In het verleden ben ik al een aantal keer genomineerd voor de Liebsteraward en ik heb hem ondertussen ook al een paar keer ingevuld. Maar het is natuurlijk nog steeds leuk om hem te krijgen! Dus toen ik genomineerd werd door Carlijn en door Bowien besloot ik om de vragenlijsten samen te gooien in een blogje. Ik vind het uiteindelijk ook wel gewoon leuk om eens een vragenlijstje in te vullen. Hierbij dus mijn antwoorden op de vragen van beide Liebsterawardnominaties.

Allereerst moet ik natuurlijk deze twee dames bedanken. Dat ik de Liebsteraward krijg van Carlijn is gewoon super lief. Ik weet dat Carlijn hier meeleest en ze reageert ook regelmatig op mijn blog, maar van Bowien wist ik het niet. Dus het was voor mij een geweldige verrassing dat ik van haar die nominatie kreeg. Bedankt dames!

En dan nu de vragenlijstjes!

1. Wat is op dit moment je lievelingsliedje?

Ik ben zo slecht in lievelings! Eigenlijk heb niet zomaar een speciale voorkeur voor een liedje. En ik kan me nu ook niet meteen iets in mijn hoofd halen wat ik op dit moment ongelofelijk graag wil horen of graag meezing. Ik moet deze echt gewoon blanco laten. Er komt niets in mij op!

2. Naar welke plek zou je graag nog eens naartoe reizen?

Ik wil heel graag eens de Boeddhistische tempels in Tibet, China of Nepal bezoeken. Dat lijkt me een geweldige ervaring. Zeker vanuit mijn grote interesse voor meditatie en het boeddhisme heb ik wel eens zin om daar heen te gaan.

3. Als je een superpower kon kiezen, welke zou dit dan zijn?

Gedachten lezen, absoluut! Dan zou ik eindelijk eens echt weten wat andere mensen over mij denken en hoef ik het niet altijd zelf in te vullen met van die vreselijke worst-case-scenario’s.

4. Waar ben je het meeste trots op?

De dingen die ik op persoonlijk vlak heb bereikt. Daarmee bedoel ik vooral hoe ik ben gegroeid op spiritueel en psychologisch vlak. Sommige dingen die ik gedaan heb, daar had ik nooit van durven dromen.

5. Welke artikelen vind je het leukste om te lezen op andere blogs?

Ik lees het liefst persoonlijke verhalen, maar ook tips over groener en bewuster leven. Deze over mindfulness zijn alvast mijn favoriet!

6. Wat is je favoriete film?

Zei ik al dat ik slecht ben in lievelings en favorieten? Als ik dan een film moet noemen die ik ongelofelijk graag gezien heb dan ga ik toch voor V for Vendetta.

toevalligheden

7. Wat maakt jou uniek?

De verzameling van al mijn eigenschappen, kwaliteiten en gebreken. Er is niet een specifiek ding dat mij anders maakt dan alle anderen, maar het geheel aan intenties, waarden en normen die mijn kern vormen, wel, die zijn volgens mij al uniek genoeg.

8. Wat is je favoriete quote?

Everything will be alright in the end, if it’s not alright, it’s not the end.

9. Wat is je favoriete artiest?

Ik meende dat ik al gezegd had dat favorieten niet mijn ding zijn… Ik zou twee artiesten willen noemen: Pink en Florence (van Florence and the machine). Een uitleg heb ik daar niet voor.

10. Wat drink je het liefst?

Ik drink het vaakst thee en water, maar als ik mezelf echt wil verwennen dan drink ik graag een zoete, witte wijn. Sauternes als het kan!

11. Wat zou jouw droombaan zijn?

Een job waarin ik op een creatieve wijze mijn eigen pad mag volgen. Waarbij de hoofdmoot bestaat uit het begeleiden van mensen individueel, maar waar ook workshops aan groepen kunnen gegeven worden met als doel mensen op hun eigen pad te helpen.

