Druk, dat is hoe ik de afgelopen week kan omschrijven. En hoewel druk tegenwoordig als iets positiefs wordt gezien, vind ik het zelf veel positiever dat ik er in slaagde om ook even op de pauzeknop te drukken. Ik vertel graag over die pauze in dit dagboek.

Zondag

schrijven blog

Het was weer een zondag zonder plannen, dus werd er gepoetst, gekookt en ook een beetje lui gedaan. Amélie sliep een paar grote blokken waardoor ik rustig soep, een salade en verse balletjes in tomatensaus kon maken. Toen ons huisje weer proper was, had ik ook weer tijd om tekstjes voor mijn facebookpagina te maken en wat blogjes te schrijven. En … ik kon weer een heel eind in mijn boek lezen. Wat hoognodig tijd was, want ik zit al een paar boeken achter op schema!

Maandag

Meditatie kaars

De week begon eigenlijk vrij goed waardoor ik er wel zin in had. Ik mocht voor de eerste keer opleiding geven aan een collega. Iets wat ik best spannend vond, maar ik geloof dat het vrij goed ging.

Het was ook opnieuw een start van meditatie. Vanaf maandag heb ik elke avond gemediteerd. En ik hoop dat ik het opnieuw als een steevaste gewoonte mag inbouwen in mijn leven.

Dinsdag

Amélie spelen

We moesten voor opleiding naar Brussel, dus het was heel vroeg dag. Om vijf uur ging mijn wekker al af en na mijn ochtendmeditatie (die ik overigens al sinds vorige week doe), sprong ik uit bed. Rond zevenen vertrokken we aan het werk om in de file te gaan staan tot Brussel. Ik had met de twee andere collega’s die naar de opleiding moesten afgesproken om te carpoolen naar Brussel. De terugweg verliep vlotter en om zes uur namen we afscheid om richting huis te gaan.

Woensdag

Amélie jarig

De grote dag was aangebroken! Amélie mocht vandaag een kaarsje uitblazen. Ik en mijn Lief hebben verlof genomen om deze dag met haar te vieren. Jammer genoeg stond ze die ochtend op met koorts. Er is iets vreemds aan de hand met haar. Sinds een week of drie heeft ze elke week een dag of twee koorts en daarna gaat het weer over. Dan is ze weer een weekje goed en komt de koorts terug voor een dag of twee. Uitgezonderd die koorts merken we niet echt iets aan de kleine meid. Ze speelt vrolijk en doet gewoon haar slaapjes. Omdat ’s middags de koorts gezakt is, besluiten we om toch door te zetten met onze plannen. We gaan met haar naar de kinderboerderij. Het wordt een gezellig uitstapje, want de zon is van de partij en qua wind valt het goed mee. Amélie kan een schaap aaien, leert geitjes, duiven, lammetjes en koeien kennen. Ze kijkt echt haar ogen uit. Zo kunnen we uiteindelijk toch nog een beetje verjaardag vieren.

Donderdag

Mediteren orakel

Omdat het lijkt mee te vallen met de koorts laten we Amélie toch naar de kinderopvang gaan. In de namiddag kreeg ze blijkbaar een behoorlijke verhoging, maar wanneer ik ’s avonds haar temperatuur meet, is er van koorts geen sprake meer. Ik geef dan ook geen medicatie meer. Na haar badje lijkt ze helemaal nog niet moe en ik besluit om nog een kwartiertje met haar te spelen. Dat ene kwartiertje werden er drie, want het is gewoon ontzettend gezellig met ons tweetjes. Samen proberen we torentjes te bouwen met haar blokken. Ze begrijpt min of meer dat de ene blok boven op de andere moet, maar ze mist nog de coördinatie om het goed te doen. Het lijkt wel alsof ze blokjes boven op elkaar probeert te gooien. Heerlijk vindt ze het om te experimenteren. En zo zitten wij drie kwartier met zes blokjes te spelen. Ook mama’s houden wel eens van kinderspelletjes!

Vrijdag

Kaarsen thee boek

Na het werk ga ik boodschappen doen. Dan zijn we daar alweer vanaf voor het weekend. Met de cadeaubonnen die ik kreeg voor mijn verjaardag heb ik boeken besteld en die kan ik nu gaan afhalen. Daarnaast is er ook een interessante actie met de krant waardoor ik vier boeken over opvoeden voor een klein prijsje op de kop kan tikken. Zo groeit onze boekenverzameling alweer een stukje.

Amélie is weer helemaal beter en haar vrolijke zelf. We dansen dus gezellig door de keuken, zij maakt een koffer leeg en we zingen gekke kinderliedjes. Momenteel is ze gek op ‘handjes draaien’, want ze heeft begin deze week van papa geleerd hoe je handjes moet draaien. Als ze met haar handjes draait, dan moet het liedje natuurlijk gezongen worden. En dat verdient dan weer een groot applaus!

Zaterdag

Wandeling

Aangezien Amélie nu weer lichte verhoging heeft, heb ik het wel gehad en ga ik voor alle zekerheid even langs bij de huisdokter. Die stelt mij meteen gerust. Er is niets aan de hand met Amélie. Ze heeft wat last van slijm en een verkoudheid, zoals ik dacht dus. Onze huisdokter geeft ook aan dat er de afgelopen tijd wel veel ziektes waren en dat ze daar waarschijnlijk gewoon op reageert. En ons kleine meisje maakt makkelijk koorts. Waar je bij een ander kindje niet gauw zal merken dat het immuunsysteem tegen iets vecht, merk je dat bij Amélie des te sneller.

Gisteren las ik trouwens over pauzes nemen als je het druk hebt en ik besef vandaag dat ik met mijn nieuwe gewoonte om te mediteren daar een heel goede stap heb gezet. Dikke pluim voor mezelf, omdat ik weer nieuwe manieren vindt om voor mezelf te zorgen. Zoals een wandelingetje in het lentezonnetje vandaag met mijn Lief, Amélie en de twee hondjes. Heerlijke momenten zijn dat!

Hoe was jullie week?

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.