Wauw, we zijn alweer december en daarmee beginnen de voorbereidingen voor Kerst en het nieuwe jaar. Vandaag ligt er trouwens ook nog eens een dik pak sneeuw op de daken. Het is echt een prachtig zicht! Jawel, it’s beginning to look a lot like Christmas!

Zondag

Luna en Amélie

We hadden gehoopt op een rustige zondag. Gezellig samen eten, genieten van wat rust, even bij vrienden langs gaan. Een telefoontje maakte een einde aan die plannen. Het werd geen uiterst drukke zondag, maar wel een emotioneel zwaarder geladen dag. De oma van mijn Lief zit sinds dit jaar in het rusthuis. Van zijn vader hoorden we dat het niet zo goed meer met haar ging. Ze wilde niet eten en sliep de hele tijd. In de namiddag zijn we bij haar langs geweest. We waren er eventjes, maar ze sliep dus na een kwartiertje zijn we weer naar huis gegaan. Wat de komende dagen gaan brengen, weten we niet. Het is even afwachten…

Maandag

Boek en smoothie

De verkoudheden blijven aanslepen en bezorgen ons slapeloze nachten. Alle drie hebben we een vreselijke nacht achter de rug en dat maakt ons niet de meest geliefde personen op maandag. Toch proberen we er het beste van te maken. Ik vraag me af waar ik de goesting toch vandaan blijf halen om door te gaan wanneer mijn lijf eigenlijk om bankhangen of een bedje schreeuwt. Maar dat is het leven van een moeder zeker? We smijten er dan maar een extra portie vitamines tegenaan!

Dinsdag

Amélie slaapt

Ik sliep afgelopen nacht een pak beter en wonder boven wonder is mijn neus alweer wat meer vrij. Het wordt dan ook een betere dag dan de voorgaande. Mijn hoofd lijkt niet telkens uiteen te spatten als ik naar mijn scherm kijk, mijn humeur is beter en ik zie al wat meer zitten. Amélie is ook weer meer zon in huis. En tot mijn grote verbazing slaagt ze er ’s avonds in om niet alleen rondjes te tijgeren, maar om ook nog eens vooruit te geraken. Proud mama alert!

Woensdag

De verjaardag van Sinterklaas wordt gevierd vandaag en dus deelt hij cadeautjes uit. Ook op het werk kregen we chocolade. Voor Amélie was de Sint nog niet echt geweest. Aangezien ze nog te klein is om het allemaal te snappen, doen wij er nog niet aan mee. Cadeautjes krijgt ze sowieso. Daar kunnen wij niet aan weerstaan. Nu de Sint geweest is, vonden de collega’s het ook tijd om de kerstboom uit te halen. Dus ’s morgens kwam ik binnen in Sinterklaassfeer, ‘ s middags was het al kerstsfeer. Maar het is reuzegezellig met al die lichtjes! ’s Avonds waren ik en Amélie alleen thuis, dus werd er Once Upon a Time gekeken en heel veel geknuffeld. Dat verminderd stress en verhoogt je weerstand, wees recent onderzoek uit. Goed excuus om lekker veel te knuffelen, als je daar al een excuus voor nodig had!

Donderdag

Throwback

Na het werk kon ik om het pakje gaan waar ik al even op wacht. Het had al even geduurd voor ik de bestelling kon plaatsen, nu kon ik het pakje gaan halen. Ik heb de foto’s van de eerste acht maanden van Amélietjes leven laten printen, omdat ik graag een album wil maken van haar eerste jaar. Toen ik de foto’s ’s avonds bekeek, was het wel even een throwback naar die eerste weken. Ik denk er soms aan terug als zware en moeilijke weken, maar als ik die foto’s zie, hebben we ook heel mooie momenten gekend. Wat een geluk straalt er vanaf!

Vrijdag

Opdrachten

Het eerste kerstfeestje van mijn werk is een feit en het was een succes. Rond vier uur mochten we allemaal stoppen met werken. We starten met een spel waarbij verschillende opdrachten in zestig seconden moesten worden voltooid. Heerlijk om op dit manier de collega’s een beetje beter te leren kennen. Na het spel was er drank à volonté en kregen we frietjes en oliebollen. Het was niet erg laat toen ik naar huis ging maar het was wel een mooi uur om af te sluiten.

Zaterdag

Doordat ik de avond ervoor op het kerstfeestje van mijn werk zat, waren de wekelijkse boodschappen nog niet gedaan. Dat was dus onze taak op zaterdag. Ik postte wat kerstkaarten en ging naar de supermarkt, terwijl mijn Lief bij een slapend beebje bleef. In de namiddag werd er aan kerstshopping gedaan en zorgden we al voor de eerste kerstcadeau’s. De dagen ervoor had ik enorm veel last gehad van hoestbuien. Daardoor was het vlies dat rond mijn ribben ligt, wat geforceerd, iets wat behoorlijk pijn doet. Na de uitstapjes zaterdag was ik dus behoorlijk moe en blij om de dag languit in de zetel te kunnen afsluiten!

Hoe was jullie week?

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.