Een van de drie uitdagingen waar ik deze maand aan deelneem is D’ruitdaging, een leuke opruimactie waar ik alleen maar tevreden over ben! Elke dag krijg ik een mailtje in mijn inbox waarin staat wat ik die dag onder handen kan gaan nemen. Het lezen alleen al is leuk en dat deed ik jammer genoeg de eerste dagen ook alleen maar. Dag 1 t.e.m. 4 gingen geruisloos aan mij voorbij. Dag 5 was een nadenkertje, maar vanaf dag 6 vloog ik erin! Ik haalde die dag nummers 1 en 2 in en deed ook nog eens wat van mij gevraagd werd die dag. Dag 7 ging ik gewoon verder waar D’ruitdaging mij bracht. Maar er moesten natuurlijk nog twee dagen ingehaald worden. Dat was dus actie ondernemen de volgende dagen.

Er moesten uitermate veel keuzes worden gemaakt. Want sommige dingen wil ik nog wel gebruiken, maar ik heb ze al een hele tijd niet gebruikt. Wat doe je er dan mee? Dan waren er ook nog zaken die emotionele waarde hadden (daarover ging het nadenkertje op dag 5) en waar je dan de vraag bij moet stellen of je het nu wel zou bewaren. Veel dingen kwamen pas terug toen ik het voorwerp in mijn handen had. Was het dan nog zo belangrijk die emotionele waarde? Soms behoorlijk moeilijk om te weten wat je ermee wilt doen. Maar de keuzes werden gemaakt en er ging al heel wat de deur uit.

Wat ging er uit de afgelopen dagen?

Dag 1 – dozen

IMG_20141006_182024De teller bleef uiteindelijk staan op 21 schoendozen. De andere lege dozen doe ik voorlopig niet weg, omdat een mogelijke verhuis in de planning staat, dus dan wil ik die dozen nog even houden voor het gemak.

Dag 2 – bling bling = juwelen

IMG_20141006_190422Dertien stuks vond ik in totaal om weg te doen. Ik geloof dat ik een deel in de verkoop ga proberen gooien en de rest vindt wel ergens anders een plekje!

Dag 3 – apparaten met een snoertje oftewel gadgets

Hier had ik afgelopen zomer toch al eens in opgeruimd. De zaken die we niet meer nodig hadden, hebben we toen weggegooid en de andere dingen bewaard. Geen inhaalmoment nodig voor deze opdracht.

Dag 4 – administratie m.b. bankafschriften

Deze opdracht moet nog altijd worden ingehaald. Er is ook voorlopig nog eens de discussie of we de bankafschriften van de laatste vijf jaar bewaren of die van een langere periode. Soms wil mijn Lief op veilig spelen!

Dag 6 – ondergoed

IMG_20141006_194705Ook in mijn kleerkast had ik deze zomer eigenlijk eens huis gehouden, maar wat betreft ondergoed mocht er toch nog wat meer verdwijnen: 19 stuks in totaal!

Dag 7 – medicijnen en make-up

IMG_20141007_192729Dat was toch even schrikken! Ik had behoorlijk veel medicatie die eigenlijk over datum was. Sommige ervan is recentelijk zelfs nog gebruikt. Hoeveel kwaad dat kan, weet ik niet, maar heel gezond lijkt het me niet. Er gingen 15 dozen en flesjes uit de kast, alsook een aantal losse strips. In mijn make-up stash moest ik minder huis houden. Maar vijf nagellakjes, twee lippenstiften en een verloren mascara (ik wist niet dat ik hem had!) gingen de deur uit!

Dag 8 – abonnementen

Op dag 8 ging het over het opzeggen van abonnementen, zowel digitaal als op papier. Hoeveel abonnementen heb je waarvan je het tijdschrift of de nieuwsbrief eigenlijk nooit leest? Bij ons valt enkel de Knack iedere week op de mat. Mijn Lief leest hem en wanneer er een nieuwe binnen komt, gaat de vorige in het oud papier. Digitale nieuwsbrieven had ik al een keertje opgeruimd, toen ik van Hotmail definitief naar gmail overschakelde. Enkel de nieuwsbrieven die ik wou blijven krijgen heb ik toen overgezet. Dag 8 was dus een nuldagje.

Dag 9 – voedingswaren

Gooi alle voedingswaren die over datum zijn eruit! Dat was de opdracht. Kijk zowel in de voorraadkast, naar de kruidenpotjes als naar de vriezer. Eigenlijk was dit weer een nuldagje voor mij, want ik had een maand geleden eens de vriezer uitgeruimd en blikken blijven zelden lang genoeg staan om over datum te gaan. De kruiden zijn ook nog allemaal goed; ik gebruik ze wekelijk. Lekker makkelijk dagje dus!

Voor de nuldagjes beloof ik mezelf vanaf nu om telkens eens een lade of een plank van een kast op te ruimen. Of misschien toch eens een doos van de zolder halen. Dat is ook een idee!

5 Replies to “Keuzes en eruit!”

  1. Wat veel dingen heb jij weggedaan! Ik heb niet eens meer zoveel dingen van sommige categoriën… (misschien is dat wel positief, maar wel een beetje jammer voor deze actie natuurlijk :P)
    Ik heb dus niet elke dag de opdrachten gevolgd, ook wel gewoon dingen opgeruimd om ruimte te maken (vanwege feest volgende week en verhuizing ergens komend jaar).
    Ik had op dag 2, 3, 7 en 9 eigenlijk niets, want dat zijn onderwerpen die ik heel erg bijhoud of niet heb. Dus daarom wat meer “gewoon” opruimen, al vind ik de dagelijkse mailtjes inderdaad wel heel leuk om te lezen!
    Ik heb ook een aantal dingen heringedeeld zodat ik andere bakken vrij had voor weer andere losse dingen 🙂 Borduurgaren zit nu bijvoorbeeld in 1 bak (waar de borduurring ook bij past, raak ik die ook niet meer kwijt :P) ipv in 2 losse bakken.
    Vandaag ook weer een stel boeken tot Bookcrossingboeken gemaakt. Morgen ga ik naar een kunstdagje waar veel mensen komen die van lezen houden, dus dan lijkt het me wel leuk om daar wat boeken neer te leggen! Ook weer wat extra boeken op Marktplaats gezet.

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.