Wat een heerlijke week was het weer! Gevuld met afspraken met lieve vrienden, af en toe een zonnetje en veel liefde voor ons kleine meisje. Tijd voor een nieuw weekoverzicht!

Zondag

Amélie speelt

Gelach, een lekker wijntje, vriendschap, vele handen maken licht werk en een geweldig geurende barbecue. Zo kan ik deze zondag wel omschrijven. We werden wakker met enthousiast zingende vogeltjes. Amélie riep ons al vanuit haar eigen kamertje. Dat vraagt om een uitgebreide zondagse knuffelsessie in bed na een melkje. Rond de middag kwamen vrienden langs die we hadden uitgenodigd voor een barbecue bij ons thuis. Iedereen had wel iets meegebracht zodat we keuze hadden uit heerlijke gerechtjes bij de barbecue en niemand zich echt uit de naad had moeten werken.
Toen iedereen naar huis was, plofte ik in de zetel met een boek en amuseerde Amélie zich met haar paasmandje en blokken. Languit in de zetel met een theetje, terwijl ons meisje van alles aan het vertellen is. What a way to end a day!

Maandag

Zon water

Het zonnetje is nog van de partij en daar geniet ik van tijdens mijn fietstochtje naar het werk. Na een niet-al-te-bijzondere-werkdag haal ik Amélie op van de opvang. Wanneer we thuis komen, staat mijn Lief al bijna klaar om te vertrekken. Hij moet vanavond nog naar een vergadering voor het werk. Ik en Amélie hebben dus het rijk alleen. We genieten samen van ons avondmaal, maken plezier in de badkamer en houden een heuse knuffelsessie. In slaap vallen is echter moeilijk voor ons kleine meisje. Ze lijkt helemaal niet moe te zijn. Pas rond half elf kan ik haar met een gerust gemoed in bed leggen. Om dan ook zelf onder de dekens te kruipen.

Dinsdag

Wolken

De wind waait behoorlijk hard. Mijn trappers een toertje rond krijgen, gaat niet zo makkelijk vandaag, maar ik kom er uiteindelijk wel. In het naar huis gaan, geniet ik van de traagheid door de omgeving in me op te nemen. En ik stop wel vier keer om foto’s te nemen.

Thuis is Amélie blij om mama te zien, blijkt mijn Lief een zware dag gehad te hebben en wacht een behoorlijk takenpakket op me. Hoe ik het doe, weet ik niet, maar ik slaag er toch in om het af te werken. Ik heb zelfs een half uurtje tijd om te lezen. En dan, hup, bedje in!

Woensdag

Lelie

Er is duidelijk wat veranderd in de routine van Amélie. Ook al komt ze van de opvang, ze is ’s avonds helemaal niet zo moe als ik gewend ben. Ze heeft alleszins nog genoeg energie om overal rond te kruipen en kattenkwaad uit te halen. De mandjes aan de luiertafel leeg maken is een leuke bezigheid bijvoorbeeld. Ik heb er mijn handen mee vol, maar het is wel leuk om zo’n vrolijk meisje in huis te hebben!

Mijn Lief en ik hebben ’s avonds nog een gesprek over ecologie en de inspanningen die we willen doen voor onze planeet en de wezens die er op leven. We maken de beslissing om groener te gaan leven. Hoe we dat gaan aanpakken, daar moeten we nog eens goed over nadenken.

Donderdag

Vegetarische paella

Het ritje naar huis met de fiets doet me echt goed vandaag. Amélie krijgt heel veel knuffels als ik haar ophaal van de opvang en heeft op de fiets ook weer dolle pret. Eenmaal thuis moet er natuurlijk van alles uitgehaald worden. Mijn Lief moet vanavond werken, dus wanneer Amélie in bed ligt, lijkt er wel een bom ontploft in ons huis. Opruimen tussendoor met Amélie in de buurt is niet zo eenvoudig meer. Na een deugddoende douche ga ik eens zitten om de kledij die ik van een vriendin kreeg voor Amélie uit te sorteren. Ze heeft alvast kleren genoeg om haar kleutertijd door te komen!

Vrijdag

Koffie

Na een iets te lange werkdag zakken we af richting Passendaele om op puppybezoek te gaan. Een heel goede vriendin van mijn Lief heeft een nestje Golden Retrievers en aangezien het al een tijdje geleden was dat we elkaar nog gezien hadden, was dat een ideaal excuus. Amélie was onder de indruk van al die enthousiaste, kroeielende puppies. Na een tijdje was ze al dat jong geweld een beetje gewoon en waren de lekjes om bij te gieren. Ook puppies aaien was super interessant. De zachte vacht was iets wat ze nog niet gewend was. Na al dat puppy knuffelen kregen we zelfgemaakte pizza’s voorgeschoteld. Amélie lag een klein beetje te laat in haar bedje, maar het was een gezellige avond.

Zaterdag

Bloemperk

Op wonderbaarlijke wijze slaag ik erin om ’s morgens al het huishoudelijk werk gedaan te krijgen zodat we ’s middags lekker vrij zijn. We gebruiken die tijd om boodschappen te doen en plantjes voor de tuin te halen. Mijn Lief schiet in actie in de tuin en zo hebben we er een nieuw stukje aangelegde tuin bij!

’s Avonds komen er kennissen langs die we zo stilaan bij onze vriendenkring beginnen te rekenen. Ik maak spaghetti, Amélie eet bijna een volledige kinderportie op en ook iedereen anders lijkt het wel te smaken. En omdat het zo gezellig is, ligt iedereen ook veel te laat in bed na afloop.

Hoe was jullie week?

8 Replies to “Lief Dagboek #35 | gezelligheid”

  1. Ik had mijn camera niet echt bij de hand, aangezien ik Amélie op mijn arm had. Ze is nog iets te klein om tussen de puppies te gaan kruipen. Vandaar dus een foto van koffie op het werk ipv van hondjes 😀

 1. Hi hi, zo herkenbaar nog altijd, de drukte met een kleintje, en altijd dat maar doorgaan, iets te laat naar bed, en de nieuwe dag begint weer zo vroeg. 😉

  Mijn week zover was heerlijk, veel weg geweest, veel in de natuur zoals je weet, en vandaag ook weer genoten van buiten zijn, zelfs met regen. zolang er overkappingen zijn met tafels en stoelen, was het heerlijk toeven buiten nog 😉

  X

  1. Gelukkig slaapt ons kleintje ook wat langer als ze laat naar bed gaat. Maar de volgende dag is ze dan wel heel hangerig.
   Leuk hè, zoveel tijd in de natuur doorbrengen. Klinkt ook als een heerlijke week bij jou!

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.