De collega van Audrey van Audrey en drie kerels, Thijs, is ook de man van Sofie van Natuurlijk Sofie. Audrey besmette mij met het geluksvirus dat stilaan de blogwereld verovert. En met een goed doel! Thijs is namelijk bezig met het ontwikkelen van een app ‘de Gelukszaaiers‘. Daar hoort een blogchallenge bij: zes vragen over geluk beantwoorden en de challenge doorgeven aan drie andere bloggers (lees de spelregels hier).

Gelukszaaiers?

De app ‘de Gelukszaaiers’ wordt ontwikkeld door Thijs Van den Brande. Met deze app wil hij het delen van geluk makkelijker maken en mensen samen brengen om iets te doen waardoor ze elkaar gelukkig maken.

“De Gelukszaaiers brengt mensen die een portie geluk willen delen samen met anderen die, als het ware, even in iemands ogen willen kijken om dat kleine geluksgevoel te ervaren. Je kiest zelf wat voor geluk je wil bieden, wanneer het voor je uitkomt en zaait het geluk op de kaart. De ander kan op elk moment op de kaart zien waar in de buurt een portie geluk te vinden is. Heb je heel wat geluk gezaaid dan belonen wij je met een geluksvoordeel: een geluksbrenger die met zijn bandje een nummer komt spelen in je huiskamer, een persoonlijk gedicht, een reep chocolade.”

Gelukszaaiers

Geluk is besmettelijk, blogchallenge

Voor de blogchallenge die samen hangt met de nieuwe app, mag ik zes vragen over geluk beantwoorden. Daarvoor teken ik graag, zo ‘vonkjes van geluk’ verspreiden. Doe jij ook mee?

Ben je zelf soms eens op zoek naar wat meer geluk?

Vandaag de dag is het soms nodig om eens op zoek te gaan naar wat meer geluk. Toch mag ik zeggen dat mijn zoektocht niet zo zwaar is als een paar jaar geleden. Ik heb ondertussen geleerd dat geluk geen einddoel is. Je kan niet elke dag en elk moment gelukkig zijn. Geluk is vluchtig, als je denkt dat je het gevonden hebt, is het alweer weg.

Zoals zoveel mensen zoek ik dus zeker naar geluk: in grote en kleine momenten. Maar vooral probeer ik ook te leven met de mindere momenten, want zij geven de geluksmomenten de mogelijkheid om een gouden randje toe te voegen.

Wat maakt jou gelukkig?

Er zijn grote en kleine dingen die mij gelukkig maken. Kleine dingen zoals de lach van mijn dochter, de gekke kuren van Luna of Wolf, onverwachts hulp krijgen, lekker eten, een kopje koffie tijdens een lastige werkdag of gewoon een wandeling in de natuur op een regenachtige lentedag.

Maak jij anderen al wel eens gelukkig en op welke manier doe je dat?

Geluk moet je delen, en ik geloof dat iedereen anderen wel eens gelukkig maakt. Ik doe dat door mijn eerlijkheid en door zelf te stralen. Al vaak heb ik gemerkt dat wanneer ik het zelf moeilijk heb, of anderen hebben het moeilijk, en ik deel die mindere momenten dan wek je een vlammetje van hoop op bij een ander en zo ook een klein vonkje voor geluk. Ik weet dat een aantal mensen mij vaak zien als iemand die het wel voor elkaar heeft, iemand die erin geslaagd is om uit het diepste dal te klimmen. Als ik dan eerlijk vertel hoe moeilijk alles soms geweest is en mijn ervaringen deel, dan zie je mensen soms groeien. De herkenning, de hoop, het perspectief dat je dan soms geeft.

Wat ik mis aan humor, compenseer ik in eerlijkheid en in het vertellen van goede verhalen. En verhalen hebben mensen altijd al gelukkig gemaakt.

Wat ga jij doen om jezelf/anderen gelukkiger te maken?

Ik ga ruimte geven. Ruimte om mezelf/henzelf te zijn, ruimte om te vertellen en te luisteren, ruimte voor emoties of dat nu goede of slechte emoties zijn, ruimte voor stilte en ruimte om gewoon iets te laten zijn.

Als je één boek of film over geluk zou mogen aanraden aan de Gelukszaaiers, welke zou dat dan zijn?

De boeken van Brené Brown en haar TED-talk over kwetsbaarheid, om de simpele reden dat ze voor mij de deur hebben geopend naar een leven waar geluk de ruimte kreeg om er te zijn.

Brené voerde een onderzoek naar schaamte om haar vraag ‘hoe leidt je een bezield leven?’ beantwoord te zien. Een bezield leven leek haar een gelukkig leven, maar die vraag leidde naar schaamte en kwetsbaarheid. Wat zij over die onderwerpen geschreven heeft, heeft mij geïnspireerd om uiteindelijk alle kleine dingen in het leven te waarderen. Maar het heeft mij ook leren omgaan met tegenslagen, iets wat je een stapje dichter bij geluk brengt.

Op welke drie blogs zou je graag wat geluk zaaien?

Ik wil graag de volgende bloggers aansteken met het geluksvirus: Kaar van A Year and a Day, Loena van Loena’s droom en Anita van Mindjoy!

Hebben jullie al zin om de app te gaan gebruiken?

6 Replies to “Kleine en grote gelukjes”

  1. Klinkt leuk die app, maar nee niets voor mij om dat te gebruiken ik zaai elke dag wel wat geluk in het rond bij anderen daar waar nodig, hahaha En andersom, ben ik ook vrij gelukkig met alles, nu alleen nog een aanvulling in partnerschap, dan ben ik er 😉 Al is het inderdaad geen doel, maar dan zou geluk ook verdwijnen denk ik 😀

    Tevreden zijn, dat is voor mij ook een geluksgevoel, en dat ben ik wel bijna elke dag 😀

    X
    Morgaine onlangs geplaatst…Muiderberg #5 De kazemattenMy Profile

  2. Een geluks-app? Best een goed idee; aangezien tegenwoordig een groot deel van de mensen met hun telefoon in de hand leeft, is een app om geluksmomenten te verzamelen – en delen – helemaal niet zo’n gek idee. 🙂

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.