Het was een week van ups en downs. Van nachtelijke avonturen en lekker vroeg naar bed. De week waarin ik mijn verjaardag vierde, Amélie ziek werd, ik weer vol inspiratie zat en soms niet meer wist waar eerst te springen. Lezen jullie gezellig mee in mijn dagboekje?

Zondag

Cadeautjes

Life begins at 31. Nou, dan is mijn leven vandaag dus begonnen want ik was jarig. Mijn familie en schoonfamilie kwam in de namiddag op bezoek voor een stukje taart en koffie. Het werd een heel gezellige bedoening en ik werd verwend met leuke cadeau’s, zoals een box met alle delen van de Harry Potter reeks. Amélie sliep bijna de hele tijd, terwijl het bezoek er was. Enkel mijn pa kreeg de kans om haar nog een fruitpapje te geven voor zij naar huis vertrokken. Na het avondeten en toen Amélie alweer in bed zat, bekeken ik en mijn Lief nog eens de laatste opties voor onze vakantie. Na veel wikken en wegen werd de knoop uiteindelijk doorgehakt: we gaan naar de Spaanse Pyreneeën!

Maandag

Slapen bij papa

Waar is mijn flink doorslapende baby gebleven? Drie lange uren heeft Amélie vannacht gehuild, gejammerd en getierd. We hebben van alles geprobeerd om haar in slaap te krijgen, maar iets zat haar ongelofelijk dwars. We hadden echt geen idee. Uiteindelijk konden ik en mijn Lief ietsje minder dan vier uur slaap pakken. Maandag lag te wachten en dus gingen we beiden met een vermoeide kop naar het werk. In de late namiddag kreeg ik telefoon van de opvang en werd meteen alles veel duidelijker: Amélie was ziek. Ze had behoorlijke koorts. Waarschijnlijk had ze vannacht dus gewoon pijn. Gek genoeg valt er dan een last van je schouders, omdat je weet wat het probleem is, al kan je natuurlijk niets oplossen…

Dinsdag

Oma’s oppasdagje vandaag en dat komt goed uit, want Amélie heeft nog steeds koorts. Dan kan ze natuurlijk niet naar de opvang. Gelukkig is er oma om goed voor haar te zorgen.

’s Avonds is er een nieuwjaarsreceptie van mijn werk. Ik ga er met een klein hartje naartoe. Liever zou ik bij mijn kleintje zijn om voor haar te zorgen natuurlijk. Maar papa is even goed in zieke beebjes verzorgen als mama. Dus vergeet ik even dat er een beebje thuis zit en geniet van het gezelschap, de babbels en het eten.

Woensdag

Blog

Het bloggen blijft een van mijn grootste hobby’s. Ik heb er steeds meer plezier in om goede teksten neer te pennen. Ook de feedback die ik krijg, is positief. Heerlijk! Maar vandaag is het tijd voor een nieuw jasje. Ik bots eigenlijk toevallig op een lay-out en slaag erin om hem ook responsive te maken voor mobiele apparaten. Yes! Nadat Amélie in bed zit, werk ik nog wat artikels af en pruts ik nog een beetje aan de look van mijn blog.

Donderdag

Na het werk haal ik Amélie van de opvang. Mijn Lief heeft klaarblijkelijk voorjaarskiebels, want hij begint het huis te poetsen. Wanneer Amélie in bed ligt, werk ik nog aan een artikel. Omdat ik er niet goed aan uit raak, bekijkt mijn Lief het eens en geeft hier en daar een paar tips. We raken verwikkeld in een inspirerend gesprek over stijlen, zinsbouw en doelgroepen. Voor we het weten is het half twaalf en eigenlijk al lang bedtijd.

Vrijdag

Amélie leest

Hoe heerlijk is het om ’s morgens eens niet het gevoel te hebben dat je jezelf voorbij loopt. Alletwee zijn we op tijd uit bed kunnen springen, Amélie vond de ochtendroutine eens helemaal niet erg en aan de ontbijttafel wordt er gedold met elkaar. Jawel, het is duidelijk vrijdag en we hebben er zin in!

Al een maand lang zijn we geen frietjes gaan halen. Vandaag heb ik eens zin om dat gewoon te doen. Ik kan niet zeggen dat het niet gesmaakt heeft, maar ergens blijft het gevoel hangen dat ik evengoed zelf had kunnen koken. Ondertussen heb ik me de kunst eigen gemaakt van ‘maaltijden bereiden binnen het half uur’. Ideaal als moeder die graag vers kookt! Verder moeten we niets vanavond en dus maken we het gezellig in de sofa met een boek!

Zaterdag

Lentebloemen

Vroege vogels als we zijn tegenwoordig sta ik om half tien in Roeselare. Mijn Lief geniet van een knipbeurt bij de barbier en ik ga met Amélie winkelen. Het plan was om voedingsbh’s te gaan halen (want deze die ik nog kocht tijdens de zwangerschap zijn nu echt te groot), maar mijn favoriete borstvoedingswinkel is nog gesloten. Dan gaan we eerst maar langs bij een kruidenwinkeltje om een voorraad thee in te slaan. Ik koop wel vijf soorten verse thee en een doosje met theezakjes. Daarna kunnen we mijn lingerie weer aanvullen. Ondertussen is het tijd om mijn Lief te gaan ophalen en we laten ons eens gaan om de kleerkast van Amélie bij te vullen. Er blijken nog mooie koopjes te zijn. Dat is een ideaal excuus om veel te veel mooie kleertjes mee naar huis te nemen. Deze keer hebben we echter serieus ‘op de groei’ gekocht. De rest van onze zaterdag brengen we door met spelen, lezen en gezelligheid!

Hoe was jullie week?

2 Replies to “Lief Dagboek #23 | het leven kabbelt voort”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.