Sommige ervaringen doen je dieper nadenken over het leven. Andere ervaringen doen je het leven meer doorleven. Van die laatste soort zaten er toch een aantal in mijn week! Ik vertel er jullie graag van alles over in mijn wekelijkse dagboekje.

Zondag

Voor het eerst in het weekend liet ik Amélie een hele namiddag alleen en zat ik niet zomaar op een boogscheut van haar. Ik trok richting Antwerpen naar een fijne groep mensen die ook spiritueel ingesteld zijn. Voor een natje en een droogje waren we bij een lief koppel uitgenodigd. Het was heerlijk om al deze mensen terug te zien, want van sommigen was het meer dan een jaar geleden. Van anderen ook alweer vijf maanden. In de vooravond was ik alweer thuis om vast te stellen dat zowel mijn Lief als beebje blij waren om me terug te zien, maar dat ze beiden nog levend en wel waren. Deze mama kan al eventjes gemist worden.

Maandag

Het was alweer meer dan een jaar geleden dat ik nog een opvolgsessie mindfulness had gevolgd. In het verleden was dat altijd zo’n fijne ervaring en deed dat zo deugd, dat ik besloot in het begin van het jaar om deze maandelijkse sessies opnieuw te gaan volgen. De eerste was vandaag. We werkten rond het lichaam en luisteren naar je lichaam waar ik even een confrontatie had. De afgelopen maanden heb ik mijn lijf wel behoorlijk verwaarloosd. Tijd om daar dus weer verandering in te brengen. Deze sessie deed zo’n deugd dat ik alweer uitkijk naar volgende maand!

Dinsdag

Spelen Amélie

Een gewone werkdag waarbij niets bijzonders te melden valt. Mijn Lief was ’s avonds niet thuis waardoor ik en Amélie even lekker tijd namen voor elkaar. En toen zij in bed lag, genoot ik eerst van een verwendouche en daarna van mijn boek!

Woensdag

Knuffelen met Luna

Amélie had een moeilijke nacht, want ze slaagde er niet in om terug in slaap te vallen. Daardoor waren we toch even in de weer met troosten en in slaap wiegen. Het was de tweede nacht dat ze hier last van had. Natuurlijk hadden we net vandaag een audit voor het ISO-certificaat van milieu. Zeker kort na de middag had ik het even moeilijk. Gelukkig ben ik de dag uiteindelijk vrij goed door gekomen op dat kleine dipje na. Na een knuffelsessie met Luna kruip ik dus graag in mijn bedje.

Donderdag

Amélie houdt van schoenen

Na een goede nachtrust kon ik er weer volop tegenaan vandaag. Die energie kon ik goed gebruiken, want mijn evaluatie stond op de planning. Na het werk, ook nog een hoop stunt-en vliegwerk, om een voorschrift voor de zalf van Amélie, snel even langs de winkel, voorschrift bij de apotheek binnen brengen en dan richting huis. Een behoorlijk drukke dag die ik kon afsluiten met wij-tijd met mijn Lief.

Vrijdag

Samen lezen

Gisteren was een van onze vrienden jarig, maar vieren op een werkdag is nooit zo gezellig dus hadden we vanavond afgesproken. Daar dacht Amélie anders over. Een half uurtje voor we moesten vertrekken, viel ze op mij in slaap. En dan wel in zo’n houding dat ik het moeilijk vond om haar weg te leggen zonder haar te wekken. Ik bleef dus voor bed spelen en keek ondertussen wat televisie. Maar na bijna drie kwartier was de lieve meid nog niet wakker en mijn telefoon lag helemaal ergens anders. Uiteindelijk kon mijn Lief hem geven, eerder zat hij in de douche, zodat ik onze gastvrouw kon verwittigen. En toen werd Amélie wakker. Ik kon toen met haar nog een anderhalf uurtje langs gaan voor ze echt haar bedje in wou.

Zaterdag

Lekkere pannenkoeken

Als ik terugkijk op vandaag dan lijkt mama zijn wel een tweede natuur geworden. Daarnaast voel ik me ook ongelofelijk gedragen. Wij hebben een dorp om ons heen bij het opvoeden van ons kindje!

Amélie en ik stonden op toen mijn Lief de deur achter zich dicht trok. Hij moest vanalles regelen voor de nieuwjaarsreceptie vanavond en had nog een paar andere afspraken. Omdat het zaterdag was, maakte ik voor Amélie speciale pannenkoeken met mamamelk. Ze smulde er heerlijk van. In de voormiddag ruimde ik nog op, douchte, maakte eten klaar en haastte me vooral niet! In de namiddag gingen we shoppen aangezien mijn kledingkast wel wat vernieuwing kon gebruiken. Mijn Lief heb ik daarna afgezet aan de feestzaal zodat hij de mensen van de catering kon ontvangen, zelf ging ik naar huis om Amélie en mezelf klaar te maken voor de receptie.

Toen ik daar terug aan kwam, kwam ik er zes vrienden van ons tegen. Mijn Lief had ze allemaal uitgenodigd en al hebben ze geen enkele connectie met politiek (en dit was een receptie van een politieke partij) toch waren ze er. Binnen bleken er nog vier vrienden te zijn en ook mijn schoonouders waren er. We verzamelden allemaal een beetje rond een tafel. Voor Amélie werd door iedereen een beetje gezorgd. Ik moest haar eigenlijk niet zoveel in de gaten houden. Het werd een gezellige avond met al die lieve mensen rondom mij. Ik voel me werkelijk rijk!

Reading challenge

Boek en thee

Deze week las ik mijn eerste boek uit: ‘Mangelvrouw’ van Marion Coolwijk. Ook ‘Lech’ van Kiki van Dijk las ik uit. En ik begon in ‘Luie ouders hebben gelijk’ van Thomas Hodgkinson.

2 Replies to “Lief dagboek #20 | Rijk”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.