Het is alweer de derde of vierde keer dat ik getagd word voor een Liebster Award, maar ik vind het zo leuk dat in deze tag de vragen iedere keer veranderen dat ik hem kan blijven invullen! Deze keer kreeg ik hem door van Loena Araya. Hier gaan we!

Om het geheugen van iedereen even op te frissen, de regels:

• Vertel welke blogger je heeft genomineerd.
• Beantwoord de vragen die je gegeven zijn door degene die je genomineerd heeft.
• Nomineer vijf andere bloggers en link deze (200 volgers, of minder).
• Stel iedere genomineerde op de hoogte van hun nominatie.
• Maak een vragenlijstje van elf vragen voor de genomineerden.

De laatste drie regeltjes ga ik niet meer doen, want dat heb ik bij eerdere nominaties al gedaan. Maar de vragen beantwoord ik graag!

1) Ben je meer een volle of nieuwe maanfan?

Dat is heel erg afhankelijk van de fase van mijn leven waar ik in zit. Momenteel ben ik zelfs gek op de kwartieren: opnieuw beginnen en afsluiten. Nieuwe maan en volle maan zijn niet zo van belang voor mij op dit moment. Als ik een van die twee dan toch moet kiezen, zou ik gaan voor volle maan omdat ik het ongelofelijk mooi vind om te zien wanneer de maan vol aan de hemel staat.

liebster award

2) Waar haal jij jouw bloginspiratie?

Uit het dagelijks leven voornamelijk. Mijn voornaamste doel is bloggen over bewust leven, bewust keuzes maken en alle leuke dingen in het leven, ook al is het niet altijd rozengeur en maneschijn. Het dagelijks leven is daar de ideale inspiratiebron voor. Maar ook andere bloggers kunnen mij heel erg inspireren met hun verhalen.

3) Wat is jouw favoriet tarot/orakel deck?

Mijn favoriete tarot is deze van Greencraft, omdat de symboliek daar heel bekend is voor mij en ik daar makkelijk mee kan werken. Mijn favoriete orakel op dit moment is ‘Boodschappers van Moeder Aarde’ om dezelfde reden, de symboliek. En ik vind het van beide ontzettend mooie kaarten!

4) Waar komt de naam van jouw blog vandaan?

Achter de naam van mijn blog schuilt wel een verhaal dat ik ook vertel op de ‘over mij’ pagina. Om het verhaal nog eens uitgebreid te doen:

Voor ik begon met bloggen schreef ik verschillende korte en lange verhalen die ik liet afspelen in een eigen verzonnen wereld met de naam Galabria. Mijn verhalen schrijven, was op de een of andere manier vertrekken naar een andere wereld waardoor Galabria voor mij symbool ging staan voor een wereld waar ik me kon terugtrekken om mijn dromen de vrije loop te laten en volledig mezelf te zijn. Ik gebruikte deze wereld al gauw ook in meditaties en visualisaties.

Toen ik uiteindelijk een naam moest kiezen voor mijn blog – toen ik na jaren stilte opnieuw wilde gaan bloggen – besloot ik om deze eigen verzonnen wereld als naam te gaan gebruiken. Maar Galabria is ondertussen voor mij uitgegroeid tot meer. Tijdens de acht-weken-training mindfulness die ik in 2014 volgde, leerde ik dat jezelf en gelukkig zijn ook dingen zijn die heel goed realiseerbaar zijn in deze wereld. Dat is waar Galabria uiteindelijk is voor gaan staan en toen ik mijn eigen domein opzette, was het met deze achterliggende gedachte: het gaat om kansen en mogelijkheden om het beste uit jezelf en het leven te halen, maar om dit vooral op je eigen manier te doen.

5) Hoe ga jij met jouw dromen om? Maak je ze waar, of blijven het dromen?

Dat is heel erg afhankelijk over welke droom het gaat. Sommige dromen zijn dromen. Ze zijn leuk, maar je vindt het ook niet erg dat het gewoon bij dromen blijft. Ik hou namelijk nogal van de filosofie van Alice (dè Alice van Lewis Carroll): voor het ontbijt heb ik al minstens negen onmogelijke dingen gedroomd.

