Het is een prachtige dag vandaag en ik heb me deze morgen laten verleiden door het zonnetje. Met een boek buiten genieten van de lente, tja, ik kon er niet aan weerstaan. Mijn dagboek moest dus even wachten tot deze middag. Maar nu neem ik jullie graag mee voor een nieuw weekoverzicht!

Zondag

Salade

Twee keer ’s avonds laat gaan slapen, dat hadden we geweten. Amélie was behoorlijk hangerig. Het liefste zat ze de hele tijd bij mama op schoot. Ik was ook een beetje uit mijn doen, want al mijn huishoudelijk werk was gedaan. Er waren ook geen boeken om aan te beginnen (ik was op mijn epubs voor de Hebban Debuutprijs). En het weer zat behoorlijk tegen. Er werd dus wat aangemodderd in huis. Ik ging ook even langs bij de buurtjes en probeerde een film te kijken. Maar echt tot rust komen, gebeurde pas toen we ’s avonds op de bank hingen met een serie op.

Maandag

Pakje big green smile

Mijn Lief had vrij en ik moest gaan werken. Heel veel zin had ik daar niet in. Omdat we maar met een halve bezetting waren en het dus lekker rustig was, werkte ik aan een paar presentaties voor de komende weken. Zo ging de tijd toch nog snel voorbij.

Leuk nieuws: ik kreeg een mailtje van Hebban dat ik deel mag nemen met de lezersjury voor de Hebban Debutprijs. Dat ik bij de selectie hoorde daar had ik al eerder bericht van gekregen, maar vandaag kreeg ik mijn leeslijst door waarmee ik officieel tot de jury behoor. Ook besliste ik om deel te nemen aan Mei Plastic Vrij.

Dinsdag

1 mei, hoogdag voor de socialisten. Aangezien mijn Lief zich al een aantal jaar inzet voor deze partij als secretaris, gaat deze dag niet onopgemerkt voorbij. Dit jaar was het ook een speciale editie, want in het najaar zijn er lokale verkiezingen. Voor het eerst zal mijn Lief op de lijst staan en wel op plaats zes. De volledige lijst werd bekend gemaakt waarna we genoten van frietjes met biefstuk. Mijn Lief bleef natuurlijk de volledige middag, maar ik ging naar huis zodra Amélie moe was zodat ze haar middagslaapje kon doen.

De eerste downloadlinks van de epubs voor de Debuutprijs waren ook binnen gekomen, dus ik kon meteen beginnen met lezen.

Woensdag

Eendjes

Opnieuw een gewone werkdag, maar vandaag beken ik wel dat ik vorige maand teveel nieuwe spullen heb gekocht. Er komen die dag maar liefst drie pakjes voor mij aan: luiers voor Amélie, een bestelling van Babongo met herbruikbare spulletjes en een pakje van Bol.com met nieuw servies. Mijn besluit om groener te gaan leven lijkt wel een excuus geweest om allerlei nieuwigheden aan te schaffen. Dat kan natuurlijk de bedoeling niet zijn. Ik begin er over na te denken om een ‘buy nothing new month’ te beginnen. Nog een uitdaging in mei? Ik denk er nog even over na.

Donderdag

Paardenbloem

De zon laat zich steeds meer zien en het is dan ook heerlijk om met de fiets de afstand tussen mijn werk en ons huis af te leggen. Ik ben de afgelopen dagen zo enthousiast in de boeken van de Debuutprijs gevlogen dat ik het eerste boek ’s avonds al uit heb. Die dag krijg ik ook een ander mailtje van Hebban in mijn mailbox: deze keer i.v.m. een Leesclub waar ik ook nog aan mag meedoen. Er zal dus zeker genoeg leesvoer zijn voor de komende dagen!

Vrijdag

The insiders

De laatste dag van de werkweek en de zon schijnt stralend zodat we buiten kunnen lunchen. Deze vrijdag mag ik iets vroeger stoppen. Daar maak ik gebruik van om mijn wekelijkse boodschappen te doen. Ik mag ook eindelijk het pakje ophalen van The Insiders om de voeding van Purina te testen. Wolf mag ons proefkonijn zijn! We maken het ons lekker makkelijk ’s avonds en eten verse pizza. Bij Amélie valt het alvast goed in de smaak!

Zaterdag

Amélie

Over de zon kan ik blijven schrijven geloof ik, want ook vandaag schijnt ze stralend. We zijn vrij vroeg wakker. Daar maak ik gebruik van om zoveel mogelijk huishoudelijke taakjes af te ronden. ’s Middags gaan we wel een parasol halen, omdat de zon wel heel fel schijnt. Een beetje schaduw kunnen we wel gebruiken. Terwijl Amélie een middagdutje doet, test ik onze nieuwe aanwinst meteen en lees in de tuin alvast het tweede boek voor de lezersjury. ’s Avonds genieten we van een barbeque met vrienden. We ronden onze gezellige avond af met het spel van ‘De Slimste Mens’.

Hoe was jullie week? Ook zo genoten van het zonnetje de laatste dagen?

6 Replies to “Lief Dagboek #36 | van regen naar zonneschijn”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.