We hebben een heerlijke relaxte, maar vrij volle zondag achter de rug. Daardoor is het weekoverzicht wat later dan jullie gewend zijn. Maar ik was het niet vergeten. Hier gaan we!

Zondag

We hadden er al eventjes naar uitgekeken, ons uitstapje ’s avonds naar een concert van Scala. En wauw, wat was het de moeite. Beebje bleef thuis, kleine memetje en grote pepe mochten op haar passen. Ik, mijn Lief en nog een aantal mensen van die rode partij trokken met de trein richting Antwerpen. Het concert ging door in de Koningin Elisabethzaal, dus we konden maar zo makkelijk zijn. Het was een prachtige voorstelling waar ik ontzettend van genoten heb. Maar god, wat was ik moe toen ik thuis kwam!

Maandag

De eerste werkdag van de week staat er een opleiding gepland voor mij en mijn collega. We moeten richting Gent om alles te weten te komen over de ISO 14001, een norm voor het milieumanagementsysteem. Een hele interessante opleiding, maar in de helft van de middag komt er een behoorlijk zware hoofdpijn opzetten. Uiteindelijk moet ik naar huis omdat het niet meer te harden is. De laatste uren dat Amélie in de opvang zit, probeer ik wat te slapen en ’s avonds is het: baby in bed, mama in bed. Soms is dat gewoon dé oplossing!

Dinsdag

Slaap

De hoofdpijn leek nog wat na te sluimeren, maar verder voelde ik me goed en dus ging ik vrolijk werken. De nodige vergaderingen stonden weer op het programma. In de loop van de dag verdween de hoofdpijn helemaal en kon ik vlotjes verder werken. ’s Avonds besloot Amélie voor het avondeten in slaap te vallen, dus ik kon rustig alles klaar maken voor de volgende dag. Alleen was ze om acht uur natuurlijk klaarwakker. De truc op baby in bed te krijgen: haar moe spelen.

Woensdag

Lief beebje

De week is weer doormidden en daar ben ik blij om. Er is een interne audit op het werk, ik probeer verwerkingsattesten af te werken en span nog even een zaag over documenten die ik nodig heb. Ik ben blij dat ik thuis ben en met beebje en Lief kan knuffelen, al duurt dat laatste niet lang. Lief moet namelijk weg die avond. Amélie wil veel spelen en ik laat haar even op de grond freewheelen. Op haar buikje schuift ze haar hele speelmat rond. Ideaal om wat leuke filmpjes te maken, maar natuurlijk doet ze nooit wat ze doet als de camera aan ligt.

Donderdag

Het was een mijlpaal van een dag. Amélie is precies een half jaar oud en daarmee heb ik ook mijn tweede doelstelling bereikt: zes maanden borstvoeding geven. Wat er nu volgt? We zien wel, maar ik hoop om ook de mijlpaal van één jaar te halen. Voorlopig is het nu eerst vaste voeding introduceren en nieuwe ritmes zoeken.

Vrijdag

Was Amélie gisteren zes maanden, krijgen we nu nog babybezoek. Er zijn nog een aantal mensen die zouden moeten langs komen, dat babybezoek beperkt zich echt niet tot de eerste maanden. Maar het is gezellig en fijn om die mensen in ons huisje te ontvangen en we praten lekker bij. De rest van de avond verloopt vrij hectisch. Ik kan niet zeggen dat ik niet blij ben wanneer ik in mijn bedje lig. Al had ik graag wat meer met Amélie geknuffeld!

Zaterdag

Er werden huishoudelijke taken gedaan, we gingen kleertjes shoppen voor kleine beebje, maar er was vooral de vrijgezellen van een bevriend koppel. We gingen paintballen en sloten af met een drankje. Hoewel ik geen fan ben van paintball, werd het een heel gezellige avond en vond ik dit toch een van de fijnere vrijgezellenfeestjes die ik al gedaan heb. Spannender was dat er voor de eerste keer een babysit was voor Amélie. Niet mijn ouders of schoonouders, ook geen vrienden maar een koppel dat ook op het dochtertje paste van onze vrienden. Het was een beetje vreemd om kleine beeb alleen te laten bij releatief onbekenden, maar alles ging super goed. En daar wordt mama’s hart alweer een beetje rustiger van. Voor herhaling vatbaar, zeker weten!

Geniet nog van jullie zondagavond en fijne week gewenst!

2 Replies to “Lief dagboek #4 | mijlpalen”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.