Opnieuw een week voorbij, tijd voor een dagboekje!

Zondag

viking run

De wekker liep vrij vroeg af vandaag, want mijn Lief had zich ingeschreven voor de Viking Run die doorging in het Provinciaal Domein in Wachtebeke. We hadden aan de ingang van het domein afgesproken met vrienden en zo waren we met z’n zessen. Het weer werkte heel de dag alvast goed mee. De zon scheen volop, de temperaturen zaten net goed, waardoor het heerlijk vertoeven was tussen al het groen. De mannen deden hun ding in de 19 km obstacle run en wij genoten van het zonnetje en af en toe van hun toeren op de hindernissen. Een uitgebreid verslag van die dag kon je ook hier al lezen!

Maandag

Spelen met het botervlootje

Bekentenis: soms ben ik een vreselijke moeder. Neen, eigenlijk een vreselijke huisvrouw. Zondagavond kwamen we om negen uur thuis, veel te laat voor beebje. Ik ontdekte toen dat ik 1. de luierwas niet had ingestoken, dus dat we geen verse luiers hadden voor de volgende dag, 2. er geen brood gebakken was, dus geen ontbijt of lunch voor de maandag en 3. ik geen melk uit de vriezer gehaald had voor Amélie. Slag voor mijn kop en creatief wezen. Oftewel, de wasmachine werd aan het werk gezet, de broodoven ging aan en ik haalde snel wat melk uit de vriezer. Mijn Lief is rond middernacht uit zijn bedje gekomen om het brood uit de oven te halen en de was op te hangen. Deed dat pijn op maandagochtend? Ja, en ik voelde me een beetje schuldig omdat ik de dingen niet wat beter had geregeld. Mama zijn is niet altijd een evidentie…

Zo begon de eerste dag van de werkweek niet echt ideaal. Maar ik sloeg me redelijk door de rest van de dag en was blij om terug thuis te zijn bij mijn schatten. Na een paar huishoudelijke taken, het inhalen van geknuffel en grote borden vol eten, doken we vrij vroeg ons bedje in.

Dinsdag

Wolfje

Ik heb het gevoel dat er een verkoudheid zit aan te komen. Ofwel ben ik gewoon oververmoeid, maar hoofdpijn en keelpijn dat duidt niet op een goede gezondheid. Echt erg is het nog niet, maar ze zitten beiden te sluimeren. Hopelijk breekt het niet door als het een verkoudheid is. Ik vind het nog vroeg op het jaar om daarmee te beginnen.

Wanneer ik ’s avonds thuis kom, is Amélie net een dutje aan het doen. Ideaal om te koken en alvast wat dingen op orde te brengen. Er zijn nog een paar zaken die zijn blijven liggen en nu echt om actie vragen. Zo werk ik de Bookish Summer Swap af – ik weet het de zomer is bijna gedaan – en betaal nog een leverancier van Voedselteams – wat eigenlijk afgesloten hoort te zijn sinds begin dit jaar. Wanneer Amélie dan definitief in haar bedje ligt, begin ik even aan een nieuw boek.

Woensdag

Yoga

De week is doormidden. Mijn Lief moet ’s avonds werken, dus ik ben alleen thuis met Amélie. Wanneer we samen in de zetel ploffen nadat alle klusjes gedaan zijn, ben ik blij om even op adem te komen.

Bij Luna Circle loopt deze week ook de gratis challenge ‘Taking steps with the soul’. Ik ben een beetje achter met de verschillende opdrachten maar haal dat vandaag vlotjes in. En zo beland ik op de mat wanneer Amélie is gaan slapen. Het is heerlijk om nog eens een yogasessie te doen maar vooral het meditatiegedeelte is geweldig. En zo besef ik dat ik dit mis, mijn stiltemomentjes. Maar waar plan ik ze in? Iets om over na te denken.

Donderdag

Knuffelen

Koers in Izegem = omrijden om thuis te raken na het werk. Het was een hectische en nogal moeilijke dag voor mezelf. De focus op mijn werk was weg en ik begon me af te vragen waarom ik dit eigenlijk doe.

Koers in Izegem is ook gelijk aan een avondje thuis, want mijn Lief heeft een kaartje voor het VIP-dorp. Ik heb meer behoefte aan thuis blijven met ons meisje, dus wanneer ik gegeten heb, ploffen we in de zetel voor wat quality time. Na wat heerlijke lachjes en heel veel knuffels, gaat beebje slapen. Ik heb dan weer wat tijd om verder te werken aan de challenge van Luna’s circle die me vanavond prachtige inzichten brengt.

Vrijdag

Lezen

Oh, zalige vrijdag! Vandaag mag ik vroeger stoppen op het werk en doe ik de boodschappen. We eten lekker makkelijk’s avonds, pittavlees met mexicaanse groentjes in een wrap. Amélie had een iets moeilijkere dag vandaag en dat merk ik ook ’s avonds. Ze slaagt er niet in om alleen in slaap te vallen, maar ik moet haar in slaap wiegen. Wanneer ze dan vredig in haar bedje ligt, sluit ik de werkweek af met een boek, thee en chocolade!

Zaterdag

Bezoekje

Amélie maakt ons ’s morgens wakker en op ons gemak beginnen we aan de dag. Er worden wat huishoudelijke klusjes gedaan in de voormiddag. In oktober is er een trouw van vrienden waar mijn Lief getuige is. Ideale reden dus om te gaan shoppen. Daarna gaan ik en mijn Lief nog eens op bezoek bij zijn petekindje. Ad hoc besluiten we om samen frietjes te eten. Het wordt een gezellige avond met vrienden. Zo eentje waar je met een glimlach op terug kan kijken. En god, wat ben ik dankbaar voor deze momenten!

Fijne zondag allemaal!

2 Replies to “Lief dagboek #2 | de week van hindernissen en uitdagingen”

  1. Deze mama heeft ook deugd gehad van ons avondje samen. Heerlijk zo met ons zessen 😍 kleinste beebje heeft daarna nog wat borst gehangen, maar heeft vannacht vredig geslapen 💖

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.