“Jij kan alles, als je dat wilt,” zei hij tegen mij. Ik wist niet goed wat te zeggen. Er zat een krop in mijn keel. Hoe reageer je op zo’n uitspraak? Ik weet dat hij vindt dat een mens maakbaar is. Ik geloof dat er grenzen zijn. Maar wanneer hij de vergelijking maakt met een voetbalveld en zegt dat de buitenlijnen vast liggen en de binnenlijnen toch te verplaatsen zijn, kan ik heb een beetje volgen. Tenslotte geloven we maar al te makkelijk dat de binnenlijnen onze werkelijke grenzen zijn.

Wijsheden van The Secret

Sophie schreef op Naoki afgelopen week iets over positiever gaan denken en leven. Ze haalde daarbij het boek The Secret aan. Een boek dat ik jaren geleden als en een beetje lacherig heb weg gelegd. Het deel over geld en rijkdom leek me maar al te makkelijk gezegd en grote onzin. Het andere deel over positief denken en krijgen wat je wilt als je er maar in geloofd, daar was ik geloof ik niet klaar voor. Ik vatte het op als iets wat in de positieve psychologie terug komt en dat was toch echt geen nieuws!

Maar in The Secret staan dingen die de nagel op de kop slaan. En ook Abraham Hicks, die ik via ‘Gelukkig mezelf zijn‘ leerde kennen, benoemt dit soort dingen. Je kan je leven inrichten zoals je zelf wilt als je maar voldoende gelooft in wat je wilt bereiken.

Hoe je het leven verandert met de juiste intenties

Mooi hoor, je leven inrichten zoals je zelf wilt. Maar het leven heeft soms dingen voor je in petto die je niet had kunnen voorzien. Het is een woelige zee die je met zijn golven wel eens tegen de rotsen slaat. Dat was mijn denkwijze vroeger.

Stilaan begin ik zelf in te zien dat het ook te maken heeft met welke intenties je in het leven staat en hoe je tegen de dingen aankijkt. Het gaat niet altijd even makkelijk het leven. Het leven is een reis en soms komen er onverwachte dingen op je pad. Maar net als bij een reis kan je die onverwachte dingen alles laten overnemen en je een slecht gevoel laten bezorgen OF je handelt ze af en laat ze los. Een slechte hotelkamer kan een hele reis vergallen of het kan een goed verhaal worden om eens over te lachen. Misschien wordt een heel avontuur met een prachtige ervaring waar je weer een heleboel over hebt geleerd.

Een goed gevoel, een waardevol leven, komt niet voort uit de dingen die je overkomen, maar uit de manier waarop je in je leven staat en de intenties waar je naar leeft.

Wat zijn jouw intenties?

Met welke intenties sta je dus in het leven? Waar komt jouw innerlijke kracht, jouw innerlijke drijfveer vandaan?

Voor mij zijn betrouwbaarheid, integriteit, authenticiteit, diervriendelijk leven, met aandacht en bewust zijn een aantal van mijn intenties. Het zijn de waarden en normen die ik volledig in mijn leven wil integreren. Daar wil ik mijn gedrag zoveel mogelijk op afstemmen, daar wil ik mijn keuzes op baseren.

Binnenin iedereen zit een ziel die naar intenties wilt leven. Iedereen op deze wereld heeft de mogelijkheid om dat te doen. We hebben allemaal de innerlijke kracht om te veranderen, om te kiezen voor een leven dat ons vervult en de reis de moeite waard maakt.

Wat zijn jouw intenties in dit leven?

13 Replies to “Leven vanuit je intenties voor een leuker leven!”

 1. Ik ben er zeker van overtuigd dat je instelling héél veel doet. Je kan door je ingesteldheid het jezelf veel gemakkelijker of veel moeilijker maken. En ik vind het ook belangrijk om flexibel te zijn. Doelen zijn belangrijk, maar je er te hard op vastpinnen kan juist zorgen dat je veel slechter met tegenslag om kan. Je kiest zelf een beetje of je probeert om tegen de wind in te zeilen, met alle moeilijkheden die daar bij komen. Of dat je de flexibiliteit aan de dag kan leggen om de zeilen te keren wanneer de wind fel is gekeerd 🙂
  Stephanie onlangs geplaatst…Huisje, boompje, beestje?My Profile

  1. Flexibel, dat is inderdaad een heel goede. Met mijn doelen probeer ik ook flexibel te zijn, maar met mijn intenties niet. En je doelen kunnen inderdaad heel erg veranderen naarmate je leven verandert.

