Onze zondag zit er alweer bijna op en dat betekent dat ik een beetje later ben met mijn wekelijkse dagboekje. Trouwe lezers zullen vast gemerkt hebben dat er een aantal technische problemen waren op mijn blogje. Hopelijk zijn die stilaan allemaal opgelost. Maar ik laat mij daardoor niet tegenhouden om jullie opnieuw op een aflevering van mijn spannende leven te trakteren. Veel leesplezier!

Zondag

Dagboek thee

Mijn Lief is een liefhebber van soep bij de boterhammen. Ik hou van pannenkoeken als ontbijt. Wat is er dan een betere deal dan dat ik soep maak voor de komende week en hij een ontbijt met pannenkoeken verzorgt? Ondertussen smult ons kleine meisje ook mee met het ontbijt en verorbert bijna een volledige pannenkoek.

Aangezien we zaterdag niets in het huishouden hadden gedaan, stond dit allemaal op zondag gepland. Wasjes draaien, drogen en vouwen, stof afdoen, plantjes water geven, vloeren stofzuigen en dweilen, opruimen, afwassen, … Omdat de zon zo geweldig scheen en Amélie nog geen zin had in haar middagdutje liet ik tussendoor de boel de boel even en gingen we met z’n allen een wandeling maken. Heerlijk genieten van elkaar en het zonnetje. Zo konden wij helemaal opgeladen aan een nieuwe werkweek beginnen.

Maandag

Dagboek Amélie eet

Het zonnetje is helemaal verdwenen vandaag. Of het nu daardoor komt of door iets anders weet ik niet, maar ik heb een baaldag. Ik lijk tot niets te komen, al is dat natuurlijk alleen maar zo in mijn hoofd. Amélie heeft er ’s avonds ook niet echt zin in. Ze wil alleen maar op mijn arm zitten. Zo lukt het natuurlijk niet om te koken, dus we hebben even een huilende baby. Wanneer ik haar in haar park laat zitten, omdat ik de was wil doen en het niet veilig vindt om haar zomaar te laten rondkruipen, krijgt ze een heuse woedeaanval. Kleine meisjes worden niet alleen groot. Ze krijgen ook nog eens een eigen willetje. En dat zullen we geweten hebben!

Dinsdag

Spaghetti met look en groentjes

Het weer is nogmaals grijs en mijn humeur ook. Ik heb even geen zin meer om mama te zijn. Ik heb echt gewoon ruimte nodig voor mezelf. Even een boek lezen in de zetel zonder dat iemand me nodig heeft. Lekker bankhangen zonder schreeuwend kind. Rust en stilte, daar verlang ik naar. Maar natuurlijk is er dat kindje en dat kan ik niet veranderen. Wanneer ik haar lieve snoetje zie, is dat gevoel meteen weer verdwenen. Wat hou ik toch van dit kleine wezentje. Mama zijn is iets speciaals waar ik soms echt nog aan moet wennen. En dat na elf maanden!

Woensdag

dagboek-Amélie

Amélie is vandaag elf maanden en dan publiceer ik naar goede gewoonte een blogje over haar ontwikkelingen. Wanneer ik echter inlog op mijn WordPress dashboard ontdek ik naar mijn eigen verschrikking dat alles wat ik na elf februari geschreven heb, gewoon verdwenen is! Ik sta even perplex. Wat moet ik nu doen? Het afgelopen weekend heb ik namelijk uren gestoken in het schrijven van verschillende blogjes. De oorzaak is waarschijnlijk de migratie van de servers van mijn oude host naar deze van mijn nieuwe host. Ik schrijf dus maar een mailtje naar de nieuwe host en contacteer ook even de oude om wat dingen te overleggen. Dan maar hopen dat morgen alles opgelost is!

Donderdag

dagboek-blog problemen

Het is moeilijk om mij te concentreren op het werk vandaag, want in mijn achterhoofd zit ik nog steeds in met mijn blog. Ik krijg niet zo snel als ik hoopte antwoord van mijn nieuwe host. Wanneer ik na het werk even bel, krijg ik het geruststellende antwoord dat ze ermee bezig zijn. ’s Avonds zijn al mijn blogs gelukkig terug. Het enige probleem dat ik nu nog heb is technische en vooral achter de schermen: mijn dashboard werkt niet naar behoren. Ik kan alleen op mijn laptop inloggen en ook alle functionaliteiten gebruiken. Op mijn smartphone of een externe computer kan ik heel wat zaken niet meer gebruiken. Vreselijk, want net op mijn smartphone werk ik mijn blog regelmatig bij. Ik spendeer een hele avond aan het zoeken naar een oplossing, maar vind deze niet. Opnieuw contacteer ik mijn host en hoop op een oplossing de volgende dag.

Vrijdag

dagboek - cocktail

The story continues. Er gaan nog steeds mailtjes over en weer over de gebrekkige functionaliteiten van mijn blog. Stilaan heb ik aanvaard dat ik enkel via mijn laptop aan mijn blog kan werken en red mij zoveel mogelijk op deze manier. Ondertussen kunnen we verder zoeken naar oplossingen.

Normaal zouden we de vrijdagavond naar de peter van Amélie zijn gegaan voor zijn verjaardag, maar ik krijg ’s morgens een berichtje dat hun zoontje ziek is. We spreken af om elkaar op de hoogte te houden. Rond vier uur krijg ik een telefoontje. Hun zoontje heeft een vorm van griep – welke is nog niet duidelijk – maar aangezien het ontzettend besmettelijk is, besluiten we om onze afspraak te verzetten. Dat maakt dat we een vrije vrijdagavond hebben. Ik koop runderreepjes en maak een mexicaanse wok die we gezellig aan de salontafel opeten. En Amélie zit gewoon lekker bij ons. Slechte gewoonten aanleren? Aan de salontafel eten mag gewoon op vrijdagavond hoor!

Zaterdag

dagboek-koffie

Sinds Amélie nu de nachten doorslaapt, is het wel gedaan met uitslapen in het weekend. Rond half zeven is ze al van de partij. Dat zorgt er natuurlijk voor dat ik rond twaalven alle huishoudelijke taken al afgerond heb. Ik voorzie ons nog van een voorraadje rode kool en probeer nogmaals de problemen op mijn blog op te lossen. Mijn Lief heeft ondertussen het snoeihout met hulp van onze buur naar het recyclagepark gebracht. We besluiten om met ons drietjes nog eens langs de tweedehandsbeurs te gaan. Dat blijkt heel interessant, want Amélie komt naar huis met een nieuw jasje (haar huidige winterjas begint te klein te worden), heel wat nieuwe kleertjes en een babywalker. Enthousiast neemt ze die in gebruik. Ze is er nog heel onhandig mee, maar ze lijkt wel door te hebben wat ‘stapjes’ zijn.

Vrienden die we al een hele tijd niet meer gezien hebben, komen ’s avonds eten. Na twee jaar heb ik blijkbaar mijn oven nog niet helemaal door, want mijn lamsvlees blijkt vanbinnen roder te zijn dan de bedoeling is. Desondanks hebben we een heel gezellige avond met geweldige gesprekken. Daarmee sluit ik nu eens graag mijn wekelijkse dagboekje af!

4 Replies to “Lief Dagboek #26 | technische problemen”

  1. Ik kan er ook heel slecht tegen als er iets niet werkt op het blog of als het blog tijdelijk niet in de lucht is. Gelukkig komt het heel weinig voor *even afkloppen*.

    En dat af en toe even tijd nodig hebben voor jezelf is heel erg logisch.

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.