12. Wanneer ben je gestart met bloggen en waarom?

Wanneer ik exact gestart ben met bloggen weet ik niet meer. Dat is alvast jaren geleden. Ik heb ondertussen al heel veel verschillende blogs gehad, met verschillende namen. De allereerste start was om mijn fictieve verhalen die ik schreef te delen. Ik begon toen te bloggen omdat het mij leuk leek om op een speciaal plekje internet een soort fictief dagboek bij te houden van een van de personages waar ik toen over schreef. Uiteindelijk werd dat een heel persoonlijk stukje internet waar ik reflecties begon te schrijven.

Met dit blog ben ik gestart om mijn spirituele en persoonlijke pad te delen met mensen om op die manier anderen te inspireren. Wat ik wil realiseren in mijn droombaan, daar ben ik eigenlijk mee gestart op mijn blog. Of het is toch een poging tot…

13. Wat vind je het allerleukste aan bloggen?

Het schrijven in alle vormen, zowel de blogposts als op de reacties van mijn lezers. Die interactie vind ik wel heel belangrijk bij het bloggen, omdat het voor mij anders geen bloggen meer is.

Maar het leukste blijft toch het schrijfproces zelf.

liebsteraward bloggen

14. Wat is je favoriete feestdag?

Pasen, geloof ik, omwille van de symbolische dag en omdat dat een feest is dat bij ons werkelijk met familie kan worden gevierd. Ik en mijn Lief ontbijten dan gezellig. Familiebezoeken hebben dat werkelijk waarde. Pasen is voor mij wat Kerstmis eigenlijk zou moeten zijn.

15. Welke TV serie zou je aanraden aan je lezers?

Ik ben geen expert in TV series. Ik volg er namelijk zo goed als geen. Op dit moment zou ik mijn boek enkel een keer opzij leggen om naar ‘The Originals’ te kijken, dus ik zou jullie deze aanraden. Of misschien Outlander, al heb ik de serie nog niet gezien, maar de boekenreeks is geweldig en als er dan een serie over is waar Diana Gabaldon zelf aan meegewerkt heeft dan kan die moeilijk slecht zijn toch?

16. Wat was je allerleukste vakantie tot nu toe?

Mijn huwelijksreis naar Ierland, definitly! Ik zou ook wel onze laatste reis naar Kirchzarten nomineren, maar ik ga toch voor Ierland. Het was eigenlijk een droom die uit kwam. We hebben in zoveel mooie hotels overnacht,  op zoveel mooie plaatsen geweest en ik ben helemaal verliefd geworden daar. Op het land, zijn inwoners, de cultuur en de natuur! Vooral dat laatste, zeker weten!

liebsteraward reis

17. Wat eet je ’s ochtends het liefst?

Fruit! Nectarinen, mandarijnen, bananen, kiwi’s, aardbeien, perziken, … Je doet me niet meteen een plezier met fruitsalade, maar met een paar stukken volledig fruit, ja zeker wel!

18. Als je zou móeten emigreren, welk land zou je dan kiezen?

Ierland dus, omwille van alle redenen die ik genoemd heb bij de vraag over de reis. En op een goede tweede plaats komt Duitsland.

19. Wat is je favoriete seizoen?

Ik heb geen favoriete seizoenen. Ik ben gek op alle seizoenen met al hun eigenschappen. Alleen met de winter heb ik het moeilijk omdat ik het licht mis en me daar soms minder energiek door voel. Een winterdipje is mij ook niet onbekend, maar dat is altijd rond Kerstmis weer voorbij.

In de winter kan je knus met een boek voor de haard gaan zitten, in de herfst kan je knus met een boek in de zetel kruipen, in de lente kan je heerlijk met een boek in bed duiken en in de zomer kan je lekker buiten een boek lezen. Ik zie geen reden om een favoriet te hebben!

20. Wie is je celebrity crush?

Dat heb ik werkelijk waar helemaal niet.

21. Wat zijn de dingen die je wil bereiken binnen nu én vijf jaar?

Ik zou heel graag verder gaan met mediteren en mindfulness. Het is een stille droom van mij om mindfulness trainer te worden en mensen les te geven daarin. De eerste dingen die ik wil doen zijn retraites, verder gaan met meditatiedagen en zo stilaan gaan bekijken hoe ik dat certificaat kan behalen. Ik heb al een instituut op het oog waar ik de opleiding zou willen volgen. Daar werken ze heel praktisch, dus daar heb ik wel zin in!