 2. Hoe apart dat ik van jou lees dat jij The Secret lacherig toen afdeed en weg hebt gelegd, ondanks de geldzaken en andere zaken, wat ik links liet liggen verder, vond ik juist alle antwoorden over hoe magie nu werkt, positief denken, dankbaar zijn en het Universum en dat rituelen onnodig zijn eventueel en gedachtekracht en dus vertrouwen genoeg zijn. Ik snapte het direct en zag ook direct alle leuke momenten uit het verleden en ook de minder leuke momenten en waarom dat ooit gebeurd was.

  Nu je wel zover bent dan kan ik je aanraden, ik ben net klaar met deze 28daagse doe boek van Rhonda Byrne, The Magic te pakken, en dan zie je dat het veel dieper reikt en gaat dan geld of liefde, veel dieper!

  Mijn intentie is om er te zijn voor anderen waar ik kan en als zij dat willen. Verder mijzelf weer gezond t krijgen zodat ik nog meer mooie dingen kan doen. En dit kunnen hele kleine dingen zijn, verder gelukkig zijn en blijven en vooral positiviteit rond strooien.

  X

  1. Ik heb The Secret dan ook gezien en gelezen op het moment toen het uit kwam. Toen zat ik zelf nog in de knoop met hoe ik mezelf nu moest verhouden t.o.v. mijn geloof. Er is ook altijd blijven hangen dat het ging over geld en rijkdom. Zeker die stukken hebben mij nogal verveeld, omdat het op die manier commercieel op me overkwam. Maar dat is natuurlijk ook maar een indruk die ik toen had. Misschien moet ik het gewoon nog een keer opnieuw lezen. Ik heb het boek tenslotte wel nog altijd liggen…

 3. Heel mooi dat je hier over hebt geschreven en ook mooi om jouw intenties te lezen. Die van mij? Hmm daar wil ik eens dieper over nadenken. The Secret heb ik vroeger gelezen (en de film bekeken) en hoewel het naar mening heel overdreven Amerikaans is zitten er zeker dingen in waar ik in geloof en wat ik ook probeer toe te passen. 🙂

 4. Een artikel dat ik net nodig had… ‘Het gaat het over hoe jij in het leven staat en niet over de gebeurtenissen in je leven’. Bedankt, weer een beetje meer hoop gekregen 🙂

 5. Mooi, Saar. Ik heb The Secret ook lacherig van de hand gedaan. Mijn zus kwam er destijds mee en ik geef eerlijk toe dat ik regelmatig heb gedacht: Yeahyeah, dream on, girl! Ondertussen is mijn zus wel naar een seminar van Abraham Hicks geweest, heeft ze een baan gevonden waar ze zich helemaal goed in voelt, is ze vorige week haar eigen bedrijf gestart en heeft ze deze week al haar eerste klant! Dream on, girl? Nou, ik denk dat het geen dromen meer is.

  Ik vind het prachtig om te zien hoe iedereen zijn weg aan het zoeken is. Echt prachtig. Ik heb mijn intenties nog nooit hardop uitgesproken, maar misschien moet eens de eerste keer zijn: Mijn intentie in het leven is om meer liefde in de wereld te brengen.
  Marion onlangs geplaatst…Winactie: Mini’s & ArmcandyMy Profile

  1. Ja, wat jouw zus doet enkel door erin te geloven is wonderbaarlijk! Dat is iets om nog een keer bij stil te staan.

   Ik vind het ook geweldig om dit te zien. En dat je hier jouw intentie neer zet, ook al heb je het nog nooit hardop gedaan, dat vind ik mooi! Dank je Marion, voor je wondermooie reactie!

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.