Het is vrij laat als dit artikel online komt, maar ik heb er een heel gezellig weekend opzitten en vind nu pas de tijd om dit te tikken. Toch vertel ik jullie nog graag hoe de eerste week van het jaar verliep.

Maandag

Wandelen met Luna

 

Het was pas na drie uur toen we ons bed inrolden, maar dankzij volle maan en Amélie sliep ik pas rond vijf uur. Vijf uur later rolde ik alweer mijn bed uit. De eerste dag van het nieuwe jaar was een vreemde dag. Ik liep met een vervelend gevoel rond. Mijn laatste dag verlof, nog zoveel op mijn to-do-lijst en totaal geen zin om iets te doen. Mijn Lief stuurde me naar buiten met Luna. Door de gietende regen maakten we een wandeling van een zestal kilometer. Het deed deugd! Had ik op het einde van de dag niet in mijn duim gesneden, dan kon ik dit nog een redelijk geslaagde dag noemen, maar zo’n hels bloedende snee is geen pretje. We hebben al betere dagen gehad. Je kan zo’n dag dus maar het best afsluiten met thee en een goed boek!

Dinsdag

Opstaan? Ik was net in slaap gevallen! Amélie had me wakker gemaakt om te eten, daarna had ze het moeilijk om terug in slaap te vallen. Uiteindelijk lukte het voor haar wel, maar ik bleef wakker liggen. Kort voor de wekker ging, viel ik pas in slaap. Zal je net meemaken. Mijn eerste werkdag van het jaar was dus geen groot succes te noemen. Ik heb betere dagen gehad.

Woensdag

Slapende hondjes

Er stond een afspraak met Kind en Gezin gepland na het werk. Na mijn vorige ervaring was ik niet echt enthousiast om te gaan, maar de arts bij wie Amélie op controle moest, was vrij chill. Ze nam alles met een korreltje zout en ik kreeg veel meer het gevoel dat ik me geen zorgen moest maken dan vorige keer. Haar groei zit goed, al heeft ze een kleiner hoofdje dan gemiddeld. “Maar,” zei de arts, “ik vind niet dat ze eruit ziet alsof ze een klein hoofd heeft en eigenlijk groeit het hoofdje goed ook.” Op motorisch vlak is ons beebje goed mee en op taalkundig vlak loopt ze zelfs een beetje voor met alle klankgroepen die ze uitstoot. Nooit stil in huis met beebje, blijkbaar is het een goed teken!

Donderdag

Boek lezen

Een drukke werkdag waarop een rustigere avond mocht volgen. Nadat Amélie haar badje had gekregen en ik gedoucht was, kon ik heerlijk genieten in de sofa van een boek. Meer moet dat soms niet zijn!

Vrijdag

Amélie

Er zijn zo van die dagen dat je niet kan stoppen met wat je aan het doen bent. In mijn geval was dat lezen. Ik ben bijna aan het einde van mijn boek maar heus niet helemaal. Als het aan mij lag, bleef ik de hele nacht doorlezen. In het geval van Amélie was dat: slabbetjes uithalen en spelen in de drinkbak van de honden. Gelukkig deed ze dat voor ze in bad moest!

Zaterdag

Mijn Lief moest naar de barbier en ik ging samen met Amélie nieuwe kleren voor haar halen. Ondertussen heeft ze al kledij nodig in maatje 74, 12 maanden dus. Wat groeit ze snel! In de namiddag werd er nog gewinkeld en gepoetst. ’s Avonds hadden we bezoek van vrienden van ons en tevens de peter van Amélie voor het nieuwe jaar. Hun zoontje is het petekindje van mijn Lief, dus er werden wel wat cadeautjes uitgewisseld. Met pizza, geanimeerde gesprekken en wat Netflix maakten we er een gezellige avond van.

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.