Aan de andere droom zijn we nu aan het werken: ons eigen huisje!

22. Heb je huisdieren? Zo ja, vertel er wat over. Zo nee, waarom niet?

Nou, dat weten jullie toch. Bij ons wonen er twee honden en twee kippen. Over de honden, Wolf en Luna, valt een heleboel te vertellen. Wolf is een kruising tussen een Duitse herder en een Mechelse herder. Hij is vermoedelijk bijna negen jaar oud en een hond die mijn Lief uit het asiel heeft gered, ongeveer een jaar voor wij elkaar leerden kennen. Luna is een border collie en kwam bij ons thuis wonen als puppy. Ze is erbij gekomen omdat we zin hadden in een tweede hond en ik verliefd op haar werd toen ik haar een keer ging bezoeken.

Dan hebben we nog de twee kippen, Kip en Koe. Kip is een bruine kip en Koe is een zwarte kip. We hebben ze gekocht toen ze nog ‘poelden’ waren, omdat we kippen leuke dieren vinden en mijn Lief het wel handig vond voor de eieren. Maar ze zijn meer geworden dan gewoon eiproducenten, ook al wonen ze dan buiten.

days of gratitude

Zo, dit was de gecombineerde vragenlijst van de Liebsteraward. Zelf ga ik niemand meer nomineren, maar als je zin hebt, vul de vragen dan gerust in!

Hebben jullie favorieten? Zoals boeken, series, liedjes, seizoenen, … ?

18 Replies to “Liebsteraward”

 1. Boeken, ja Tonke Dragt, De brief voor de Koning, dat boek greep mij ooit, jeugdboek en heb ik nog in de kast en kan ik nog steeds herlezen. Giselle, Susan Smit, en alles van Paulo Coehlo, bijna alles dan, Brida is ontzettend mooi. Phyllis Curott en natuurlijk HP serie… nou ja, teveel om op te noemen. Maar dit zijn wel zo’n beetje mijn vaste schrijvers voor nu.

  Muziek, pffffffffff net als jij, hangt van al het andere om mij heen af, maar over het algemeen luister ik graag naar de radio, wij hebben radio 10 (gold) hier, en deze doet voornamelijk aan de eighties, seventies en sixties ook wel, ninetees.. kortom, mijn jeugdmuziek, hahaha Venice, Madonna, George Michael en Robbie Williams, Loreena McKennit, Clannad en Lady Antebellum staan ook op cd in de kast.

  Series, ja ook teveel om op te noemen, ik heb er wel de tijd voor, en zo niet, dan even niet, maar ik heb mede dankzij mijn ouders Netflix, kortom ik kan kijken wanneer ik wil en ik neem het meeste op van tv, zodat ik in mijn eigen tijd kan kijken. White Collar kijk ik nu, maar The Originals, ik heb seizoen 2 ook al helemaal gezien 😉 WOW eerste 3 a 4 afleveringen van seizoen 2, vond ik een beetje taai, daarna kwam het weer op zoals in 1.. maar dat is ieder voor zich natuurlijk!

  Liedjes… ja teveel om op te noemen… Masterpiece, van Madonnna, zoek die maar eens op, Crazy for You… haar oudere ballad… nog altijd kippenvel als ik dat hoor!

  Seizoenen, dat is altijd lente en zomer geweest, dan de Indian Summer, dus als de herfst nog erg mooi is en warm.. dan mag je die ook nog meerekenen, de winter zou ik graag overslaan eerlijk gezegd… 😉 En dat voor een heks, hahaha <3

  1. Ik heb dat boek ook gekocht omdat ik het zo mooi vond! Heb je het vervolg erop ook gelezen? Ik zou eens moeten kijken wat het is, maar ik heb het hier ook ergens staan… Tonke Dragt heeft pareltjes geschreven, echt!

