er ook niet echt blij mee.

   Leuk dat je zoveel van je to-do-lijstje hebt kunnen afstrepen. Een nieuwe kleerkast is wel tof!

   Ik ben altijd blij met mijn vaste lezers, zelfs als ze maar sporadisch reageren (al is een reactie altijd wel super!!)

 3. Je komende weken zien er druk uit. Krijg je vast weer een hoop inspiratie uit waarover je later kan gaan schrijven, toch?

  Btw, gelukkig heb je snel een tijdelijke opvang kunnen regelen voor die twee weken! Wel vreemd van de opvang.

 4. Jeetje, dat dit zomaar kan, voor twee weken nog wel. Pffffffff, gelukkig was ik destijds thuis moeder, bewust voor gekozen, en heb ik daar nul last van gehad, maar ja… mijn dochter nu, werkt wel gewoon, blijft ze ook doen, dus uhm… wie weet straks dat oma er dan moet zijn omdat 😉

  De korte nacht, ja, die heb je soms, ik wens jullie een hoop rust toe daar waar het kan!

  X

  1. Tja, ik heb ervoor gekozen om werk te combineren met moeder zijn. Tegenwoordig is huismoeder zijn niet meer zo eenvoudig allemaal. En aangezien mijn schoonmoeder al twee dagen per week oppast en mijn eigen moeder best een eind weg woont, was rekenen op de oma’s niet aan de orde. Gelukkig is er een oplossing gevonden. Tof dat jij meteen ziet zitten om op jouw kleinkindje te passen. Ik denk dat je al zit te wachten op een dagje zonder opvang 😉

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.