Wat een week was dit! Ik kan met mijn hand op mijn hart zeggen dat ik al ergere weken in mijn leven heb gehad, maar toch … deze week streefde er precies wel naar om ook op het weken-die-ik-wil-vergeten-lijstje te komen.

Zondag

Amélie familiefeest

Amélie mocht ’s morgens lekker tussen ons in liggen om nog een paar uurtjes te slapen. Of eigenlijk ben ik gewoon in slaap gevallen tijdens het voeden en zij daarna ook. Het was heerlijk wakker worden, zo met haar warme lijfje naast mij. Terwijl ze de slaap uit haar oogjes veegde, lag ik naar buiten te kijken. ‘Wat ben ik een ongelofelijke bofkont’, dacht ik toen. Het was zo’n momentje waarop je intens geluk ervaart. Het was er en ik keek ernaar, want als je het probeert te grijpen, verdwijnt het toch weer.

De dag starten viel dus geweldig mee. We aten pannenkoeken, knuffelden veel en gingen even langs op de nieuwjaarsreceptie van ons kleine deel van de stad. Heel lang konden we niet blijven, want we moesten present zijn om te gaan nieuwjaren bij mijn kant van de familie. Iets later dan voorzien kwamen we daar aan en aten snel een broodje. Er werd wat bijgepraat, koffie gedronken, gesmuld van taart en andere desserts en zo vloog de middag ook weer voorbij. Kleine meid was blij dat we richting huis gingen, want zodra ze in de auto zat, gingen haar oogjes dicht. De hele weg naar huis sliep ze. Zo kwam het dat ze na haar badje ’s avonds nog een hele tijd in haar pyjama zat te spelen. Maar ondertussen kon deze mama wel lekker haar boek lezen!

Maandag

Soep

Veel valt er vandaag niet te melden. Het was een gewone werkdag. In de namiddag was ik wel heel blij om het zonnetje te zien, want er was voorspelt dat het de hele dag grijs zou blijven. ’s Avonds maakte ik naast het avondeten ook nog soep. Daar had mijn Lief zin in en ik had twee weken geen verse soep gemaakt! Ik sloot mijn dag af met een meditatie en de laatste hoofdstukken van mijn boek.

Dinsdag

Onze reisplannen werden gewijzigd. ’s Avonds dus even spoedoverleg wat we nu gaan doen. Er werd gewikt en gewogen en we besloten om voorlopig even geen beslissing te nemen. Wordt vervolgd komend weekend, hopelijk.

Woensdag

Thee

Wat een rotdag was dit. Ik raakte maar niet uit bed, mijn energiepeil bereikte een dieptepunt, Amélie was huilerig, ik zag de taken thuis niet zitten. Enfin, er was weinig goed. En enige reden was dat ik me niet zo goed voelde. Soms heb je zo van die dagen. Gelukkig zijn er dan lieve vrienden en thee. Beide werken goed tegen dit soort dagen!

Donderdag

Kruipende Amélie

Nooit geweten dat een warme douche zo fijn kon zijn. Ik ben doodmoe op het einde van deze werkdag en verlang naar mijn bedje. We browsen een beetje door mogelijke reizen, Amélie speelt nog wat, maar ze wil uiteindelijk ook vroeg in haar bedje. Na een deugddoende douche besluiten ik en mijn Lief haar voorbeeld te volgen. Slaaplekker!

Vrijdag

Thee boek

Thank God it’s friday, jawel. Dat vinden we allemaal wel een beetje op het werk. Het voelde aan als een extra lange week, druk dat het was. Gelukkig is het nu vrijdag en kunnen we de week lekker afsluiten. Aangezien mijn Lief naar een etentje van het werk moet, profiteer ik ervan om hamburgers te maken. Amélie smult met me mee van de frietjes. Onze airfryer valt ook bij haar goed in de smaak. Wanneer zij eindelijk slaapt, geniet ik lekker van thee, chocolade en mijn boek. Meer hoeft een vrijdag niet te bieden voor oma Saar!

Zaterdag

Hondje kijken

Zaterdag is poetsdag, maar ook een beetje hangen-op-de-bank-dag en vrienden-op-bezoek-dag. Morgen vier ik mijn eenendertigste verjaardag en ik had een paar vrienden uitgenodigd om het te vieren. Het was al niet vlot gelopen om wat vrienden bij elkaar te krijgen en wie bevestigd had leek er ook niet echt in te slagen om ‘het plan’ te volgen. Frustratie en een lesje loslaten tot gevolg. En al begrijp ik alles wel, soms is begrip voor mij ook eens moeilijk. Gelukkig werd het uiteindelijk wel een vrij gezellige avond.

Liefs,

Saar

2 Replies to “Lief dagboek #22 | one hell of a week”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.