Bij het lezen van mijn blogfeed kom ik regelmatig de geweldige ‘Live light’ posts van Xaviera tegen. En vorige week hadden de Groene Meisjes het over de ‘Glorification of busy’. Mijn gedachten maalden in het rond na het lezen van hun post en toen ging er een lampje branden in mijn hoofd. Wordt het eens geen tijd om mijn agenda op te ruimen?

Lichter leven

Het principe van ‘lichter leven’ gaat erom dat je alle overbodige dingen weg doet. In eerste instantie gaat het daarbij om materiële zaken. Opruimen was bij ons thuis reeds een actueel thema, omdat er in mijn hoofd stilaan kortsluiting ontstond bij het zien van al de spullen die we hebben. Je huis weerspiegelt je gemoed, zegt mijn Lief wel eens. Hij heeft honderd procent gelijk. Dus werd er opgeruimd. En blijven we opruimen (al gaat dat het ene moment iets beter dan het andere…)

In ons huis wonen twee heel druk bezette personen: ik en mijn Lief. Op sommige dagen hangen we alletwee in de zetel en vragen we ons af waar onze energie naartoe is. Met ‘lichter leven’ begon ik verder te denken over hoe we onze weken inplannen. Heel vaak zitten de avonden vol met activiteiten en in het weekend met nog meer sociale verplichtingen.

“Hoe gaat het met je?”
“Druk!”

live light agenda

Lichter leven met afspraken

De afgelopen twee weekends was er eigenlijk heel weinig in onze agenda ingepland. Het enige wat er in stond, was een afspraak met vrienden. Zonder al te veel woorden spraken we af dat we dat ook zo zouden laten: ruimte voor spontane acties, maar vooral voor heel veel rust!

Toch heb ik die afgelopen weekends niet stil gezeten: ik schreef blogs, sloot me op in mijn keuken, ging trainen en wandelen met Luna, ging op bezoek bij familie, las vele bladzijden weg en keek weer een aantal afleveringen van de series die ik via Netflix volg. Maar alles wat we deden, was eigenlijk vooral voor onszelf, omdat wij daar zin in hadden.

Wat mij betreft mag die wel meer zo gaan. Weekends zijn er tenslotte om uit te rusten, niet om nog meer vermoeidheid bij elkaar op te stapelen. Ik ben in staat om vrolijk aan een nieuwe werkweek te beginnen en op die avonden haal ik dan weer energie uit de fijne activiteiten die gepland staan. Ik heb door de spontane momenten ontdekt hoezeer ik ervan houd om in mijn keuken creatief bezig te zijn en lekkere dingen te maken. Het voornaamste resultaat is eigenlijk dat ik steeds dichter bij mezelf kom en bij wie ik werkelijk ben. Dat is een cadeau om te koesteren!

live light

Neem de tijd voor rust. Op de tonen van de stilte zal je jezelf ontdekken.

Hoe zit het met jullie agenda? Ook zo lekker vol en heb je het voornemen om daar iets aan te veranderen? Of ben je er gelukkig mee?

10 Replies to “Lichter leven, in mijn agenda en mijn hoofd!”

  1. zo, druk met heel veel dingen. Ik weet nog dat ik dat toen ik jonger was niet erg vond, maar nu, met kinders en zo, ben ik toch wel gesteld op een paar avonden in de week niets. En soms lukt dat niet en daar baal ik dan van.

  2. Wat fijn dat jullie de afgelopen weekends niet zoveel hadden ingepland! Heel fijn om zo echt te kunnen doen waar je zin in hebt. Mooi om Live Light ook toe te passen op afspraken! Mijn agenda is nooit zo vol, ik zit veel thuis en heb weinig afspraken verder. Dit is ook hoe het goed werkt voor mij, bij teveel afspraken heb ik ook teveel dagen waarbij ik qua energie weer moet herstellen daarna.
    Xaviera onlangs geplaatst…Live Light – PapierenMy Profile

    1. Daar moet je natuurlijk ook heel erg rekening mee houden: hoe je lichaam reageert qua energie op een volle agenda. Mooi dat je daar een balans in gevonden hebt!

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.