De mist hangt hier rond ons huisje en Amélie was net iets te vroeg wakker. Maar dat betekent wel dat ik ruim op tijd ben om jullie het nieuwe weekoverzicht te presenteren!

Zondag

Amélie

Moederdag vandaag, de tweede al voor mij. Mijn Lief verwent mij met een ontbijtje en een boeketje bloemen. Van Amélie had ik eerder al een cadeautje gekregen dat ze gemaakt had in de opvang. Dit jaar vieren we Moederdag met alle mama’s bij ons thuis. Ik heb gisteren alle voorbereidingen gedaan zodat het werk vandaag goed meevalt. Rond twaalven komt iedereen bij ons thuis aan en praten we lekker bij onder een aperitief. Ook van mijn kookkunsten wordt nadien gesmuld. De mama’s worden verwend met cadeautjes. Het is een heerlijk gezellige boel, maar we zijn ook blij als iedereen naar huis is en de rust terug keert. Amélie doet nog een dutje zodat ik tijd heb om niet alleen op te ruimen maar ook om bij te komen met een boek. Nummer negentien van dit jaar lees ik die avond uit. Dringend tijd om eens mijn leeslijst up te daten!

Maandag

Amélie

Op deze eerste werkdag van de week zit het weer niet mee. Het is bewolkt, donker en er is behoorlijk veel wind. Dat maakt het fietsen niet makkelijk, maar toch ploeteren zowel ik als mijn Lief erdoor. We merken alletwee dat we aangenamere mensen zijn als we met de fiets kunnen gaan. Eens lekker uitwaaien en het werk achter je laten.
Na een dagje opvang is Amélie ’s avonds best moe en ze ligt dan ook vroeg in haar bedje. Ideaal moment om weer wat hoofdstukken weg te lezen.

Dinsdag

Lezen

Hoewel de zon zich ’s morgens niet laat zien, is ze ’s avonds wel van de partij. Dat betekent ’s morgens goed doortrappen, maar ’s avonds lekker van de zon genieten. Amélie ligt te slapen wanneer ik thuis kom. Voor de verandering kan ik dus eens meteen aan het eten beginnen. Het wordt een ovenschotel. Wanneer Amélie wakker wordt, kan ik dus even met haar spelen voor het eten klaar is. En daar geniet ze duidelijk van. Ook na het eten hebben we even tijd voor elkaar. Ze is nog lang niet moe, maar toch stop ik haar rond negen uur in bed. Toevallig ligt ze na een kwartiertje heerlijk te slapen.

Woensdag

Pasta

Het is enorm veranderlijk weer deze week en dat maakt het moeilijk om te beslissen wat ik moet aantrekken ’s morgens. Toen ik nog met auto ging, was dat nooit een probleem. In de auto kan je de verwarming nog aanzetten als je je vergist hebt. Op de fiets is dat een ander paar mouwen. Wanneer ik na het werk Amélie ga ophalen, vertellen ze me in de opvang dat ze het tafeltje hebben verplaatst, omdat Amélie erop bleef klimmen. En ook thuis maakt ze het weer bont, want ze wil graag op de kasten klimmen. Onze dochter is een echte ontdekkingsreiziger!

Donderdag

Fietsen

De waaiboomdagen blijven elkaar maar opvolgen. ’s Morgens tegenwind, ’s avonds wind opzij. De wind heeft geen zin om mij eens mee te zitten. Het zorgt natuurlijk voor extra veel lichaamsbeweging.  Veel speciaals gebeurt er niet vandaag: ik ga werken, daarna haal ik Amélie op. We spelen nog wat samen, eten en dan gaat ze in bad en naar bed. Zo vliegt de dag ook weer voorbij.

Vrijdag

Filmpje kijken

Afgelopen nacht had Amélie het moeilijk. Ze werd wakker, maar wilde na haar verse pamper en een voeding niet terug in slaap vallen. Vier keer sta ik voor haar op om haar te gaan troosten. Mijn geduld wordt danig op de proef gesteld. Wanneer ze uiteindelijk in slaap valt, heb ik nog een uurtje of twee voor de wekker afgaat. We kunnen dit dus best onder ‘een kort nachtje’ klasseren. Mijn concentratie is op het werk dus niet in topvorm, maar ik ben niet ontevreden van het werk dat ik die dag verzet. Gelukkig is dit een vrijdag waarop ik iets vroeger mag stoppen. Nadat ik boodschappen gedaan heb, ga ik naar huis. Er wordt die avond niet veel meer gedaan. Ik maak eten, stop Amélie in bed en plof in de sofa om een filmpje te kijken. Even rust is echt nodig!

Zaterdag

Appeltaart

Mijn Lief gaat naar de barbier en ik doe wat huishoudelijke klusjes in de voormiddag. Na een lekkere lunch vertrekken we om een paar meubelzaken te bezoeken. De stoelen die nu in onze woonkamer staan, zijn eigenlijk totaal onze smaak niet meer en ook nog eens versleten. Misschien heeft Luna’s gedrag als pup daar iets mee te maken, maar volgens ons is het dus tijd voor nieuwe stoelen. Ook is onlangs een van de stoelen van onze tuinmeubelen stuk gegaan, dus gaan we een nieuwe set kiezen. Na een uur of drie kunnen we geslaagd terug keren naar huis. Morgen is het eerste communie van de dochter van goede vrienden en ik had beloofd om wat mee te brengen voor het dessertbuffet. Als Amélie slaapt, trek ik me dus terug in de keuken. Het worden twee klassiekers, want bakken dat is mijn specialiteit echt niet!!

Hoe was jullie week?

17 Replies to “Lief Dagboek #38 | waaibomenweek”

  1. Een prima week gehad. En vandaag een heerlijke minivakantie gehad (zo voelde het echt). Met de vriendinnen een fietstocht gemaakt,gehightead, en een terrasje gepikt.

  2. Waaiboomdagen… ik had er nog nooit van gehoord joh! Tja, mijn week bestond vooral uit werken en in het weekend lekker erop uit naar Greetsiel in Duitsland.

    1. Waaibomendag is een van de verhalen van Winnie the Pooh. Als het zo’n stormweer is, verwijs ik daar graag naar 🙂
      Duitsland is een mooi land! Hopelijk heb je van je weekendje genoten!

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.