Je hebt dan ook de dromen waar deze vraag waarschijnlijk over gaat: deze waarvan je eigenlijk wilt dat ze werkelijkheid worden. Daar gooi ik me wel achter. Ik probeer ze waar te maken. Vroeger geloofde ik niet dat ik dat deed, maar wanneer ik nu eens goed kijk naar mijn leven weet ik dat ik al een heleboel dromen heb waar gemaakt. Dus is het fijn om te blijven verder dromen en nieuwe plannen te maken. Ik heb twee dromen waar ik nu hard mee bezig ben. Eentje zal waarschijnlijk vrij recentelijk waarheid worden als het aan mij ligt (iets met werk en uitdagingen!)

6) Wat is jouw favoriete uitspraak?

Het is moeilijk om te kiezen, want ik ben gek op quotes, maar ik zal er toch maar twee uit halen die voor mij een beetje mijn levensfilosofie weerspiegelen.

Everything will be ok in the end. If it’s not ok, it’s not the end!
~John Lennon~

I rather bleed with cuts of love, than live without any scars.
~Pink~

7) Geef ons eens 5 blogjes waar jij op zit te wachten tijdens het laden van je feed?

Eenvoudig!

  1. Mijn kladblog
  2. Visionary life
  3. Mindjoy
  4. By Dagmar Valerie
  5. Clossine

8) Welke blogpost vind je van jezelf het meest geslaagd?

Dat is een veel moeilijkere vraag, maar ik ben best trots op de reeks ‘Zoektocht naar geluk‘ die ik nu aan het schrijven ben. Verder zijn er zeker nog wat pareltjes op mijn blog te vinden. Ga gerust zelf eens grasduinen!

9) Indien spiritueel, hoe lang ben je daar al mee bezig en waarom ben je begonnen?

Dat herinner ik mij eigenlijk niet meer. Het borrelde al in mijn tienerjaren. Ik was heel erg op zoek naar hoe ik dat gevoel moest benoemen dat ik had. Ik geloof namelijk al heel mijn leven dat er meer onder de zon is dan wat we zien. Het is alleen een ellendige zoektocht geweest met vallen en opstaan waar ik vaak geworsteld heb met mijn eigen rationaliteit. Ik ben er dus al behoorlijk lang mee bezig, maar ik kan geen exact jaar of een exacte datum geven.

10) Wat doe jij om te ontspannen?

Mediteren, Tai Chi of lezen. Dat zijn echt heel ontspannende activiteiten voor mij. Ik doe natuurlijk nog een heleboel andere dingen in mijn vrije tijd, maar dat is even helemaal chillen! Of een heerlijk lange wandeling maken met Luna als ik nood heb aan iets meer activiteit en minder hoofdwerk!

liebster award

11) Wat staat er bovenaan jouw bucketlist?

Ik heb niet echt een bucketlist. Ik heb wel lijstjes met dingen die ik nog wil doen, maar ik heb eigenlijk net een van mijn grote dromen waar gemaakt: een eigen huis met de liefste man van de wereld. Dus ja, voorlopig ben ik daar volop van aan het genieten. Het zijn maar heel kleine dingen die ik nu nog wil. Zoals een manicure.

Of mag ik tof werk met fijne collega’s in een inspireren bedrijf ook op een bucketlist? Dan staat dat op dit moment bovenaan!

Wat is jouw favoriete uitspraak? Ik lees graag meer inspirerende quotes!

10 Replies to “Tag op zaterdag | Liebster Award”

    1. Ja, die vind ik heel belangrijk in de gehele cyclus. De aanloop naar en afscheid nemen van zijn voor mij twee belangrijke aspecten daarin. Donkere maan is dan echt afsluiten, terwijl het laatste kwartier voor mij net de weg er naar toe nog is. Nieuwe maan is het prille begin terwijl het eerste kwartier ook weer vorderingen aangeeft. En volle maan is echt vervolmaking. Zo link ik ze ook wel met de fasen van mijn leven en soms met de jaarfeesten ook 🙂

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.