De week begon veelbelovend met een heel leuk feestje voor onze kleine meid. Door een slechte nacht liep het allemaal echter iets minder veelbelovend dan gedacht. En toen kwam er slecht nieuws bovenop.

Afgelopen week viel er wat te zeggen over toppen en dalen in het leven.

Zondag

Verjaardag Amélie slingers

Hiep hoera! Afgelopen woensdag mocht Amélie haar eerste kaarsje uitblazen. Vandaag vieren we dat met al onze dierbaren. Een uitgebreid verslag kon je daarvan hier al lezen.

Maandag

Thee

Ik weet niet wat het was, maar afgelopen nacht slaagde ik er maar niet in om te slapen. Ik lag in bed en was wakker. Het werd twaalf uur. Toen één uur en toen hoorde ik Amélie huilen. Uit bed, kindje troosten, bed weer in. Rond drie uur was de laatste keer dat ik op mijn klok keek, daarna ben ik in slaap gevallen. Maar als de wekker alweer gaat om zes uur is dat een hele korte nacht!

Toch had ik genoeg energie, want na het werk slaagde ik er nog in om eten te maken voor die avond, een salade klaar te maken voor mijn Lief, te stofzuigen, op te ruimen en Amélie in bad te stoppen. Ik kan echter niet ontkennen dat ik doodgelukkig was toen ik met een tas thee en een boek in de sofa kon gaan liggen!

Dinsdag

Amélie eet spaghetti

De dag vloog zo snel voorbij dat ik me met moeite nog kan herinneren wat ik allemaal deed. Mijn Lief had ’s avonds nog een vergadering waardoor we heel wat later aten dan gewoonlijk. Zodra Amélie haar oogjes sloot, dook ik de badkamer in om te genieten van een warme douche. Na mijn dagelijkse meditatie was de dag alweer voorbij, dus kropen wij ook lekker onder de wol.

Woensdag

Wierrook orakelkaart

Vandaag was de opvang gesloten. Mijn Lief had daarom een dagje verlof om op Amélie te passen. Het werd voor hen dus een echte papa-dochter-dag. Toen ik thuis kwam, waren ze net een laat vieruurtje aan het eten samen. Na een uitgebreide knuffelsessie begon ik aan ons avondmaal en de gewoonlijke routine.

Donderdag

Paasmandje knutselen

Nadat ik Amélie in bad heb gedaan, zie ik op mijn telefoon dat ik een berichtje heb van een goede vriendin. Of ik dringend eens langs wil komen. Als mensen mij nodig hebben, dan maak ik graag tijd voor hen. Maar eerst steek ik de kleine meid in bed, zodat mijn Lief alleen maar meer in de gaten moet houden of ze slaapt. Daarna schiet ik in mijn jas en schoenen om te vertrekken. Het is een serieuze babbel die hier nodig is, waardoor het ook weer later op de avond is wanneer ik thuis kom. Met mijn Lief bespreek ik alles nog eens, zodat ik het zelf ook kan loslaten. Er komt vanavond enkel een korte meditatie van. Daarna duik ik in mijn bedje en hoop dat ik wat slaap kan pakken (en ondertussen hoop ik hetzelfde voor mijn vriendin).

Vrijdag

Dagboek

Ik kan deze laatste dag van de week het best omschrijven als ‘vreemd’. In mijn hoofd ben ik onbewust bezig met onze vrienden. Ondertussen focus ik me op het werk op een aantal opdrachten die af moeten. Volgende week is het een korte week vanwege paasmaandag en daarna ben ik een weekje in verlof, dus ik wel zoveel mogelijk het gevoel van ‘afgewerkte zaken’ hebben.

De avond bij ons thuis is best gezellig, maar ik merk dat ik erg moe ben. Terwijl ik aan het lezen ben, val ik bijna in slaap. Toch kruip ik niet extravroeg mijn bedje in. Ik heb echt nood aan even tijd voor mezelf en mijn boek. Daarvoor offer ik zelfs een uurtje van mijn slaap op.

Zaterdag

Wolf

De verwachtingen die ik aan mezelf stel, liggen extreem hoog de laatste tijd. Dat merk ik op zaterdag heel goed. Samen met een vriendin start ik de dag met een paasontbijt en een paaseierenraap. Eigenlijk doet haar dochter mee met de paaseierenraap, want Amélie is daar nog net iets te klein voor. Het is fijn om even samen op pad te zijn, maar wanneer ik thuis kom en Amélie in bed ligt, doe ik zelf ook een hazentukje. Na een half uurtje word ik wakker en voel ik me belabberd. “Wat een mislukkeling ben ik”, denk ik in mezelf. “Zoveel moeite en tijd die ik in mijn blog en facebook steek, maar het levert me niets op. Wie leest het eigenlijk?” Dit en andere gedachten gaan door mijn hoofd. Ik ben blij wanneer mijn Lief thuis komt, zodat ik iemand heb om die gedachten mee te delen. Ik weet namelijk ook wel dat ze geen steek houden. Ondertussen is er ook een hoofdpijn opgekomen. In eerste instantie weiger ik om een pijnstiller te nemen, maar na een middag met hoofdpijn vraag ik mezelf af waarom ik dat nu eigenlijk doe. Na een pilletje paracetamol voel ik me alweer een stuk beter en kan ik eindelijk ook nog een beetje genieten van mijn weekend. Soms kunnen je eigen gedachten echt je ergste vijanden zijn. Gelukkig weet ik daar al een stuk beter mee om te gaan dan jaren geleden…

Hoe was jullie week?

8 Replies to “Lief Dagboek #31 | van grote hoogte naar beneden”

 1. Dat klinkt inderdaad als een zware week. Al geef ik niet altijd een reactie, ik mag jouw blog ontzettend graag lezen. Ook de weekverslagjes waarin we op de hoogte worden gehouden van alle beslommeringen en overwinningen (ook van de kleine Amélie!). Gooi de handdoek niet in de ring, uiteindelijk wordt het vanzelf beter.
  Loena onlangs geplaatst…Persoonlijke update #6My Profile

  1. Het is maar dat ik er zelf plezier aan beleef en merk dat er toch een paar mensen iets aan hebben. Dat is al heel wat. Ik denk daar vaak eens aan op zo’n momenten.

 2. Een blog is er toch in de eerste plaats voor jezelf? Lekker alles van je afschrijven en overdenken.

  En inderdaad, soms zijn je eigen gedachten je ergste vijand. Knuffel.

  1. Nou, nee. Als ik voor mezelf zou schrijven dan schreef ik wel in een dagboek en niet online. Ergens zoek je wel een publiek dat je schrijfsels leest. Je zoekt ergens toch erkenning. Dat dus…

 3. Een jaar alweer, wat vliegt de tijd, mijn dochter kan elk moment gaan, bijna 38 weken 😉 Dus hier heel spannend wat er komen gaat in de komende weken, en de afgelopen weken, zo druk geweest, dat ik blij ben dat ik zo nu en dan even wat kan neer zetten op blog, maar het bij lezen lukt nog niet helemaal, hahahaha

  Van harte gefeliciteerd met jullie dochter alsnog. En van je vriendin, ja soms is dat nodig, het luisterend oor, en wensen dat….

  Ik wens je voor deze week, wat er nog van over is, een hele fijne week toe!

  X

  1. Oh ja, kan er elk moment gaan zijn! Super spannend zeg. Herinner het van mezelf nog alsof het gisteren was 😛 Maar hier was het laaaaang spannend, lol. Het is ook haar eerste hè?

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.