reflections

Een van de fijnste dingen aan het schrijven van een blog is het feit dat je kan reflecteren. Maar niet elke reflectie of elk verhaal is een blogje op zichzelf waard. Toch zou ik deze kleine feiten die toch geen onbelangrijke rol spelen graag met jullie delen. Vandaar deze nieuwe rubriek ‘reflection in my coffee’ die ik elke week zal updaten. Bij een kopje koffie is reflecteren namelijk een stuk aangenamer!

>> Ik had voor het eerst in de twee jaar dat ik bij de intercommunale werk een persoonlijk ‘conflictje’ met een van mijn collega’s. Naar mijn eigen aanvoelen ben ik ook voor het eerst op een positieve manier met deze confrontatie omgegaan. Eigenlijk was het Dagmar die mij inspireerde toen ze in haar post over ‘6 moeilijke levensvragen’ schreef dat ze kritiek aanschouwde als een cadeautje dat iemand je geeft, maar dat enorm goed verpakt zit (misschien zelfs een beetje lelijk?) De boodschap die ik naar een collega had gebracht, was blijkbaar totaal verkeerd over gekomen en mijn directeur had mij daarover aangesproken. De volgende dag – toen alles een beetje gezakt was – ben ik naar de collega in kwestie gegaan om mijn excuses aan te bieden en het er met haar over te hebben. We hadden een zeer positief gesprek en ik kreeg ook positieve feedback over de stap die ik had gezet. Handelen vanuit mijn hart heeft mij in deze situatie echt iets opgeleverd!

>> Nu ik dankzij Tara Stiles yoga heb ontdekt, doe ik elke avond een reeks uit haar boek. Nu ben ik helemaal weg van yoga. Het is een moment voor mij om de stress van de dag achter mij te laten, even mijn vermoeide spieren te rekken voor ik in mijn zetel land en eigenlijk ook een heerlijk momentje ontspannen. Yoga trekt mij enorm aan en ik ben begonnen in een ander boek over yoga dat ik nog thuis liggen had. Ik denk er zelfs over om naast Tai Chi ook yogalessen te nemen. Op dezelfde locatie als ik Tai Chi volg, geven ze ook yoga wat me erg fijn lijkt. Stiekem vind ik yoga zelfs een fijnere manier om te ontspannen dan meditatie (maar wie hier goed leest, weet dat dit niet het doel van meditatie is ook)!

yoga

>> De laatste maanden ben ik in een ritme verzand waarbij ik heel erg naar binnen keek. Op een heel intensieve manier werkte ik aan mezelf – dat zal misschien ook opgevallen zijn in de doelen doe ik maandelijks opstel en gerelateerde posts. Op zich is dat zeker geen slechte zaak, maar ik merk dat ik steeds meer in mezelf gekeerd ging leven. Door onder andere het kleine conflict op mijn werk begon ik te beseffen dat verbondenheid met de wereld en de mensen rondom mij ook uiterst belangrijk is. Ik wil terug een balans zoeken in ‘werken aan mezelf’ en ‘verbondenheid’. Hoe ik dat ga doen? Gewoon, door sociaal te zijn en te luisteren naar wat mensen mij vertellen!

>> Ik sluit af met leuk nieuws: op zaterdagochtend gaan we de keuken voor ons nieuwe huis vast leggen. Daar ben ik super enthousiast over, omdat het gasfornuis en de oven die we zouden kiezen echt een droom zijn voor iemand als ik die gek is op koken! Ik kan bijna niet wachten om in mijn nieuwe keuken aan de slag te gaan en de lekkerste gerechten en tussendoortje klaar te maken. En dan lieve vrienden uitnodigen om samen alles op te smikkelen! *droomt weg*

6 Replies to “Reflections in my coffee #1 – verbondenheid”

 1. Wat ontzettend fijn dat opgelost is met je collega! Balans is idd ontzettend belangrijk, maar dat komt wel goed dat weet ik zeker! Succes met de keuken vandaag!
  p.s. commentluv doet bij mij trouwens raar, hij kan nooit meer mijn feed vinden op jouw site

  1. Oh, bedankt om het te melden! Ik ga even kijken of er wat is met de plug-in en of ik dat kan oplossen!

   En die balans, daar ga ik naar op zoek en dat komt inderdaad wel goed 😀

 2. Wat een leuke nieuwe rubriek! Fijn dat het conflictje met je collega op deze manier is opgelost en jullie daarna een positief gesprek hadden, erg mooi dat het op deze manier is gegaan. Leuk dat je eraan denkt om yogalessen te nemen. Het lijkt mij heel fijn om dat met een leraar te doen, zo weet je zeker dat je de houdingen op de juiste manier doet. Heerlijk dat je in je nieuwe keuken zo’n goede oven en gasfornuis krijgt! Ik hoop dat je een keer een foto zal laten zien!
  Xaviera onlangs geplaatst…Thoughts & Tea #11 – LentekriebelsMy Profile

  1. Oh ja, ik denk dat ik regelmatig over ons huis zal updaten hier op mijn blog, haha! Dus er komt zeker een keer een foto online. Van die yoga heb ik dat vooral omdat ik denk dat ik sommige houdingen doe op een manier die lichaamsdelen belast die eigenlijk niet belast moeten worden. Volg je nog? Dus op dat vlak zou het wel fijn zijn om te weten of ik niets mis doe. Verder is yoga voor mij vooral grenzen opzoeken, respecteren en volledig in mijn lichaam zitten i.p.v. alleen maar een hoofd op een stokje zijn!

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.