Het gebeurde onverwachts, want je had mijn vertrouwen gewonnen. Er was mij altijd verteld dat een man en een vrouw geen vrienden konden zijn. Maar ik was zo naïef om te geloven dat dat met jou wel zou lukken. “Ik ben geen player,” zei je keer op keer wanneer we het hadden over relaties. Ik geloofde elk woord, want tenslotte was je al een aantal jaren gelukkig samen met hetzelfde meisje. Ook al kenden we elkaar nog niet zolang, het voelde als meer. Niet als liefde tussen man en vrouw, maar wel als een basis om een solide vriendschap op te bouwen. Ik geloofde dan ook oprecht dat we samen verder konden gaan en gaf mijn ziel een stukje bloot.

Dat wij samen interesse hadden in spiritualiteit was verfrissend, want de mensen in mijn omgeving waren voor dat deel van mij blind. We konden uren praten, gingen samen op café en spendeerden uren op de chat. Niemand stelde daar vragen bij, jij stak onze vriendschap behoorlijk goed weg. Had ik toen geweten, waar dit naar leidde, dan had ik meer verteld tegen vrienden en familie.

Jawel, je hebt me rond je vinger gedraaid en in je web verweven. Ik kon geen kant meer uit. En nu ik terug kijk, weet ik wel dat er nooit sprake was van eerlijkheid. Een paar uur met ons tweetjes op je eigen kamer was alles wat jij nodig had. Nagenoeg geen excuus en geen enkel vriendelijk woord. Je had niet veel nodig om mij te verdrijven uit mijn veilig plekje en het schild leeg achter te laten.

Ik voel me geen slachtoffer meer en misschien ben jij geen dader. Het is gewoon gebeurd. Je bent alleen vergeten, wat ik had gegeven. Mijn vertrouwen geschaad en de teleurstelling groot. Je hebt toen alleen maar gebroken, wat ik net had opgebouwd.

9 Replies to “Leeg omhulsel”

    1. Ik denk dat ik het goed verwoord heb dan, want je slaat de nagel op de kop. Voor de duidelijkheid: dit gaat over iets uit het verleden, maar ik ben weer in een periode van ‘verwerken’ en ‘plaatsjes geven’ 🙂

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.