Afgelopen week was het stiller hier op het blog dan jullie van mij gewend zijn. Het kwam er gewoon niet van om een stukje te tikken. Maar het wekelijkse dagboekje wil ik jullie niet ontzeggen. Bij deze: veel leesplezier!

Zondag

Aperitief

Het is een heerlijke niets-moet-alles-kan-zondag. Ik kon lekker in bed blijven liggen tot negenen, want dochterlief sliep eens uit. Rode kool klaarmaken in mijn pyjama ging ook gewoon, want ik moest nergens heen. De regen kletterde gezellig tegen de ruiten ’s middags dus ging ik foto’s uitzoeken voor het plakboek van Amélie. Er werd wat aangerommeld in en rond het huis. De dag ging uiteindelijk naadloos over in de avond. Een hele dag vol gezelligheid, zo’n dag waarbij je denkt: hiervoor is zondag uitgevonden!

Maandag

Luna

De eerste werkdag van de week was er eentje die behoorlijk vol zat. Na een goed gevulde werkdag moest ik nog naar de tandarts. Al een paar weken heb ik pijn aan de tanden van mijn rechterbovenkaak. Aangezien het niet over ging, vermoedde ik dat het mogelijk om een gaatje ging, dus ging ik met een klein hartje naar de tandarts. Maar het bleek niets te zijn. Waarschijnlijk heb ik door de verkoudheid last van mijn slijmvliezen wat pijn kan geven op de tanden. Blij dat het dat maar was, ging ik naar huis. Daar wachtten mijn kleine meid en mijn Lief op mij. En lieve Luna die nog eens van een avondje baasje-liggen genoot.

Dinsdag

Amélie

Vandaag moest mijn schoonmoeder weg in de namiddag dus nam ik een half dagje verlof om voor kleine Amélie te zorgen. Absoluut geen opoffering! Nadat ik en Amélie een middagmaal op hadden, maakte ik ons klaar voor een middagje shoppen. We gingen foto’s ophalen en de gerepareerde printer van mijn Lief, om daarna kleine Amélie klaar te maken voor de winter. Ze had nog een jasje, een muts, een sjaal, handschoenen en een dikke slaapzak nodig. Bij deze is onze kleine meid klaar voor mindere temperaturen. Haar middagje met mama vond ze alvast geweldig!

Woensdag

Je hebt zo van die dagen dat je nergens zin in hebt. Vandaag was zo’n dag. Mijn werk doen was een opgave. Voor Amélie zorgen was een opgave. En dat ze begon te huilen als ik haar neerlegde hielp niet. Ik heb het gevoel dat we in het donkerste gedeelte van het jaar komen en dat het een behoorlijke uitdaging wordt om dat te overleven. Andere jaren doe ik gewoon rustig aan, maar beebje verdwijnt niet zomaar. Dus is het zoeken naar andere manieren. Best vermoeiend allemaal. Gelukkig is er ook altijd een einde aan een dag en daar wacht een heerlijk bedje op me!

Donderdag

Ik zou dit best als de meest productieve dag van de week kunnen klasseren. Op het werk kreeg ik veel gedaan en ook thuis ging het goed vooruit. Dat geeft een heerlijk gevoel. Amélie ontdekte vanavond de spiegel en besefte dat ze zichzelf daar kan zien. Normaal geef ik haar badje in de living maar omdat ze zo is beginnen spetteren in bad besloot ik om naar de badkamer te verhuizen. Die kan tenminste tegen al dat water. Toen ik haar uit bad haalde ontdekte ze zichzelf in de spiegel. En grappig dat ze zichzelf vond. Ze trok wat gekke bekken en gierde het uit. She really made my day!

Vrijdag

Ik was bijna verbaasd dat het alweer weekend was, zo snel is de week gegaan. Maar zo’n vrijdagavond is wel zalig. Zowel mijn Lief als ik hadden hetzelfde idee: zoveel mogelijk al in orde brengen voor het weekend om dan rustig door het weekend te kunnen surfen. Toen we met een bordje eten in de zetel ploften, wisten we dat het enige wat nog moest gebeuren het opruimen en poetsen van de living was. Verder hebben we dus lekker liggen chillen met Amélie op de bank. A great way to start the weekend!

Zaterdag

Geboorteboom

In onze stad wordt er elk jaar een geboorteboom gepland voor de kinderen die dat jaar geboren zijn. Het is dus ook een beetje de boom van Amélie en dus gingen we kijken naar de planting. We bleven ook nog even voor de receptie achteraf. Er waren nog een aantal bekenden. Met z’n allen besloten we na de receptie om richting ‘Zelvegemakt’ te gaan, een beurs met allerlei handgemaakte spulletjes. Zo brachten wij een gezellige ochtend door.

’s Avonds mochten we een stuk of twaalf mensen ontvangen in ons huisje voor een verlaat verjaardagsfeestje van mijn Lief. De vorige keer dat het ingepland was, werd hij zelf ziek en moesten we het verplaatsen. Naar vandaag dus. Er waren heel wat mensen later dan gepland, maar toen iedereen er eenmaal was, werd het een ontzettend gezellige bedoening. Zo gezellig dat we bleven praten tot een uur of half drie. Zo’n spontane nachtelijke gesprekken zijn geleden van voor de geboorte van Amélie. Het was heerlijk! We zijn ontzettend blij met de geweldige vriendenkring die we hebben. Een zegening om zoveel lieve mensen zo dichtbij ons te hebben!

2 Replies to “Lief dagboek #12 | vriendschap en een feestje”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.