De vakantie is voorbij en daarmee wil ik ook mijn goede voornemen om elke week een dagboekje online te zetten weer oppakken.

Mijn dagboekjes verschenen vroeger in de vorm van ‘Days of Gratitude’, maar daar heb ik geen zin meer in. Ik ga gewoon een wekelijks dagboekje schrijven. En leuke dingen, dingen waar ik dankbaar voor ben, komen daar zeker ook wel in aan bod. Oftewel, ik mag gewoon schrijven zonder regeltjes die ik mezelf opleg. Klaar voor het eerste dagboekje?

Zondag

Groentjes proberen

Rond zeven uur maakt beebje mij wakker omdat ze honger heeft. Ik ben eerst een beetje verbaasd dat het al licht is. Het is namelijk haar gewoonte om nog een nachtvoeding te vragen. Echt problemen heb ik er echter niet mee dat ze zo lekker lang geslapen heeft. Ik geef haar voeding in bed en we blijven nog even soezen, waarbij we gewoon met z’n tweetjes opnieuw in slaap vallen.

Verder gaat het op z’n zondags. Mijn Lief bakt pannenkoeken, we praten wat bij aan de ontbijttafel, er wordt gebruik gemaakt van het zonnetje om wat onkruid uit te doen en we hangen nog wat op de bank. Ik zou bijna vergeten vertellen dat we ’s middags een poging doen om Amélie groentenpap te geven. Zij houdt echter haar lippen stijf op elkaar. Zei jij niet dat ik mocht wachten tot ik zes maanden was, mama? Jawel, maar papa wilde toch graag eens proberen (en mama stiekem ook). Geen succes, die groentenpap. We laten het er maar bij. Volgende week een nieuwe poging.

Om half acht valt Amélie als een blok in slaap. We profiteren ervan om onze zondagavond gezellig samen af te sluiten op de bank met Netflix. Mama en papa hebben nood – en ook recht – op even wat qualitytime!

Maandag

Beebje was zo vroeg in slaap gevallen dat ik ’s nachts verschillende keren wakker wordt. Maar niet omdat zij zich laat horen, neen, uit gewoonte. Blijkbaar was ze heel erg moe, want ze slaapt gewoon lekker door tot kwart na vijf. Een tweede nachtje zonder nachtvoeding. Heerlijk genieten van de slaap, maar ergens mis ik ons momentje ook wel. Gekke moeder toch!

Maandag is de nieuwe start van een werkweek. Eentje die wat anders is dan anders, want ik spring bij op de logistieke dienst om alles van afvaladministratie te regelen en bij te sturen. Ik doe deels mijn eigen werk en spring bij waar nodig. Hoewel ik al twee nachten lekker kon doorslapen, voel ik toch wat vermoeidheid. Gelukkig is er koffie.

Dinsdag

Soepje

Grappig hoe de dingen gaan. Amélie is terug voor een nachtvoeding en ik voel me minder vermoeid dan de dag ervoor. Het is vandaag oma’s oppasdag en Amélie lacht wat af. Ondertussen is het mijn tweede werkdag van de week. ’s Avonds moet mijn Lief naar een vergadering wat mijn avondroutine verandert. Ik probeer om wat eten voor mezelf klaar te maken en plof in de zetel. Dinsdagavond en mijn batterijtjes voelen behoorlijk op hun laatste aan. Beebje heeft dan nog een hangavond en wil niet meteen in slaap vallen. Netflix is op die momenten de ideale oplossing. Ik zet ‘Once upon a Time’ op en ga lekker met ons kleintje in de zetel hangen. Uiteindelijk valt ze gewoon in slaap in haar eigen bedje en kan ik ook onder de lakens duiken.

Woensdag

Knuffelen met luna

Slaaptekort? Neen hoor, we staan gewoon even op rond half vijf… Amélie valt gelukkig snel terug in slaap en ik kan ook nog een uurtje rusten. Al blijkt dat achteraf toch niet zo’n goed idee geweest te zijn. Nog een werkdag, de week is doormidden.

