Zondag namiddag, tijd voor een nieuw weekoverzicht. Een week waarin niet zoveel werd gewerkt, maar ten volle werd genoten van alle vrije momenten. En van de zon!

Zondag

gezelschapspel

Het zonnetje scheen nog steeds met volle kracht. Daar moesten we natuurlijk van genieten. Ik parkeerde mij ’s morgens met een boek in de tuin en bleef daar bijna de hele dag plakken. Amélie speelde eventjes buiten. Haar blokken lagen over het ganse terras verspreid. Een vriend kwam langs en we speelden een gezelschapspel. Ook toen bleven we buiten zitten, deze keer met een koel drankje. Pas toen ik in de late namiddag merkte dat ik verbrand was, ging ik terug naar binnen. We kunnen alvast spreken van een geslaagde lazy sunday!

Maandag

thee boek

De start van een nieuwe werkweek waarbij ik zonder jas naar het werk mocht fietsen. Heerlijk! Eigenlijk stond er ’s avonds een mindfulness opvolgsessie gepland, maar ik had door het warme weer niet veel zin om te gaan. Veel liever bleef ik thuis om te genieten van een kop thee en het volgende boek van de Hebban Debuutprijs. Het lezen gaat alvast vlotjes.

Dinsdag

Zon water

Na de gebruikelijke werkdag moest mijn Lief nog naar een vergadering. Ik at samen met Amélie pasta met zeevruchten, maar zij had niet zoveel honger. Ofwel houdt ze niet van champignons en zeevruchten. Dat zou ook kunnen. Ze mocht nog even spelen, maar bleek veel meer kattenkwaad in zin te hebben dan zin om te spelen. Alles werd uit de luiertafel gehaald, ze plukte aan de planten, ze gooide het boeddhabeeld nogmaals op de grond, … Uiteindelijk bleek ik haar schoenen kwijt te zijn. Nadat ik die eindelijk terug gevonden had, stopte ik haar in bad en in bed. Waar ze in een diepe slaap viel. Van kattenkwaad uithalen wordt je namelijk heel erg moe!

Woensdag

Lezen

’s Nachts ging mijn Lief uit bed om een pijnstiller te pakken. Een uur voor de wekker ging, hing hij boven het toilet. Hoofdpijn, misselijkheid en spierpijn, geen combinatie om mee te gaan werken. Hij bleef dus in bed liggen toen ik opstond. Met het verlengde weekend in het vooruitzicht was dit mijn laatste werkdag van deze week. Bij thuiskomst bleek het al iets beter te zijn met mijn Lief. De medicatie had vrij goed zijn werk gedaan, maar al vrij vroeg vond hij het tijd om in zijn bedje te duiken. Dat was voor mij geen probleem, kon ik gewoon lekker in bed verder lezen.

Donderdag

bloggen

Dagje vrij, heerlijk! Ik begin de dag met afwassen, maar verder werk ik aan artikels voor mijn blog en voor gastblogs. Amélie speelt vrolijk rond in huis of doet een dutje in de zetel. We genieten van heerlijke groentenlasagne en de wasmachine en de vaatwas doen verder het meeste werk. What a way to spend a day!

Vrijdag

Aperitiefje

Zowel ik als mijn Lief hebben een dagje verlof genomen om de brug te maken. In de voormiddag doen we de nodige boodschappen. ’s Middags bereid ik het eten voor ons bezoek ’s avonds voor. Daarnaast speel ik met Amélie. Of eigenlijk haalt zij kattenkwaad uit en loop ik achter haar aan om te voorkomen dat ze alles uit de kasten haalt. Het weer zit mee en we kunnen ons apéritiefje buiten drinken. Puur genieten is dat! Na het eten stop ik Amélie in bed. Wij genieten nog van een heerlijk kopje thee, dessert en spelen een spel. De Slimste Mens werd opnieuw gewonnen door mijn Lief!

Zaterdag

Amélie

Naar goede gewoonte is dit mijn poetsdag, maar ik heb gisteren al de living gestofzuigd en gedweild, dus er blijft maar een deeltje van mijn poetstaken meer over. We ontbijten op ons gemak. Net op dat moment krijg ik telefoon van een vriendin of we even op haar zoontje willen letten. Natuurlijk, willen we dat! De twee kindjes spelen gezellig samen, terwijl ik alvast aan de voorbereidingen voor zondag begin. Ik wil zo min mogelijk werk hebben die dag, dus maak ik het meeste van mijn eten vandaag alvast. Na mijn poetstaken en de uren in de keuken, heb ik even tijd om te lezen. Tijdens ons avondeten kijken we televisie en zien dat de vierde Harry Potter film speelt. En zo hebben wij onze bezigheid voor die avond ook gevonden.

Hoe was jullie week?

3 Replies to “Lief Dagboek #37 | zon en vrije dagen”

 1. Klinkt weer als een geslaagde week! Heerlijk zo’n verlengd weekend, en dan ook nog met dat weer 😉 Al ben ik ook fan van eht weer vandaag, triestig, druilerig en goed voor boekenlezen en knuffelen et Philip. Wat wil een mens nog meer?
  Loena onlangs geplaatst…De NachtwandelaarMy Profile

  1. Na zoveel zon vind ik het ook gezellig om eens wat druilerig weer te hebben hoor 🙂 Lekker met een boek in de zetel! Al hadden wij familie op bezoek vandaag. Was ook gezellig met dit weer!

 2. Hahahaha het kattekwaad, ja dat hoort erbij, ontdekken, grenzen zoeken, wat mag en niet mag, soms erg lastig, omdat je soms ook best erom moet lachen wat ze allemaal uitspoken 😉

  Dit was een heerlijke week verder, op je vriend na dan, ik wens wel dat hij nu weer beter is…

  Gezien dit een tijdje geleden is en ik de datum zie, was het hier een drukke week, zoals elke week op dit moment, straks weer pitch en putt les om 1 uur, kortom nu even tijd, maar niet om zelf een blog neer te zetten en eindelijk eens bij te lezen, morgen straat festival hier, kortom.. materiaal genoeg! maar de tijd ontbreekt, liever zo, dan dat je alle tijd hebt en binnen zit 😉

  X

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.