Voor de zomer kreeg ik een heel lief mailtje van Amber. Amber schrijft op haar blog ‘Ambers Things‘ over geluk in het dagelijkse leven en kleine lichtpuntjes. Ik had voor haar een gastblog geschreven en ze liet mij weten dat ze mij had getagd voor de Liebster Award.

Wat is dat Liebster?

De Liebster Award is een manier om nieuwe bloggers en hun blogs te leren kennen. Je krijgt elf vragen van de persoon die je genomineerd heeft. Die beantwoord je om op jouw beurt ook elf vragen te bedenken voor elf nieuwe mensen. Een super leuk initiatief, al ben ik natuurlijk niet zo nieuw meer in blogland.

Aangezien ik zelf al een aantal keer de Liebster Award heb ingevuld, besloot ik om deze keer wel de vragen te beantwoorden, maar om niemand te nomineren. Wil je de vragen die ik heb gekregen ook graag beantwoorden, wees dan zeker zo vrij om ze over te nemen!

De vragen van Amber

1. Wat hoop jij voor anderen te betekenen met je blog?

In eerste instantie schrijf ik op dit plekje lekker voor mezelf. Ik ben begonnen met bloggen, omdat ik de nood voelde om mijn verhaal kwijt te kunnen. Dat is nog steeds niet echt veranderd. Ik heb nog steeds zin om te schrijven over alles dat zich in mijn hoofd afspeelt. Schrijven is een manier om dingen een plekje te kunnen geven en te kunnen loslaten.

Ik hoop echter wel dat ik anderen kan inspireren en motiveren om hun eigen weg te zoeken. Dat ik mensen kan laten zien dat het echt wel oké is om even op je bek te gaan. Om lekker te verdwalen en te zoeken. Dat je niet altijd alles moet weten. Dat kwaad zijn en eens ‘fuck it’ zeggen ook echt mag. Want voor jezelf kiezen is de beste investering die je kan maken.

2. Koffie of thee?

Dat is afhankelijk van de situatie. Ik heb momenten dat ik volop zou gaan voor koffie, maar andere momenten zijn echt ideaal voor thee. Maar ik denk dat ik eerder koffie zou laten vallen dan dat ik geen thee meer mag drinken.

Kaarsen thee boek

3. Wie/wat is jouw grootste inspiratiebron?

Mijn grootste inspiratiebron is het leven zelf. Ik kijk om me heen en zien voldoende dingen om over te schrijven. Het zijn vaak niet de dingen die mij overkomen die bron zijn van inspiratie, maar wel wat het met me doet en hoe ik me erbij voel. Emoties zijn ontzettend krachtig. De inspiratie komt bij mij meestal wanneer een bepaalde gevoel heel sterk bij me aanwezig is.

4. Wie zou jij heel graag willen ontmoeten?

Er zijn drie bloggers die ik al een hele tijd volg en die op mijn lijstje staan voor een blogmeeting. Dat zijn Marion, Anita en Deborah. Ze schrijven elk op hun eigen manier en hebben daarbij echt hun eigen ‘tone of voice’ gevonden. Hun onderwerpen lopen ontzettend uiteen, maar het is telkens weer een plezier om bij hen te gaan lezen. Doordat ze alle drie zo persoonlijk bloggen ben ik heel erg benieuwd geworden naar wie ze eigenlijk zijn. Ik heb heel veel zin om deze dames eens in het echt te mogen ontmoeten!

5. Wat was de laatste film die je keek en waar keek je die?

Nu moet ik ontzettend goed nadenken, want ik ben geen held in het kijken van films. De enige plek waar ik dat eigenlijk goed kan is in de bioscoop. Ik geloof dat de laatste film die ik gekeken heb, ‘The girl with the dragon tattoo’ was. De Millenium trilogie had ik toen net gelezen. De films wilde ik nu ook wel eens zien. Samen met mijn Lief ben ik dus in de sofa geploft, bij ons thuis dus, maar we zijn maar tot de helft geraakt. Toen waren we moe. En intussen hebben we hem niet verder gekeken.

6. Je moet voor eeuwig op één plek blijven wonen, waar zou je willen wonen?

Ergens aan de kust van Ierland. Ik ben verliefd geworden op dat land, ook al heb ik het maar twee keer bezocht. Ik heb nog niet eens de helft van het prachtige eiland gezien. Toch weet ik dat ik daar ontzettend graag zou willen wonen. Maar dan heb ik het natuurlijk niet over praktische zaken, zoals werk.

Monastic site – Glendalough

7. Een lied dat voor jou erg veel betekend (+waarom)

Ongetwijfeld het liedje voor onze openingsdans. Ik ben iemand die overal liedjes voor heeft, maar voor mijn Lief had ik er geen. Tot we een openingsdans zochten. De tekst van het refrein is overigens de reden waarom we het kozen. En het blijft nog steeds toepasselijk. The best is yet to come!

8. Welke boodschap zou jij de hele wereld willen meegeven als je weet dat iedereen er naar zal luisteren?

Ik heb er wel een paar! Wees blij met wat je hebt. Hou op met jaloers zijn op anderen. Wordt eens allemaal volwassen.

Te vaak erger ik mij aan mensen die alleen maar een zaag kunnen spannen over al het geluk dat een ander heeft en hoe oneerlijk het leven is. Ja, het leven is niet eerlijk. Maar mensen zijn vaak al rijk als ze maar zouden zien wat ze hebben. Maar neen, we verspillen onze tijd door net als kleine kinderen te huilen over wat een ander heeft en wij niet. Waarom kunnen we niet gewoon de ander het licht in de ogen gunnen?

9. Ben je een ik-plan-altijd-alles-van-minuut-tot-minuut-persoon of een ik-kijk-wel-wat-er-op-me-afkomt-persoon?

Veel van het ene en een beetje van het andere. Mijn persoonlijkheid leunt vooral aan tegen de ik-plan-altijd-alles-van-minuut-tot-minuut-persoon. Ik maak die plannen geen weken op voorhand, maar als ik opsta dan is het eerste wat ik doe eens overlopen wat de dag me zal brengen. En dan ontstaat mijn plan voor de dag. Als iemand daar dan van afwijkt, kan dat de hele dag voor mij verpesten. Zo wilde ik op vakantie altijd weten wat we de volgende dag zouden gaan doen. Ik kan dat heel moeilijk los laten, want ik wil graag weten wat er gaat gebeuren. Een beetje voorspelbaarheid in mijn leven… Al is het soms ook wel een beetje teveel van het goede hoor.

10. Waarvoor kan iemand je altijd wakker maken?

Er is maar één iemand die me mag wakker maken. De rest van de wereld moet mij mijn broodnodige slaap gunnen. Neen, ook niet voor ijs, een verre reis of een goed boek. Als ik slaap, slaap ik en moet je me laten slapen. Enkel mijn dochter mag me wakker maken. En dat doet ze voorlopig ook wel nog af en toe!

Amélie speelt

11. Is er nog iets dat je van mij wil weten?

Er zijn zoveel dingen die ik nog niet weet over Amber. Maar ik vroeg me af: wat is jouw grootste motivatie om elke ochtend uit bed te stappen?

En jullie? Waarvoor komen jullie elke ochtend uit je bed?

One Reply to “Liebster Award van Ambers Things”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.