Zo zit er alweer een nieuwe week op. Ik hoop dat jullie veel leuke en mooie dingen mochten doen. Hier was het een drukke week op het werk en thuis. Gelukkig waren er ook heel wat leuke dingen waar we mochten van genieten. Lezen jullie even mee met mijn dagboekje?

Zondag

Vrolijk beebje

Wat een dag was dit! Beebje sliep uit tot kwart na acht, dus mama ook. Daarna begon de dag geweldig met pannenkoeken als ontbijt. Maar toen ik aan de taakjes wilde beginnen die ik op de planning had staan voor vandaag, liep niets zoals ik het gepland had. Om de een of andere reden bleef ik ook steeds maar dingen bij uitvinden die ik nog moest doen. Resultaat was dat ik veel te laat met een bord eten in de sofa landde, zodat ik snel wat moest eten om Amélie dan naar bed te brengen. En zo bleef ik ’s avonds achter met een nogal wrang gevoel over vandaag.

Maandag

Luna

Volgens sommigen is het vandaag blue monday, maar ik vond het vooral een grijze maandag. Storm, regen, wolken en vooral geen zon. Daar begin ik nu stilletjes aan wel naar te verlangen… De winter heeft zijn charmes, als het ook echt winter is.

Op het werk was het druk. De taken tussen mij en mijn collega worden herverdeeld en dat geeft een dubbel gevoel. Ik krijg wat meer verantwoordelijkheid, maar ook een aantal taken van mijn collega. Dingen waar zij jaren aan gewerkt heeft. Op zich een mooie kans, maar dubbel dus want het voelt wel een beetje ten koste van.

Dinsdag

Selfcare

Ons beebje heeft het een beetje moeilijk. We weten niet goed hoe het komt, maar ze huilt wat sneller en zet al sneller eens een zeurstemmetje op. ‘Misschien zit ze in een sprong,’ suggereerde mijn Lief. Dat zou best kunnen want ze groeit als kool en kan plots dingen die ik haar een week eerder niet had zien doen. Het is bijna niet te geloven dat ze een paar maanden geleden nog hulpeloos in haar wiegje lag. Nu sluipt ze overal heen, probeert mama en papa te zeggen, wil ze al eens zelf eten en is melk niet meer haar favoriet. In zo’n periode is het extra zalig om in de sofa te ploffen en mezelf eens te verwennen!

Woensdag

Leven na jou

We zitten in een moeilijke periode, nog maar eens. Er is zoveel gaande dat het soms moeilijk is om bij te houden. En ondertussen proberen we om alle ballen in de lucht te houden.

Begin deze maand ging ik nog eens naar een opvolgsessie mindfulness. Het is drie jaar geleden dat ik de training volgde en de sessie heeft wat met me gedaan. Vandaag slaagde ik erin om het mediteren terug op te nemen. Het eerste doel is tien dagen mediteren. Daar heb ik een handige app voor waar ik later misschien wel wat meer over vertel. Het was fijn om even stil te staan op het einde van de dag. En om echt af te sluiten met een nieuw boek.

Donderdag

lot56

Na het werk hadden we met een heleboel collega’s afgesproken om samen te gaan eten. Het was een verrassingsetentje voor een collega die een paar maanden geleden haar ontslag gegeven heeft. Ik had niet zo super veel contact met haar, vooral tijdens de middagpauzes, maar ik vond haar echt een fijne collega. Ze zal toch een hele tijd een ‘leeg plekje’ laten in ons bedrijf. We gingen naar een grillrestaurant in mijn hometown. Ik was er zelf nog nooit geweest, maar het heeft wel een zeer goede naam. Iedereen aan tafel nam het ‘menu’. Er was keuze tussen twee voorgerechten, twee hoofdgerechten en twee desserts. Scampi’s, côte à l’os en een dame blanche waren mijn keuzes. Zo’n etentje met collega’s is eigenlijk een heel tof idee, want zo leer je elkaar ook eens op een andere manier kennen. Ik zat trouwens aan tafel met collega’s waar in minder contact mee heb, ook dat maakte het wel plezant. Er vielen alleszins maar weinig stille momenten. Pas tegen middernacht lag ik in mijn bedje. Pittig hoor, wanneer je de volgende dag terug op post moet zitten.

Vrijdag

Zon

Wat een prachtige dag was het! De zon zat heerlijk uit en scheen de hele dag. Toen ik om vijf uur buiten kwam was er nog steeds een heldere hemel. Heerlijk! Steeds meer begin je te merken dat de dagen beginnen te lengen. Mijn energiepeil gaat dan ook stelselmatig omhoog, want ik merkte dat ik zelfs na gisterenavond niet extreem moe was.

Stiekem had ik er toch een beetje naar uitgekeken: ’s avonds spraken we met de buren af om onze vakantie te plannen. Er was een kaasplank, soep en veel gezelligheid. Jammer genoeg konden we nog niet echt boeken, omdat hij zijn rooster van het werk nog niet kende. Wel hebben we al eens goed rond gekeken om te bepalen waar we heen wilden gaan. Heel eenvoudig was dat niet, omdat blijkbaar al veel huisjes bezet zijn rond de periode dat wij weg willen gaan. Een goede les voor volgend jaar: vroeger kijken waar we heen willen gaan en iets vast leggen.

Zaterdag

Amélie poetst

Het mooie weer van gisteren was nergens meer te bekennen. Grijs en regen was alles wat we vandaag te zien kregen. Ik liet het echter niet aan mijn hart komen. Amélie maakte me wakker rond half acht en nadat ze melk gedronken had, sprong ik uit mijn bed. Mijn Lief bleef nog een paar uurtjes liggen, terwijl ik Amélie aankleedde, douchte, de was instak en ontbeet. Nadat hij uit bed was, stofzuigde en dweilde ik boven snel. Tegen de middag was ik daarmee klaar. Er werden nog boodschappen gedaan en we kochten een nieuwe keukenkraan. Lief belde een vriend op die kwam helpen met het installeren met de kraan. Daar waren ze de rest van de middag mee bezig. En ik las en blogde een beetje. Zo komt een mens zijn tijd nog eens door.

Fijne zondag allemaal!

One Reply to “Lief dagboek #21 | verandering”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.