Deze morgen mocht ik wakker worden met vogelgezang en de zon op mijn snoet. Hopelijk blijft dit weer nog even hangen. Maar het is zondag, dus tijd voor een nieuw weekoverzicht!

Zondag

Communie

Hoewel de wekker pas om zeven uur stond, waren we al wakker om kwart voor zes. Amélie vond het tijd voor melk. Een uur vroeger uit bed op zondag was voor ons niet meteen een optie, dus we blijven lekker soezen. Zodra haar buikje vol is, ontdekt Amélie het grote bed om dan lekker tussen mama en papa terug in slaap te vallen. Maar toen ging voor ons de wekker af. Het kleintje werd in haar eigen bedje ingestopt en wij stonden op om ons klaar te maken voor de grote dag van kleine M. Zij deed haar eerste communie. Wij hadden beloofd om naar haar viering te gaan, dus stonden we kort voor de viering begon in de kerk. Amélie was mee met ons en heeft zich eigenlijk voorbeeldig gedragen.

Na de viering was het tijd voor het grote feest. Bij onze vrienden thuis stond de partytent klaar, maar de zon was van de partij, dus we konden genieten van prachtig weer. Daarnaast nog aangenaam gezelschap, veel cadeautjes voor de jongedame en heerlijk eten. Zo’n dag kan niet mislopen. Er was zelfs zoveel eten voorzien dat we ’s avonds, met de gasten die nog aanwezig waren, van de restjes konden smullen!

Maandag

maandag Amélie

Een extra dagje verlof is altijd fijn. Pinkstermaandag is bij ons een feestdag, dus wij konden vandaag lekker in ons bedje blijven liggen. Deze keer was Amélie ook van mening dat uitslapen belangrijk is. Pas rond negenen hoorden we haar roepen. Opstaan deden we op een zondags tempo: doucheke, ontbijt, lekker wat kletsen. Schoonvader kwam langs omdat er nog een kast moest verhuisd worden van het huis van oma naar de kamer van Amélie. Ik rommelde wat aan in en rond het huis. Koffietje, even een boek erbij, dan nog koken, wasjes draaien en salades klaarmaken voor de komende werkweek. ’s Middags zat Amélie vol kattenkwaad en nam ik haar mee naar de speeltuin tegenover ons huis. Daar kon ze beter haar duiveltjes uitwerken. Terwijl zij de zandbak verkende, lag ik in het gras te genieten van het zonnetje. Onze luie maandag sloten we af met frietjes van de frituur.

Dinsdag

schrijven

We moesten er aan geloven: de werkweek was terug begonnen. Omdat de opvang van Amélie volgend jaar verhuist en het voor ons dan moeilijker wordt om met de fiets te gaan, besloten we om te informeren voor een ander plaatsje voor haar. Vanavond bezoeken we dan ook de eerste onthaalmoeder. We worden enthousiast onthaald, krijgen een bom aan informatie mee en zijn pas om zeven uur thuis. Beiden hebben we wel een goed gevoel bij deze dame. Toevallig gaat het kindje van kennissen ook daarheen, dus we besluiten om ook even bij hen te informeren.

Na dit avontuur is Amélie heel moe en ze vindt het dan ook helemaal niet erg om te gaan slapen. Ik werk nog aan een gastartikel voor een boekenblog. Daarna volg ik haar ook naar bed.

Woensdag

Storm

Net als ik op mijn werk aankom, krijg ik een telefoontje van mijn Lief. Of ik soms weet waar zijn autosleutels zijn. Hij wil met de auto naar het werk, omdat hij deze middag nog een afspraak heeft, maar nu zijn de autosleutels natuurlijk zoek. Hij heeft al op heel wat plaatsen gezocht, maar vind ze niet. Mijn autosleutels zitten natuurlijk in mijn handtas. Daar zitten ze altijd. Ik heb ze dus gewoon meegenomen. Gelukkig hebben we heel lieve schoonouders die niet ver van mijn werk wonen en het geen probleem vonden om de sleutel op te halen en af te leveren. Zo kon mijn Lief toch met de auto.

