Eindelijk werd het echt herfst deze week! Natuurlijk was ze al eerder in het land, maar met de nazomerse temperaturen viel het nauwelijks op dat de natuur zich aan het voorbereiden was op koudere tijden. Vrijdag besloot het weer zich wat ‘normaler’ te gaan gedragen en konden we beginnen genieten van herfstig weer. En dat zorgt dan weer voor heel wat gezelligheid.

Ik was in het begin van de week niet in zo’n fotomood, dus de eerste dagen zijn een beetje fotoloos, maar dat heb ik dan weer ingehaald in de tweede helft van de week. Jullie kunnen je er vast iets bij voorstellen zonder foto’s ook. Lezen jullie gezellig mee dit nieuwe weekoverzicht?

days of gratitude

zondagse wandeling ♥ lazy sunday afternoon ♥ lekkere maaltijden volledig op krijgen ♥ nog even een lift bekomen ♥ terug met de fiets naar het werk kunnen ♥ prachtige zonsopgang ♥ herfstig weer ♥ Luna ♥ teatime ♥ heerlijk veel zin in koken ♥ Mabonviering ♥ fijn bezoek ♥ lekkere luie momenten

dear diary

Zondag

zondag

Na de drukke zaterdag besloten we om zondag gewoon uit te slapen en rustig aan te doen. Mijn Lief stond op met – alsof het besmettelijk was – hoofdpijn. Gelukkig zette ze niet echt door, maar ze was net vervelend genoeg. De laatste huishoudelijke taakjes werden gedaan en toen was het tijd om gewoon lui te zijn: een fijne wandeling met de hondjes, Netflix, mijn boek uitlezen en pizza bij de film ’s avonds. Meer heb ik echt niet nodig op zondag!

Maandag

Omdat ik nog steeds in panne stond met mijn fiets was mijn collega zo lief om mij nog eens te komen oppikken. Ik zat die dag helemaal alleen aan ons eiland, want mijn collega’s waren op verlof, werkten thuis of waren op zakenreis. Heerlijk rustig om een paar lastige dossiers in gang te steken en af te werken. ’s Avonds had ik zin in iets lekkers en dus maakte ik mijn ‘alternatieve hamburgers’ met courgette, ui en kaas op een ciabattabroodje. Heerlijk!

Dinsdag

Fiets nog in panne, collega nog steeds van dienst. Uiteindelijk kon ik ’s avonds de fiets naar de fietsenmaker brengen, want die was vandaag open. Yes! Hij had ook net op dat moment tijd om hem te herstellen, dus bleef ik even wachten. Mijn ventiel bleek afgebroken van mijn binnenband, dus het klusje was vrij snel geklaard en wachten is helemaal niet erg als je ondertussen een babbeltje kan slaan. Eenmaal thuis stak ik een vegetarische lasagne in de oven, deed ik ondertussen een laatste beetje van de strijk en keken we samen nog een aflevering van ‘The Following’. Ondertussen smikkelden we de lasagne op. Na een douche voelde ik dat het tijd was om naar bed te gaan!

Woensdag

Eindelijk terug met de fiets naar het werk. Zeker ’s morgens is het met dit weer uiterst aangenaam om dat te kunnen doen! En gelukkig was het ’s avonds ook alweer genoeg afgekoeld om te kunnen genieten van mijn fietstochtje. Het was een vrij rustige avond daarna: ik maakte een ovenschotel met vis, las ondertussen wat blogjes en landde uiteindelijk in de zetel met een boek en *guilty pleasure* een zak chips. ’s Nachts was het minder fijn, want ik was snel moe, maar kon niet goed slapen omdat het behoorlijk warm was in onze slaapkamer.

Donderdag

donderdag

De gevolgen van het moeilijke slapen de nacht ervoor vielen best goed mee. Tijdens mijn fietstocht naar het werk merk ik op dat de bladeren toch al van de bomen beginnen te vallen en ik geniet van een prachtige zonsopgang. Ondanks de nazomerse temperaturen krijg ik toch een beetje een herfstgevoel. Toch kan ik niet meer wachten op de echte herfststormen en lekker wegkruipen in een warme winterjas.

Na de werkdag maakte ik snel iets eenvoudigs om te eten, want ik en Lief moesten samen naar de MINA-raad (adviesraad van de stad rond milieu). Een vlotte vergadering met een fijne afsluiter waarna we nog even gezellig gingen knuffelen in de zetel met de honden.

Vrijdag

vrijdag

Eindelijk, de herfst was nu ook duidelijk te merken in het weer! Toen ik ’s morgens met de fiets naar het werk ging, was het al beduidend kouder want ik had een lichte jas nodig. Onder de middag konden we nog buiten lunchen. De temperaturen waren nog zacht, maar ’s avonds vielen de regendruppels op mijn hoofd en wat heb ik daarvan genoten. Luna had al een paar uur buiten in de regen gespeeld toen ik thuis kwam en had een heerlijk natte hondenvacht. Lief had het in huis ook extra gezellig gemaakt met kaarsjes.

We deden snel de boodschappen, want onze voorraad was weer goed geslonken. Wat extra hapjes en drank kwamen zeker van pas, want ’s avonds hadden we bezoek van vrienden die we al een hele tijd niet meer gezien hadden: gezelligheid gegarandeerd! Heerlijk die herfstavonden!

Zaterdag

zaterdag

Mijn Lief moest veel te vroeg opstaan naar mijn mening, dus bleef ik gewoon nog een uurtje of twee onder de dekens liggen. Tegen negenen besloot ik toch aan de dag te beginnen. Na een ontbijtje ging ik aan de slag met de huishoudelijke taken, voornamelijk poetsen en wassen. Dat maak je natuurlijk een stukje aangenamer met een lekker kannetje thee! Tegen het middageten was mijn Lief thuis en was ik klaar met het poetswerk. Dus aten we samen een soort pasta carbonara met prei.

Samen gingen we ook even naar de winkel een strikje en brettelen halen voor een ‘optreden’ vrijdag, waar ik natuurlijk volgende week alles over vertel. De Mabon viering met de coven was er ook die avond, dus vertrok ik na een klein avondmaal om samen met mijn lieve medeheksen de equinox te vieren. Het was een gezellige viering waar weer veel gelachen werd.

music maestro

Een liedje waar ik deze week nogal vaak mee in mijn hoofd zat…

Fijne zondag!

2 Replies to “Lazy sunday, kookperikelen en gezelligheid”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.