Om te beginnen: fijne zondag allemaal! Hier ben ik weer met een nieuw dagboek. Het is niet mijn vrolijkste weekoverzicht, want daarvoor hadden we deze week net iets teveel minder fijne dingen. Maar hé, dat wil niet zeggen dat er geen positieve noten zijn!

Zondag

Dagboek bloem

Na de afgelopen drukke dagen is het fijn om eens een dag vrij te hebben. We gebruiken deze om gekke dansjes te doen met Amélie in de keuken, om in bed te lezen, te ontbijten met pannenkoeken, een voorraad soep aan te leggen en deze te delen met de buurtjes. Ook gebruiken we de vrije dag om onze huishoudelijke taken in te halen: poetsen, wasjes draaien en vouwen, bedden opmaken en lakens vouwen. Op het einde van de dag kunnen we alvast niet zeggen dat we echt lui zijn geweest. Wat we wel kunnen zeggen, is dat we genoten hebben.

Maandag

Dagboek Amélie

De eerste dag van de week verloopt meteen met horten en stoten. Mijn Lief had een avondje fitness gepland, maar komt ziek thuis. Ik dacht dat ik rustig wat blogjes zou kunnen tikken, maar kom ook van een koude kermis thuis. Aangezien mijn Lief naar de dokter moet, wordt onze hele avondroutine overhoop gegooid. Dat maakt ons van streek, maar Amélie ook een beetje. Ze heeft het een beetje moeilijk om in slaap te vallen. Maar eenmaal dat achter de rug is, slapen we allemaal als roosjes!

Dinsdag

Dagboek buddha

Die kleine meid van ons veranderd ontzettend snel. Ook vandaag staan we weer met grote ogen naar haar ontwikkelingen te kijken. Ze ontdekt het hele huis. Ze kruipt in de salontafel om daar een ‘kamp’ te bouwen, oftewel: ze gaat op alle dekentjes liggen kraaien. De hondenmand is een speelparadijs geworden. Kommen zijn geweldig om in elkaar te steken en dan weer uit elkaar te halen. Tijdens een van haar ontdekkingstochten gooit ze mijn Buddha op de grond. Zijn hoofd breekt af. Heel gelukkig ben ik er niet mee, maar het is uiteindelijk maar een beeld. Hoewel het een prachtig beeld was en ik het behoorlijk zal missen in mijn interieur. Ik ga niet zelf op zoek naar een nieuw Buddhabeeld. Zoiets moet je krijgen en ik geloof dat het universum wel een nieuw op mijn pad zal brengen.

Woensdag

Spruit pompoen

Ik had me er niet aan verwacht, maar het kwam toch: de terugslag van de drukte van de afgelopen weken. Een paar nachten minder goed kunnen slapen, in combinatie met al mijn plannen en ideeën en de drukte van de afgelopen twee weken zorgden er voor dat ik vandaag mijn terugslag kreeg. Ook bij mij gebeurt het nog dat ik in de grootste valkuil van allemaal trap: teveel van mezelf verlangen, over mijn grenzen gaan. Ik had zin om een potje te janken en dat heb ik dan ook gedaan. Daarna ging het alweer een stukje beter. Vooral omdat ik kon toegeven dat het punt bereikt was. Wat doe ik dan op zo’n dag? Ik maak een heerlijke maaltijd voor mijn gezin, geniet van quality time met mijn dochter (lees: ik zat op de vloer in de keuken met haar te spelen terwijl de curry stond te pruttelen) en kroop na een warme douche lekker in mijn bedje. Zelfzorg is extra belangrijk op die minder goede dagen.

Donderdag

Schrijven

Vroeg naar bed gaan, heeft deugd gedaan. Toch merk ik dat mijn concentratie nog niet optimaal is. Ik vergeef het mezelf en probeer het beste uit de dag te halen. Wat ik vandaag ook doe, ik ben goed genoeg. Af en toe eens diep ademhalen helpt trouwens ook. Amélie komt terug van de crèche met een beetje koorts. Opnieuw. We vermoeden dat het van haar verkoudheid komt, ofwel van de tandjes die doorkomen. Ons kleine meisje heeft namelijk wel makkelijk koorts en zolang ze niet boven de 39 gaat, maken wij ons niet al teveel zorgen. Ze wordt er alvast niet minder actief van, want ze verkent weer het hele huis. Ook de vaatwasser en de wasmachine worden vandaag aan een grondig onderzoek onderworpen. Wanneer ze in bed ligt, kunnen wij weer opgelucht ademhalen en genieten van onze avond.

Vrijdag

Notitieblok

Doorkomende tandjes zijn niet makkelijk voor kleine meisjes. Dat hebben ook wij geweten. Vandaag is de oppasdag van oma en Amélie maakt het haar niet gemakkelijk. Slapen gaat overdag niet goed, maar ’s nachts ook niet echt. Ze heeft trouwens nog steeds last van koorts en dat zal er ook wel voor iets tussen zitten. De start van ons weekend is alvast niet bepaald zoals je verwacht dat een weekend start. Ik maak dus een mooi lijstje met alle belangrijke to-do’s voor de komende twee dagen!

Zaterdag

Amélie slaapt

Het wringt nog altijd een beetje. Ik weet niet goed wat er gaande is, maar ik voel me niet honderd procent goed in mijn vel. Ik probeer er grip op te krijgen, maar het lukt me niet echt. Er komt vandaag dan ook niets productief uit mijn handen. Zelfs naar de winkel gaan is een hele opgave, want mijn Lief is naar een congres in Antwerpen en ik ben dus alleen met Amélie. Ik vergeef het mezelf maar en ben al lang blij dat de was gevouwen is.

’s Middag is er een verjaardagsfeestje van de dochter van vrienden. Zij vierde afgelopen week haar eerste verjaardag al. Vandaag is het officieel met een feestje. Het doet deugd om daar tussen al die lieve mensen te zitten. Even helemaal weg van alle beslommeringen in mijn hoofd. Want ik besef dat het probleem voornamelijk in mijn hoofd zit. Mijn gedachten blijven maar gaan. Liefste monkeymind, kan ik even rust krijgen? Amélie speelt vrolijk tussen en met de andere kinderen die er zijn. Het is best grappig hoe ons leven in een jaar tijd is veranderd. Waren kinderen in onze vriendengroep nog niet zo volop aanwezig, zit bijna iedereen daar nu met een kind. Je raadt dus vast wel waar er voornamelijk over gesproken werd. Dat heb je als je allemaal mama’s bij elkaar zet.

Het hoogtepunt van de week was alvast het verjaardagsfeestje van deze kleine meid. Waar ik overigens geen foto’s maakte, want het was veels te gezellig om daaraan te denken (en dat hebben de trotse ouders trouwens wel in overvloed gedaan).

Hoe was jullie week?

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.