Goedemorgen allemaal op deze zonnige zondag. Vandaag staat er niet zoveel op de planning, maar naar goede gewoonte trakteer ik jullie weer getrouw op mijn dagboek van afgelopen week. Er stond niet zoveel slaap op het menu, maar wel een heerlijke verrassing op het einde van de week. Eentje speciaal voor mama’s en papa’s. Veel leesplezier!

Zondag

Dagboek-thee

Eigenlijk hadden we vandaag het eetfestijn van vrienden op de planning staan. Maar toen Amélie wakker werd, voelde ze wel heel warm aan. Blijkbaar had ze een temperatuur van 39,1°C. Dat is overduidelijk koorts. We cancelden dus al onze plannen maar en bleven lekker thuis voor een lazy sunday. Iets waar Amélie heel tevreden mee was, want ze sliep het grootste deel van de dag.

Maandag

Zo goed als Amélie geslapen had gedurende de dag, zo slecht sliep ze ’s nachts. Twee tot drie uur ronddwalen voor een klein meisje dat met zichzelf geen blijf weet tot gevolg. We hadden gehoopt dat ze de volgende dag beter ging zijn, maar de thermometer gaf ons ongelijk. Thuisblijven voor haar dus. En dat terwijl er hier aan onze nieuwe ramen begonnen werd. Mijn Lief was thuis, maar die ging een helse dag tegemoet met een ziek beebje en lawaai van werken.

Dinsdag

Slapen? Echt geen succes bij onze kleine meid! Ook afgelopen nacht huilde ze en ze bleef maar huilen. Als iemand de gouden tip heeft om je baby ’s nachts te laten slapen, oh, wat zou je mij gelukkig maken. De grootste pech was ook nog dat ik zelf sneuvelde. Ik had een date met het toilet en mijn hoofd bonkte verschrikkelijk. Ik besloot om maar een dagje thuis te blijven. De dokter maakte daar heel de week van. Mijn dag bestond dus vooral uit uitzieken, slapen en een beetje voor Amélie zorgen.

Woensdag

Dagboek-Luna

Het werd een dagje uitzieken. Amélie was weer genezen, dus zij kon naar de kinderopvang. Mijn Lief had verlof, dus hij kon voor mij zorgen. En dat kwam allemaal goed. Ik sliep een beetje, las wat, keek samen met Lief een filmpje en genoot van de rust. Uiteindelijk kon ik Amélie zelf gaan halen en nog even met haar van de avond genieten.

Donderdag

Dagboek nieuwe ramen

Opnieuw aan het werk na twee dagen ziekte. Ik ben blij dat ik nog functioneer, want Amélie slaapt nog steeds niet goed. Na het werk haal ik haar op en loop ik een hele avond met haar in de draagzak. Ze klampt zich gewoon aan me vast. Ook bij het badje wil ze me niet loslaten. En als dat toch moet, huilt ze paniekerig. Is het verwonderlijk dat ik zodra ik kan, ook mijn bed induik?

Vrijdag

Dagboek koekje

De zon schijnt vandaag en alleen al daarvan wordt een mens goed gezind. Na een week vol moeilijke nachten hebben ik en mijn Lief wel een verzetje verdiend, vinden we. Onze lieve vrienden ontfermen zich over Amélie en wij gaan samen iets eten. We trekken naar een gezellige Italiaanse bistro waar we voor de geboorte van Amélie regelmatig kwamen en eten onze favoriet van het menu. In werkelijkheid zijn we amper twee uur weggeweest, maar het voelt bijna als een halve dag. Wat heeft dit geweldig deugd gedaan. Oh trouwens, als je dagelijks bezig bent met een kind dan vind je zonder kind plots ontzettend veel dingen om over te praten. We kunnen weer volwassen doen, jeej!

Zaterdag

Dagboek Amélie staat

Ik word een paar keer wakker ’s nachts maar het is niet omdat Amélie huilt. In huis is het muisstil en ik geniet van de stilte. Uiteraard val ik ook snel weer in slaap. Wanneer de wekker afloopt, heb ik er een zalige nacht van negen uur opzitten. Hoe goed kan een weekend worden? Op z’n zaterdags wordt er ontbeten, gedouched en mijn Lief neemt de taak op zich om de wekelijkse boodschappen te gaan doen. Na een dutje van Amélie vertrekken we richting mijn ouders, want zowel mijn zusje als mijn papa verjaarden de afgelopen week. Tijd dus voor een feestje met het lievelingseten van mijn papa: friet met stoofvlees. Amélie eet een hele hoop appelmoes met kip. Haar mondje staat geen vijf seconden stil. Volgens mij heeft ze haar hele leven verteld (elf maanden vallen wel samen te vatten in een middag, toch).

In de auto doet ze nog een dutje zodat ze thuis extra speeltijd heeft. En die speeltijd gebruikt ze heel goed, want als we opkijken van een schreeuw staat ons kleine meisje op haar twee voetjes in haar box. Zeiden vrienden nog twee weken geleden dat ze het wel snel zou leren omdat ze al op haar knietjes ging zitten, maakt ze die voorspelling vandaag waar. #proudmamaandpapaalert

Hebben jullie goed geslapen deze week?

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.