Ik ben nooit zo goed geweest in het opstellen van wishlists voor mezelf. Tijd steken in het zoeken op websites naar leuke kleren of schoenen is niet aan mij besteed. Voor mijn kleine dreumes blijk ik echter een krak te zijn in lijstjes met wensen maken. Zo’n klein meisje groeit ook ontzettend snel en heeft ook telkens van alles nodig. Komt er ook nog bij dat ik sinds mijn zwangerschap op allerlei nieuwsbrieven blijk ingeschreven te zijn die ook nog eens super leuke items in de spotlights zetten. Tijd dus om eens een lentewishlist te maken voor mijn kleine meid!

Lente wishlist

Mooie stappers

Hoewel Amélie nog niet echt loopt, vindt ze het wel heerlijk om al een paar stapjes te zetten terwijl ze zich vastklampt aan meubels. We verwachten niet dat de eerstkomende maanden plots haar eerste stapjes zet, dus zijn schoentjes nog niet echt aan de orde. Ergonomisch gezien is het namelijk beter om onze kleine mensjes hun spieren te laten oefenen voor je hun voetjes in schoenen stopt. Schoenen kunnen namelijk zoveel steun geven dat de spieren en de pezen niet goed ontwikkelen. Maar als zo’n dreumes wil kruipen en rechtstaan op andere plaatsen dan je huis is het wel handig om toch iets aan de voetjes te doen. Daarom hebben we na wat opzoekwerk en gesprekken met andere ouders ons oog laten vallen op de schoentjes van Bobux, een merk van Babylonia dat schoentjes maakt in soepel leer zodat de voetjes van kleintjes niet gekneld zitten. Wij zijn alvast gek op deze lieverds met vosjes erop (en stiekem staan ze ondertussen ook in ons schoenenrek te blinken).

Aanvulling in de garderobe

Met de komst van de lente hopen we ook op de komst van de zon. We hopen alvast dat we veel uurtjes buiten kunnen doorbrengen om te genieten van de zonnestraaltjes. Het hoofdje van onze kleine dreumes kan echter niet zo goed tegen de zon. Daarom is een zonnehoedje, naast een goede zonnecrème, onontbeerlijk. Deze mama is voor haar eigen kledij al grote fan van Esprit. Dit merk biedt niet alleen kwalitatieve kledij aan, ze heeft ook ruime keuze in verschillende stijlen. Met kleding van Esprit kies je voor eigentijds en trendy, maar ook voor comfortabel en gemakkelijk. Zeker dat laatste is toch belangrijk voor een dreumes die de wereld wil ontdekken. Deze leuke lichte zonnehoed sprong meteen in het oog. We houden van de lichte kleur, die zomers aandoet. Ook over de details is nagedacht, zoals het lieve knoopje op het hoedje.

In de lentecollectie van Esprit spotten we ook dit lieve jurkje met streepjes. Wanneer ik kleren kies voor Amélie merk ik op dat ik graag voor kleding ga met streepjes. Deze mama is zelf gek op bolletjes, maar voor de kleine meid vallen streepjes heel erg in de smaak. Dat maakt dit jurkje natuurlijk meteen charmant. De twee soorten stof die erin verwerkt zijn, maken het ook net iets anders. Katoen en jersey zijn trouwens ook vrij makkelijk te wassen, zodat ze telkens weer een fris jurkje aankan! Zonnehoed en jurk zijn trouwens meteen ook een geweldige combinatie met haar nieuwe schoentjes.

Hoewel we natuurlijk hopen op prachtig weer de komende maanden kan het in België ook wel eens minder zijn. Als de temperaturen een beetje dalen, is het wel fijn om een goede jas te hebben. Voor Amélie geldt dit ook. Dit exemplaar mag dus zeker niet in haar garderobe ontbreken. Prachtig toch voor mijn kleine meisje?

Wasbaar

Wij kozen als bewuste ouders voor wasbare luiers. Het leuke daaraan is dat sommige merken ook een paar keer per jaar, soms gelijklopend met de seizoenen, luiers op de markt brengen met nieuwe printjes. Wij kozen voor de modellen van Milovia. Luiers van Milovia zal je gezien hebben. Deze lente brachten ze weer een paar leuke printjes uit in hun ‘unique’ collectie. Deze luier vond ik meteen super leuk om te zien. In de lente zal er al snel eens een luier vanonder een jurkje piepen, omdat Amélie geen kousen zal dragen. Is dit dan geen geweldig printje om te zien?

Welke items willen jullie deze lente zeker aanschaffen voor je kroost? Of voor jezelf?

Deze blogpost is geschreven in samenwerking met Esprit.

2 Replies to “Lentewishlist voor mijn kleine dreumes”

    1. Ja, echt! Voorlopig heeft ze ze nog niet veel aan gehad omdat ik haar graag op blote voeten laat rondlopen zolang ze niet echt zelf stapt. Maar voor een uitstapje zijn ze echt leuk!

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.