Een rustige en tegelijk een drukke week is weer voorbij. Rustig qua afspraken bij ons thuis, druk op werkvlak. Het weekend zit iets voller dan wenselijk is, maar we genieten van het gezelschap. Ik vertel jullie meer over afgelopen week in dit dagboekje.

Zondag

Vader-dochtertijd

Na onze nachtelijke gesprekken deed het best pijn dat Amélie al om zes uur wat wilde eten. Gelukkig viel ze aan de borst gewoon terug in slaap en kon ik zo ook nog wat slaap pakken. Er stond een bezoekje van mijn ouders en zusje op het programma vandaag. Ze zouden blijven voor de lunch en er was nog wel wat afwaswerk van de dag ervoor. Heerlijk om beneden te komen en dan te zien dat mijn Lief samen met onze laatste gasten alvast het grootste opruimwerk hadden gedaan. Zo kon ik rustig ontbijten voor ik aan het middagmaal begon. Lief wilde graag zijn nieuwe airfryer – die hij kreeg van de vrienden voor zijn verjaardag – uittesten dus werden de frietjes daarin klaar gemaakt. We zijn alvast verkocht. Het werd een gezellige zondagmiddag en we konden het weekend in alle rust afsluiten. Het was druk, maar gezellig. Er stond veel op onze planning maar we hadden een voldaan en tevreden gevoel. Weekends zijn zalig!

Maandag

Ik had nood aan een goede nachtrust, maar die kreeg ik niet echt. Het deed dan ook pijn om op die eerste werkdag van de week wakker gemaakt te worden door mijn wekker. Ondanks dat het ’s morgens enorm pijn deed om op te staan, slaagde ik er toch in om er een redelijk productieve werkdag van te maken. Mijn kleine meid gaan ophalen in de kinderopvang was wel het hoogtepunt van deze dag. Zoals altijd begon ze meteen te gieren en te lachen. Wat verandert ze ontzettend snel. Een paar maanden geleden reageerde ze niet zo enthousiast als ik haar kwam halen. Nu kan je haar geen grote cadeau geven. De avond gebruikte ik om nog wat werk, dat in het weekend niet was gebeurd, in te halen en om een paar blogjes vooruit te schrijven voor de komende weken.

Dinsdag

Amélie 8 maanden

Vandaag is Amélie alweer acht maanden oud en nog steeds het vrolijke lachebekje van altijd. Mijn Lief had een dagje verlof, dus werd er een vader-dochterdag gehouden. Toen ik ’s avonds thuis kwam van mijn werk zaten ze samen naar ‘Dag Sinterklaasje’ te kijken. Er werd gelachen en gegierd, maar niet zoveel naar het programma gekeken. Na een hele dag bij papa geweest te zijn, was Amélie ontzettend enthousiast om bij haar mama te komen en ik werd overladen met babykusjes. Na haar badje was onze kleine beeb moe en viel ze vrij snel in slaap. Zo had mama weer een beetje tijd om wat te bloggen. De lijst met concepten is weer goed gevuld!

Woensdag

Soep en brood

Ik had eigenlijk niet veel zin om te werken vandaag maar kon me toch aan een aantal dossiers zetten en kreeg zo nog behoorlijk wat gedaan. Amélie was moe van haar dagje opvang en dat hebben we geweten die avond. Tegen acht uur lag ze gelukkig wel al te maffen in haar bedje. En zo konden mama en papa nog samen genieten van hun avond.

Donderdag

Een dag waar we naartoe geleefd hadden en eigenlijk wilden fastforwarden: de document review van de nieuwe ISO-norm. Een audit dus, waar ons certificaat vanaf hangt. We hadden de laatste maanden heel wat werk verzet om het bedrijf voor de nieuwe norm klaar te stomen. Het was eigenlijk best met een positief gevoel dat we de dag afsloten. Na het werk ging ik nog langs de dokter om een paar voorschriften. Na drie kwartier wachten kon ik die eindelijk krijgen en sjeesde ik richting huis om beebje en mijn Lief te kunnen knuffelen.

Vrijdag

Amélie speelt

De laatste werkdag van de week en een ‘lange’ vrijdag want ik moest werken tot vijf uur. Daarna deed ik nog wat boodschappen, zoals het ophalen van de blender van Moulinex die ik mag testen voor The Insiders. Verder werd er die dag niet veel gedaan, maar ik kan wel zeggen dat mijn kerstkaarten al geschreven zijn!

Zaterdag

Sinterklaas Amélie

Mijn Lief moeset vroeg op. Ik rolde een uurtje na hem uit bed en Amélie sliep uit tot tien uur! Daardoor waren de meeste taken in huis al rond toen ze wakker werd. De hele voormiddag hield ze zichzelf ook bezig. Af en toe moest ik haar ander speelgoed aanbieden of even op een andere plek zetten/leggen, maar verder kon ik gewoon mijn to-do-lijst afwerken. ’s Avonds gingen we langs bij haar peter, want we waren uitgenodigd voor een Sinterklaasetentje. En was de Sint nu wel niet langs geweest bij hen! Ze kreeg een heleboel prentenboeken en een leuke puzzel. Die laatste daar zal ze nog niet meteen mee kunnen spelen, maar de prentenboeken waren absoluut goedgekeurd. Van het vele spelen was ze dan ook behoorlijk moe toen we terug thuis kwamen. Meteen pyjama aan en bedje in dus!

Hoe was jullie week?

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.