Tegen de avond voel ik hoe alles mij begint te irriteren. Ik kan zelfs niet tegen het gebrabbel van Amélie. En dan heb ik ook nog gekozen voor een iets ingewikkelder gerecht vanavond. Het komt uiteindelijk allemaal goed, maar vergt wel wat van me. Ik ben blij als ik in mijn bed kan ploffen!

Donderdag

Spelen met de lepel

Wow, ik werd wakker voor Amélie en moest haar zelfs oproepen. Mijn Lief had een vrije dag, omdat er expertise kwam voor het brandgeval dat we hadden in mei. Amélie ging toch naar het kinderdagverblijf, om het ritme erin te houden en omdat we niet teveel respijtdagen willen kwijt spelen. Ik ging gewoon werken: bijspringen op de logistieke dienst, een vergadering en wat van mijn eigen werk. De dag vloog voorbij. ’s Avonds had ik zo’n lol met Amélie dat ze moe was voor ik het door had. Volgende keer de tijd toch maar in de gaten houden. Ze viel bijna zomaar in slaap op de verzorgingstafel. Kort voor negenen lag ze in haar bedje en had ik nog even tijd om te lezen voor ik de nodige slaap ging pakken.

Vrijdag

Amélie speelt

Ik ben gek op vrijdagen. Het is de laatste dag van de werkweek, dus je kan nog lekker productief zijn, maar de avond is helemaal vrij in te vullen. Je hoeft geen rekening te houden met een mogelijke werkdag morgen.

We profiteren van onze vrijdag door samen frietjes met steak te eten. Amélie speelt voor het eerst op haar speelkleed terwijl beide hondjes in huis zijn en dat gaat goed. Nu kan ons kleine meisje langzaam aan de wereld gaan verkennen! Wanneer Amélie is gaan slapen, kijk ik een halve aflevering van Outlander voor ik besluit om toch ook maar in bed te duiken. Het was een vermoeiende week.

Zaterdag

Pyjama

Boodschappendag vandaag. In de voormiddag slaan we weer een voorraad in voor de komende week. Mijn Lief heeft in de namiddag samen met een vriend een afspraak bij de barbier. Ik besluit om samen met Amélie te gaan shoppen. Haar pyjama’s zitten net te krap, dus we gaan een maatje groter halen. Ik kan het niet laten om een paar items uit de herfstcollectie in maatje 71 ook alvast mee te nemen. En natuurlijk krijgt Amélie nog een speeltje. Haar eerste tandje laat zich zien, dus ik kies een rammelaar met een stukje dat ook als bijtring kan dienen. Amélie is alvast meteen fan!

Van mijn vrije moment ’s avonds maak ik gebruik door verder te werken in het plakboek van Amélie. Kijk, dit soort dingen doe ik graag!

En zo is de week ook weer rond. Hoe ging het bij jullie?

6 Replies to “Lief Dagboek #1 | het leven gaat zijn gangetje”

  1. Wat een poppetje is jullie dochter. Mooi kind!
    Bijzonder hoe je eerst moet wennen aan een bepaald ritme. Zodra dit veranderd, je toch ook weer iets mist.
    Kan mij goed voorstellen dat het vermoeiend is. Fijn dat het allemaal zo goed gaat.
    Hier ging de werkweek heel erg snel. Verder een klein probleempje met de boot. Die moest dus uit het water want ze kregen hem niet zomaar gemaakt. En ik heb de groepsfoto’s voor de voetbal gemaakt. Ik kwam er direct weer achter waarom ik gestopt ben met het maken van portretfoto’s… Gewoon niet mijn ding haha. Vanaf volgende week weer lekker actiefoto’s schieten.
    Deborah onlangs geplaatst…Count Your Blessings … #7My Profile

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.