Ik wist helemaal niet dat de Liebster award nog de ronde deed, maar kijk, ik werd genomineerd door Audrey van Audrey en drie kerels. Het principe is dat je een aantal blogs nomineert die je graag volgt en die bloggers wat vragen voorschotelt. Zo wordt het stokje steeds doorgegeven aan andere bloggers. En kijk, na al die jaren circuleert het stokje nog steeds! Ook van Audrey kreeg ik een heel leuk vragenlijstje waar ik graag antwoord op geef!

Welke waarden wil jij jouw kinderen/kind meegeven?

Er is een belangrijke waarde die ik mijn kleine meid wil meegeven, maar die verschillende facetten kent. Ik heb het over zorgzaamheid.

In de eerste plaats bedoel ik de zorg voor zichzelf. Ik heb al vaak de fout gemaakt dat ik te weinig voor mezelf zorgde. Dat heeft altijd desastreuze gevolgen. Daarom wil ik mijn dochter graag meegeven hoe belangrijk het is om voor jezelf te zorgen. Je bent uiteindelijk de belangrijkste persoon in je eigen leven.

Ook zorgzaamheid voor je gezin, je familie wil ik meegeven. Het is pas de laatste jaren dat ik ben beginnen beseffen hoeveel een sterk samenhangend gezin kan betekenen. In deze wereld zijn deze kleine kernen steeds belangrijker. We zijn onze stam kwijt geraakt en staan er al zo vaak alleen voor. Het gezin is onze kern geworden waar we op zouden moeten kunnen terug vallen.

Een derde facet is voor mij ook de zorg voor anderen, mensen die niet tot je gezin behoren. Dat kunnen vrienden, collega’s, klasgenootjes, … zijn. Familie kies je niet zelf, maar je vrienden kan je wel kiezen. Ik heb zelf mogen ervaren hoe fijn het is om te kunnen terugvallen op vrienden. Dat wens ik mijn dochter ook zeker toe.

Hier wil ik ook nog aan toevoegen dat ik haar graag mee geef dat wij haar graag zien, wat ze ook doet. Onze liefde hoeft ze niet te verdienen, die heeft ze al!

baby slaapt niet - maar wel bij papa

Vul aan: Ik heb …. nodig om de dag door te komen. Waarom?

Ik heb een goed gesprek nodig om de dag door te komen.

Er wordt wel eens gezegd dat je een bepaald aantal woorden per dag gezegd moet hebben om je goed in je vel te blijven voelen. Bij mij is dat een waarheid als een koe. Ik heb sociaal contact en gesprekken nodig. Er zijn zelfs dagen dat ik speciaal blijf wachten op mijn Lief omdat ik nog nood heb aan een gesprek. De onderwerpen lopen uiteen: ons kleine meisje, de actualiteit, het werk, dingen waar we mee bezig zijn, …

Wat is het ‘gouden’ moment uit jouw leven, je absolute topmoment?

Laat ik hier eventjes een cliché neergooien: mijn absolute topmoment was onze huwelijksdag, al komt onze huwelijksreis ook dicht in de buurt.

Onze huwelijksdag was een prachtige en geweldige dag waarbij we onze liefde bezegeld hebben. Mijn Lief kan het nog veel mooier zeggen: nu is het voor echt.

Liebster award huwelijk

Als je in een glazen bol jouw toekomst zou kunnen zien, wat hoop je dan te zien?

Ik heb niet zoveel grootste wensen voor de toekomst. Eigenlijk is er maar eentje: dat we met ons gezinnetje gelukkig zijn. Daarmee verval ik waarschijnlijk weer in een cliché, maar soms zijn clichés gewoon de waarheid.

Het zou wel fijn zijn als we twee (of zelfs drie) kindjes zouden hebben. Ik hoop ook dat zowel ik als mijn man nog steeds een job hebben die ons voldoening schenkt. Een job die aan onze ambities tegemoet komt en ervoor zorgt dat we ons gezin met dat werk goed kunnen combineren. Als we dan nog steeds omringt worden door de lieve mensen die nu in ons leven zo aanwezig zijn, dan is ons geluk compleet!

Dit zou ik graag aan jou en alle andere mama’s willen meegeven:

Je bent goed bezig, ook al is het niet perfect. Uiteindelijk doen we allemaal maar wat in de hoop dat we het goed doen. Zolang jij je eigen buikgevoel volgt, komt alles vanzelf wel op zijn pootjes terecht. Hoezeer je ook twijfelt, hoe vaak je het ook even niet meer weet. Met vallen en opstaan kom je er wel!

Het stokje gaat naar…

Er is specifiek een blogger die ik graag zou nomineren voor deze Liebster award en dat is Sofie van Tussen dromen en leven. Van de weinig blogs die ik nog volg, is dit er eentje waar ik graag tijd voor neem.

Sofie, hierbij jouw vragen:

  • Wat is jouw grootste inspiratiebron? Waar haal jij kracht uit?
  • Hoe blijf jij trouw aan jezelf zonder je omgeving tegen de borst te stoten?
  • Hoe zie jij jezelf over vijf jaar?
  • Wat is jouw ultieme guilty pleasure?
  • Hoe ga jij om met een serieuze tegenslag?
  • Welk advies zou jij meegeven aan iemand die aan een groen leven wil beginnen?

8 Replies to “De Liebster award”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.