’s Avonds moet hij ook nog werken, dus Amélie en ik zijn eventjes alleen thuis. Het valt mij op dat ze het wat moeilijk heeft. Waar ze anders tijdens het koken zelfstandig speelt, hangt ze nu de hele tijd aan mijn broek. Ze wil opgepakt worden en alles bekijken wat ik aan het doen ben. Dat gaat natuurlijk niet wanneer ik aan het fornuis sta. Gelukkig vindt ze vanuit haar stoel ook alles best.

Donderdag

privacyverklaring

Er is onweer voorspelt, net zoals gisteren, maar ik neem toch de fiets. Een regenboek en -jas kunnen veel doen. Het wordt eventjes spannend wanneer ik naar huis ga. Regen valt er echter niet. Niet wanneer ik op de fiets zit en later ook niet.

Vandaag hebben we de tweede afspraak met een onthaalmoeder staan. Hoewel deze opvang ook goed lijkt, hebben we veel minder een klik met de onthaalmoeder zelf. Soms moet je je buikgevoel gewoon volgen. Dat doen we dan ook.

In welke fase Amélie zit, weet ik niet. Opnieuw wil ze opgepakt worden. Iets anders lijkt niet goed. De hele week is ook aaneen gebreid van de valpartijen. Dinsdag viel ze om met haar stoel. Vandaag valt ze uit de zetel en in haar badje. Bij het badje was ik gelukkig in de buurt, want het scheelde niet veel of het bad lag ook om. Ondertussen sieren een aantal blauwe plekken haar gezichtje.

Voor ik in bed duik, leg ik nog de laatste hand aan mijn privacyverklaring, die ik ook meteen publiceer. Net op tijd voor de nieuwe wetgeving in werking treed.

Vrijdag

Tuinmeubelen

Mijn Lief heeft vandaag een dagje verlof. Dat komt goed uit want vandaag leveren ze onze nieuwe tuinmeubelen. Wanneer ik thuiskom van het werk kan ik ze meteen bewonderen. En ze zijn geweldig! Samen met Amélie neem ik ze meteen in gebruik. We eten gewoon gezellig buiten. Lief had nog een etentje met het werk dus hij zat niet bij ons aan tafel. Ik sluit mijn dag af met een boekje in de sofa.

Zaterdag

Salade meloen serranoham

Ontbijt met pannenkoeken, het was een tijdje geleden. We maken van onze rustige ochtend gebruik om er weer eens van te genieten. Daarna doe ik boodschappen, eten we een lichte lunch en wordt er ook nog gepoetst. Na het avondeten moet mijn Lief nog weg, maar ik en Amélie gaan bezoek bij vrienden. Die hebben de barbecue ontstoken. Hoewel Amélie al gegeten heeft, snoept ze toch weer wat weg. Veel te laat ligt ze in haar bedje en doe ik nog de afwas. Kwestie van het op zondagochtend niet meer te moeten doen!

Hoe was jullie week?

One Reply to “Lief Dagboek #39 | na de regen kwam de zon”

  1. Dat is nogal een week, en lastig dat je nu een onthaalmoeder moet gaan inschakelen, maar als ik het zo lees, dan word het die eerste waar jullie al iemand kennen die er al zit. Dat lijkt mij een goede keuze!

    En de week Amélie zelf, ja, zo gaat dat soms, van die perioden dat alles lekker goed gaat, en dan ineens is niets meer goed, of net als dat vallen, dat hoort er gewoonweg bij 😉 Trekt vanzelf wel weer recht.

    Mijn week was lekker druk weer, veel heen en weer gereis, een competitie, nou ja, van alles en nog wat, vaste dingen ook vooral ondertussen en soms vroeg op bed, omdat ik fysiek gewoon lekker moe ben, en dan moet ik liggen 😉

    X

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.