We zitten volop in de maand december. Dat betekent dat de kalender nu echt begint af te slanken, maar ook dat de feestdagen steeds dichterbij komen. Aangezien ik dol ben op Kerst en de kerstsfeer, was ik al druk in de weer met de versiering zodra de Sint zijn hielen gelicht had. En om al helemaal in de kerstsfeer te komen, verzon ik deze leuke Kersttag!

Hoe werkt die Kersttag?

Deze kersttag werkt eigenlijk vrijwel hetzelfde als elke andere tag, maar voor het gemak zet ik het nog eens op een rijtje:

  • De kersttag bestaat uit een aantal vragen. Je beantwoordt deze vragen op je eigen manier. Geef er vooral een persoonlijke touch aan!
  • Als je de kersttag invult, verwijs je naar dit blogbericht. Zo hoef je ook niet de hele uitleg uit te tikken die ik hier doe.
  • Op het einde van de tag, geef je de naam van minstens drie andere bloggers die de kersttag ook invullen. 
  • En zo gaat het verder…

De kersttag itself!

Om meteen goed te starten, vul ik de vragen eerst zelf eens in. Let’s go!

Wat betekent Kerst voor jou?

Bij Kerst denk ik aan gezelligheid, lichtjes, gemoedelijkheid en lekker eten. Maar Kerst is voor mij ook een keerpunt. Tot nu zijn de dagen steeds korter geworden en de nachten steeds langer. We gingen echt een donkere periode in. Als ik ’s morgens naar het werk fiets is het donker. Als ik ’s avonds naar huis fiets ook.

Met Kerst verandert dit weer. Een paar dagen lijkt het alsof de tijd stil blijft staan en dan zie je plots de verandering. Het licht keert langzaam terug. De dagen worden langzaam langer en we kunnen beginnen uitkijken naar de eerste vroege lentebloemen.

Kerst is voor mij dus echt ‘de terugkeer van het licht’.

kersttag licht

Hoe ziet jouw ideale Kerst eruit?

Mijn ideale Kerst is een heel eenvoudig concept: met de hele familie lekker rond tafel genieten van al dat lekkers. Tijd nemen voor elkaar om bij te praten over alles wat je nauw aan het hart ligt. Wat spelletjes spelen en heel veel lachen.

Oh, en crashen in de zetel met je pyjama aan om daar de hele dag te blijven liggen, heerlijk!

Wat is je favoriete kerstfilm?

Ik twijfel tussen The Holiday en The Polar Express. The Holiday is gewoon een heerlijk romantische komedie. Ik zie Cameron Diaz ontzettend graag spelen en ook met Kate Winslet is het altijd een heerlijk weerzien in deze melige film.

Maar ik kies toch voor The Polar Express, omdat de film gaat over geloof in magie. Als kind geloven we onvoorwaardelijk in zaken als Sinterklaas, magie en mooie dingen als liefde. Maar terwijl we opgroeien, lijken we dit kwijt te spelen. The Polar Express laat zien dat dat niet noodzakelijk hoeft.

Welk liedje moet er absoluut spelen met Kerst?

Sorry lieve mensen, maar op dit vlak ben ik toch helemaal mee met het cliché.

Hebben jullie tradities met Kerst? Welke?

Toen ik nog thuis woonde, hadden we de traditie om op Kerstavond fondue te eten en daarna naar The Sound of Music te kijken. Met mijn Lief heb ik echter nog geen kersttradities. Toch voel ik wel de behoefte om een traditie te maken voor onze kleine meid. Want tradities zijn gewoon leuk!

kersttag

Wat staat er bovenaan jouw wishlist voor Kerst?

Mijn Lief natuurlijk (met een knipoog naar Mariah Carey)

Als er iets onder de boom zou mogen liggen wat ik helemaal te gek zou vinden dat in is het een laptop. Een licht, middelgroot model dat lekker op mijn schoot past, maar met voldoende kracht om alles te kunnen wat ik wil. Een mens mag al eens dromen toch?

Liever een witte Kerst of eentje in de zon?

Doe mij maar een witte Kerst waar we heerlijk kunnen wegkruipen in foute kersttruien, met warme chocolademelk in onze handen en dekentjes op de bank. Met Kerst mag het voor mij lekker koud zijn, dat zorgt voor extra gezelligheid!

witte kersttag

Doe een Kerstwens!

Vrede op aarde voor alle mensen.

Echt serieus, als idealist kan ik het niet laten om elke Kerst (en ook de rest van het jaar) te hopen dat de mensheid ooit eens verstandig wordt en elkaar het licht in de ogen gunt. De haat en onverdraagzaamheid die nu heerst, maakt me weleens bang. Dus ik wens een wereld vol liefde en verdraagzaamheid!

Een echte kerstboom, een neppe of helemaal geen?

Ik ben dol op een echte kerstboom, maar we hebben hier thuis ook gewoon een nepperd staan. Elk jaar een nieuwe kerstboom kopen, leek ons steeds minder kunnen. Er moeten elk jaar weer bomen voor sneuvelen! Toen we een nepperd cadeau kregen van mijn schoonouders zijn we die beginnen gebruiken. En ik ben er eigenlijk ook wel tevreden mee.

kerstboom dagboek 61

Wat is jouw ultieme tip voor een Kerst zonder stress?

Leg de lat eens wat lager en doe wat je vreugde schenkt. Met de feestdagen lijken mensen zich zo te willen uitsloven, terwijl dat helemaal niet nodig is. Hou je van koken? Doe dat dan vooral. Hou je er totaal niet van? Waarom zou je dan de traiteur niet laten koken? Vier dit feest ook met de mensen die belangrijk voor je zijn. En probeer al die verplichtingen eventjes links te laten liggen.

En last but not least: wanneer doen jullie de cadeautjes open?

Bij de koffie! We vieren Kerstavond en Kerstdag telkens met andere mensen, dus op beide dagen zijn er wel cadeau’s. Maar met openen moeten we wachten tot de koffie er is.

kerstfeestje

En de kersttag gaat naar…

16 Replies to “Kersttag – it’s the most wonderful time of the year!”

  1. Pingback: Kersttag 2018
  2. Heel erg leuk, wie weet volgend jaar, heel eerlijk? Sinds mijn opa en oma’s er niet meer zijn, en mijn stiefvader overleed, is kerst niet meer zoals het was ooit, en dan zou ik slechts kunnen vertellen wat ik er vroeger van vond. Herinneringen ophalen dus… toen ik nog wel de boom en alles opzette.

    x

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.