Sneeuw, ijs, bittere kou. Daarmee was de afgelopen week gevuld. Het maakte het extra moeilijk om uit bed te komen na een aantal gebroken nachten. Afgelopen week volgde ik online ook een social media training, groeiden er massaal veel plannen in mijn hoofd en moest ik mijn eigen grenzen erkennen. Jullie lezen in mijn wekelijkse dagboekje waarom.

Zondag

Dagboek Amélie

De verjaardag van mijn schoonmoeder is al enkele weken geleden, maar vandaag zijn we uitgenodigd voor een etentje om het te vieren. Eigenlijk vind ik het een gek idee om met ons meisje op restaurant te gaan, maar aangezien het ons gevraagd is en beebje zich meestal voorbeeldig gedraagt, doen we het toch. Hoewel ze moe is en, zo blijkt achteraf, koorts heeft, is ze weer super flink.

Die koorts is een ander verhaal. Die begint mijn Lief op te vallen wanneer ze bij hem in slaap valt. Hij wijst me erop dat ze warm heeft, maar haar gedrag is normaal, dus ik maak me er geen zorgen in. Pas als we thuis komen en ik voor de zekerheid haar temperatuur meet, zie ik dat ze effectief koorts heeft. Aan Amélie is verder niets te merken. Ze speelt vrolijk en brabbelt wat af. Zou het van de tandjes zijn? Of een verkoudheid? We besluiten het even af te wachten.

Maandag

Dagboek-zalm pasta

Toen mijn Lief Amélie uit bed haalde, wisten we beiden al hoe laat het was. Ook de thermometer loog er niet om. Ons beebje had behoorlijke koorts en dus moesten we een oplossing zoeken, want zo mocht ze niet naar de opvang. Gelukkig heeft ze een hele lieve opa die meteen kwam opdraven om voor haar te zorgen. Dat betekende ook dat deze mama na haar werk nog eens naar de dokter mocht lopen. Zouden ze daar geen abonnementen verkopen, want stilaan heb ik dat wel nodig! Gelukkig bleek ons beebje enkel een verkoudheid te hebben.

Zo een bezoekje aan de dokter betekent ook meteen een heel andere avondrush. Het is op zo’n moment kwestie van prioriteiten stellen. En in dit geval moesten onze magen maar even wachten. De bedtijdroutine van Amélie nam de eerste plaats in. Maar zodra ons klein meisje in haar bedje ligt, kunnen we eten waarna ik de video van de social media challenge kan bekijken.

Dinsdag

Ons kleine meisje had nog steeds koorts, maar vandaag is sowieso de oppasdag van oma. We moesten dus geen oplossing zoeken. Rond de middag bleek de koorts plots miraculeus verdwenen. Amélie bleek de hele dag heel actief. Ze kroop rond, trok zich recht, trok kasten open en was haar eigen ondernemende zelf. Tijdens het koken dansten we met z’n drieën door de keuken en zongen gekke liedjes. Natuurlijk kan dan het muppet liedje niet ontbreken.

Het lachen van de kleine meid was heerlijk om te horen! Doordat ze doorheen de dag niet veel geslapen had, was onze kleine meid wel snel moe en dook vroeg haar bedje in. Tijd voor mezelf om nog wat op social media content te gaan studeren.

Woensdag

Dagboek zonsondergang

De nacht spendeer ik deels in de schommelstoel op de kamer van Amélie. Dat maakt het overdag soms een uitdaging om mij te kunnen concentreren. Ik ben dan ook niet treurig dat de werkdag voorbij is. Mijn Lief is nog even wat gaan doen voor het werk, Amélie haalt wat slaap in, dus ik kan me uitleven in de keuken. En wat blogjes tikken, want daar was ik echt weer aan toe!

Donderdag

Dagboek-spruitjes

Voor Amélie waren heel wat dingen makkelijker om te doen. Naar de keuring gaan met de auto bijvoorbeeld. Voor Amélie spraken we af wie er naar de keuring ging en de andere persoon zorgde dat hij zijn dingen gedaan kreeg. Nu moeten we regelen dat onze kleine meid opgehaald wordt bij de opvang. De auto moet ook bij de keuring geraken. Daarnaast moet mijn Lief ook terug op tijd op zijn werk geraken. En er moet ten allen tijde iemand beschikbaar zijn voor beebje. Wat een verschil met toen we geen kindje hadden!

’s Avonds ontdek ik ook dat de koorts bij Amélie terug is. Dat is toch even iets minder. Wat is er gaande in het lijfje van mijn klein meisje?

Vrijdag

Dagboek-Amélie

De afgelopen week kan ik het best omschrijven als een emotionele rollercoaster. Er is zoveel gaande in mijn hoofd en het is niet altijd makkelijk om de focus te behouden. Terwijl ik bezorgd ben om mijn kleine meid die nogal vaak ziek wordt, loop ik mezelf ook bijna voorbij met alle ideeën die ik heb. Door de teleurstellingen die ik ervaar, wegens gebrek aan tijd, gaat het echt van de ene emotie in de andere.

Vrijdagavond ben ik dus ontzettend blij om mijn Lief en kleine meid te kunnen omhelzen. Bij thuiskomst neem ik uitgebreid de tijd voor hen alvorens aan ons avondeten te beginnen. Amélie vindt koken steeds interessanter. Vanop mijn arm kijkt ze graag naar de aardappelen die staan te koken of het vlees dat bakt. Ik kan bijna niet wachten om met haar aan de slag te gaan in de keuken!

Om te bekomen van de afgelopen week ga ik in bed blogjes schrijven. Ik volg ook nog de Facebook live over online marketing. De uitgebreide uitleg over volgers, bereik en engagement doet mij met een beter gevoel in slaap vallen. Misschien ben ik toch niet zo slecht bezig.

Zaterdag

Met een leeg gevoel word ik wakker. Ik ben moe en heb het gevoel veel energie in dingen te stoppen met weinig return. Mijn enige echte fan doet me weer opleven, mede dankzij de inspanningen van mijn andere lievelings. Zo vind ik de energie om toch wat taken te verzetten vandaag.

Op het onverwachte komt mijn zusje ook nog langs samen met haar lief. Dat spontane bezoek doet ons eigenlijk heel goed. Zo hebben we ook nog een ontzettend gezellige namiddag.

Hadden jullie het ook zo moeilijk met uit bed komen deze week?

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.