 2. Leuk dat je ze hebt gecombineerd, goede oplossing! Ik ben zelf ook meerdere keren getagt en wilde ‘m niet telkens weer invullen. Dit is wel een tof idee 🙂
  Ik heb zeker favorieten, haha. Boeken… The Fault In Our Stars, Paaz, Paper Towns en nog veel meer. 😉
  Series: Die heb ik dan weer niet echt. Ik kijk eigenlijk geen series, erg hè?
  Liedjes: Op dit moment kan ik heel erg genieten van Safe & Sound van Taylor Swift, maar mijn muziekfavorieten veranderen elke dag!
  Seizoenen: Lastige.. Ik zou zeggen zomer, wanneer het lekker weer is! Maar ik vind de lente en de herfst met de echte veranderingen in de natuur ook heel erg mooi. En dan de winter, wanneer er sneeuw ligt en ijs.. Heerlijk! Ah, ik kan niet kiezen!
  Kim onlangs geplaatst…Mijn hoofd is een flipperkastMy Profile

  1. Niet erg, ik kijk er ook bijna geen. New girl en The originals kijk ik. En dan kijk ik New girls enkel als mijn man niet thuis is en ik geen zin heb om te lezen, zelden dus!

 3. Leuke vragen en antwoorden allemaal! The Originals vind ik ook een goede serie, ik heb het tot nu toe uitgesteld om te beginnen met seizoen 2 zodat ik alles in één keer achter elkaar kan kijken binnenkort. Mijn favoriete seizoenen zijn de lente en de herfst, qua boeken en series zijn dat er veel te veel om op te noemen! Wolf en Luna zijn twee prachtige dieren. <3

 4. Wat een leuke vragen zijn je gesteld. Twee lieve en mooie honden hebben jullie 🙂 Een favoriete serie is supernatural, maar ik kijk er zoveel dus is moeilijk kiezen hoor! Seizoen is lente, heerlijk met alle bloemen en de opkomende warmte. Boeken en liedjes zou ik niet kunnen zeggen hoor! Fijn weekend meis!

 5. Leuk om te lezen! Ik vind het ook altijd lastig om een lievelinsfilm, lievelinsmuziek, enz op te noemen. Maar ach, wat maakt het uit? 🙂 Ik vind de namen van je kippen trouwens helemaal geweldig!

  1. Ja, het is echt een prachtfilm met een maatschappelijk thema en een goede diepgang. Natalie Portman speelt er een magnifieke rol in. Zeker eens opzoeken 😉 De 5e november krijgt meteen een heel andere betekenis!

 6. Ik heb de neiging tot applaus moeten onderdrukken, toen ik Florence zag staan tussen de antwoorden… 🙂 EN ik moet nog steeds bij vele liedjes terugdenken aan het concert, waar wij ooit met zijn tweetjes naartoe zijn gegaan. ZALIG!!

 7. Wat een tof idee… Superpower gedachten lezen.
  Alleen ik denk ook niet dat ik er altijd blij van zou worden om het te weten.
  Qua muziek druk ik gewoon de radio aan. Qua series ben ik momenteel dol op Orphan Black en Daredevil.
  Mijn all time favorieten zijn Dexter en Homeland en van Nederlandse bodem Penoza en Smeris.

 8. Leuk ingevuld…
  Gedachtenlezen… ik zou echt schrik hebben van hetgeen ik te weten zou komen op die manier…
  Seizoenen: zeker en vast de zomer! De zon, het goede humeur, het hebben van veel energie…
  Wat zijn jullie honden toch schatjes!

 9. Wat een leuke lijst heb je ingevuld! Heb hem met veel plezier gelezen 🙂

  Mijn favorieten
  boeken: ik ga schrijvers opnoemen aangezien er vele boeken zijn die ik erg tof vind. Mijn favoriete schrijvers zijn: Sebastian Fitzek, Camilla Läckberg, Nora Roberts en Karin Slaughter.

  Series : Criminal Minds, TBBT, Friends, CSI, Rizzoli & Isles, Castle..

  Liedjes: ik maak er artiesten van 😉 Westlife, Ed Sheeran, P!nk, BSB, Justin Timerlake, Niels Geuzenbroek

  Seizoenen: Ik hou van de winter en lente<3

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.