Druk. Dat is hoe ik de afgelopen week het beste kan omschrijven. Ik was met zoveel dingen tegelijk bezig dat ik vandaag nog steeds verstelt sta van mezelf. Hoe heb ik dit allemaal kunnen combineren en tot een goed einde brengen? Eenvoudig: ik kan meer dan ik zelf soms denk. Vorige week zat ik in een dipje vanwege mijn emotionele rollercoaster, maar deze week was het weer bergop! Wanneer je diep zit, kan je alleen maar weer omhoog. Dat is wat ik heb gedaan. Benieuwd naar wat ik allemaal gedaan heb afgelopen week? Lees dan zeker dit dagboek verder!

Zondag

Dagboek Amélie

Oeps, zondag liep helemaal niet zoals gepland. Mijn Lief wilde ’s morgens gezellig ontbijt met pannenkoeken, maar om de een of andere bizarre reden wilden de pannenkoeken maar niet lukken. Ik wilde graag wat tijd om te lezen en te schrijven, maar de vele huiselijke taken die nog op mij lagen te wachten, staken daar een stokje tussen. Op het einde van de dag had ik wel een proper huis, soep voor een hele week en een voldaan gevoel.

Ik had meer soep dan we op konden, dus bracht ik een paar potjes naar onze lieve buren. Het is geweldig om deze mensen zo dicht bij ons te hebben. Zoals gewoonlijk werd ik weer hartelijk onthaalt. Onder het genot van een drankje konden we eens ons hart luchten bij elkaar. Ventileren werkt!

Belangrijke gebeurtenis op zondag: wanneer ik in de namiddag op Facebook kijk, zie ik dat ik een berichtje heb. Voorgaande dagen nam ik vol enthousiasme deel aan een social media marketing challenge en daarbij heb ik een giftvoucher gewonnen! Het universum geeft ons echt wat we nodig hebben.

Maandag

Een nieuw begin van de week. Ideaal moment om te besluiten waar ik mij meer op wil focussen. Focus is de sleutel tot succes, zet ik op mijn facebookpagina. En dat is zo waar! Ik neem de beslissing om mij – met de voucher die ik gewonnen heb – in te schrijven voor de Marketing en Content Bootcamp van Eddette Steynberg. Ik heb namelijk het gevoel dat ik daarover nog ontzettend veel kan leren. Eddette lijkt me er ook de geknipte persoon voor. Deze cursus loopt online, dus ik werk eraan wanneer Amélie slaapt.

Over slaap gesproken: er lijkt verbetering te komen in de nachten van Amélie. Ze slaapt lekker negen à tien uur aan een stuk door ’s nachts. Daardoor is ze ook overdag veel meer te genieten. Slaap maakt mij ook meteen een beter mens.

Dinsdag

Ik ben trots op mezelf, omdat ik best veel werk verzet op een dag. Als ik vinkjes kan zetten op mijn to-do-lijstje ben ik gelukkig! Het geeft ook nog eens extra energie wanneer je het gevoel hebt dat je taken gedaan krijgt. Dat is dan weer energie die ik ’s avonds in andere dingen kan steken.

Mijn online leven barst uit zijn voegen vandaag. Online coach, Debby Ixchel, start aan vijfdaagse challenge over soulful sales. Ook nu besluit ik om deel te nemen. Ik volg Debby al een hele tijd en ze is best een inspiratie voor mij. Wat ik van haar al gezien heb, is altijd heel inspirerend, zet je aan het denken en laat me groeien. Daarom wil ik – ondanks de drukte – deze kans niet laten schieten.

Amélie heeft echter doorkomende tandjes en even weet ik niet goed wat ik met haar moet doen. Wanneer ik haar in bed wil stoppen, begint ze ontroostbaar te huilen. Met niets kan ik haar helpen. Na anderhalf uur valt ze uiteindelijk snikkend in slaap. Maar we horen haar niet tot de volgende morgen.

Woensdag

Dagboek curry

Stilletjes aan begin ik weer op te leven na de onderbroken nachten. Zeven uur aan een stuk kunnen slapen doet mij ontzettend goed. Slaap is het beste wat de goden ons geschonken hebben. Laten we het daar over eens zijn! En koffie, de persoon die dat uitgevonden heeft, verdient de Nobelprijs. Elke ouder zal mij daar vast gelijk over geven.

Na een drukke werkdag merk ik op woensdag dat ik tegen mijn grenzen aanloop. Ik maak me druk over allerlei dingen. Lukt dit me nog? Kan ik dat wel doen? Ik smijt mezelf zoveel mogelijk om voor Amélie te zorgen, mijn blog bij te houden, nieuwe dingen te leren, het huishouden niet te laten slabbaken, … Ik merk dat daardoor de stress weer opkomt. Dooddoener!

Donderdag

Dagboek Amélie

Die stress werkt op donderdagochtend ook nog door en komt tot ontploffen. In elk huishouden is er wel eens vlammende ruzie, maar ik kan de woorden van die ochtend niet loslaten. Hoewel ze in frustratie zijn uitgesproken, kan ik ze niet laten gaan. Echt luisteren naar elkaar blijkt hier de oplossing te zijn. Ik begrijp mijn Lief. Soms is balans zoeken niet altijd makkelijk. Ik ben met veel bezig, wil alles gedaan krijgen en verlies daarbij wel eens iets uit het oog. Zo’n momenten maken het echter mogelijk om te groeien, als je die kans grijpt.

Vrijdag

Ik heb besloten om mijn stress aan te pakken en begin de dag met een meditatie. Wat een verschil! Ik ben een pak relaxter die ochtend. Zelfs in de auto naar het werk jaag ik mij niet op.

Stiekem heb ik uitgekeken naar deze dag. Vanavond hebben we een etentje met een super koppel uit Gent. Hij is jarig vandaag, het is al een tijdje geleden dat we elkaar hebben gezien, dus het is een perfect excuus! Amélie gaat logeren bij mijn schoonouders. Dat wil dus zeggen dat wij nergens rekening mee moeten houden die avond en dat we de volgende dag ook nog eens kunnen uitslapen. Wat is dat lang geleden!

Rond achten kunnen we onze vrienden omhelzen. Er wordt lekker veel bijgekletst, heerlijk gegeten en afgesloten met een laatste drankje. Het is al geen vrijdag meer wanneer we afscheid nemen van elkaar.

Zaterdag

Dagboek aventurijn

Hoewel we kunnen uitslapen, is ons bioritme ons een stapje voor. Rond achten zijn we al wakker. Dat geeft ruimte om lekker relaxed aan de dag te beginnen.

Het wordt een dag van connectie, want tot tweemaal toe komen er spontaan vrienden bij ons langs.

Het was een volle zaterdag, maar wel eentje waar we vol voldoening op terug kunnen kijken!

Wat was jullie hoogtepunt van de week?

2 Replies to “Lief Dagboek # 28 | Groeien”

  1. Een mooie week om zo terug te lezen!!
    Wat slaap en koffie betreft ben ik het roerend met je eens. Een fantastische uitvinding haha.
    Mijn puntje was het bezoek aan de universiteit’s kliniek voor huisdieren met mijn groene draak. Hij bleef maar last houden van zijn ademhaling. En na een ochtend met onderzoeken bleek dat er niks aan de hand is. Hij is super gezond maar heeft alleen wat te veel vet om zijn botjes. Fijne tips gekregen van de arts waar we direct mee aan de slag konden. Er is nu al zichtbare verbetering. Zo fijn wanneer je goed geholpen wordt.
    Deborah onlangs geplaatst…Al die keuzes…My Profile

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.