Boekentips

Jezelf heruitvinden

Welkom terug lieve Haagje,

Het voelde wel een beetje raar, geen brieven meer aan je te schrijven, maar ik dacht dat je er wel een goede reden voor moest hebben. Een writersblock, even geen tijd, zoiets…

Als je alles laat liggen, is de beste tip er gewoon aan beginnen. Ik schrijf ook gewoon in een keer. Niet overlezen, gewoon laten vloeien. Het is volgens mij ook een van de betere manieren om dingen te laten komen. Nalezen is geen slecht idee, maar voor mij hoeft een blog niet perfect te zijn. Het is geen werkstuk dat door iemand beoordeeld wordt. Laat ik hopen dat mijn lezers niet kieskeurig zijn wanneer het op spellingsfouten aankomt.

images3JHCQW3T

Je eigen meningen veranderen en bijstellen is een van de eigenschappen die ik bij jou zo geweldig apprecieer. Ja, het zou zoveel makkelijker kunnen zijn om in een hoekje te gaan zitten huilen. Dat moet je zeker ook een keer doen, maar weet dat wanneer de tranen gedroogd zijn het ook gewoon weer tijd is om verder te gaan. Verder te gaan op het pad, met wat je bezig was en de dingen weer in een nieuw perspectief te zien, te gaan afstellen. Wat moet een mens anders. Eeuwig in een hoekje wegkruipen, lijkt ons ding niet te zijn. Wij zijn van het ‘sterke’ ras – zoals men dat wel eens placht te zeggen – die mensen die dipjes hebben en diep kunnen gaan, maar even gauw weer kunnen besluiten dat dit niet is wat het leven is, dat er meer is dan dat!

Daarom geloof ik ook dat jij die spoken wel weer zal overwinnen. Mijn grootmoeder had zo’n geweldig uitspraak over de waarheid: “De waarheid komt uit,” zei ze dan, “Al moesten de kraaien hem uitbrengen.” En als de kinderen van Morrigan het doen dan gebeurt het goed! Dus ik vertrouw samen met jou op die kosmische rechtvaardigheid waarbij de waarheid boven tafel komt en jullie leven zich weer kan ontvouwen naar de toekomst die jullie in gedachten hadden.

naamloos

De kaarten, ah, Lenormand. Ik ben vergeten welk deck ik thuis heb liggen, maar het zijn geweldig mooie sprekende kaarten. Deze kaarten hebben mij vorig jaar omstreeks Hemelvaart een wedergeboorte doen meemaken. Ik zat midden in de bossen tussen een heleboel andere heksen. Mijn nieuwe hogepriester en hogepriesteres waren aanwezig, alsook een aantal heksen die mij nauw aan het hart liggen. De kaarten hebben mij gegrepen en diep onder geduwd. Ze schreeuwden gewoon keihard in mijn oor dat ik moest leren om mijn eigen beslissingen te nemen, mijn eigen keuzes en niets meer te laten afhangen van anderen zonder dat ik dat zelf echt wou. Ik heb de hele dag gehuild, er is toen nog wel meer gebeurd, maar Lenormand begon ermee. Sindsdien heb ik ze niet meer aangeraakt. Misschien is het een beetje angst? Lief zijn ze alvast niet. De tarot houdt in de meeste gevallen meer voor me verborgen dan deze kaarten… Wat mooi dat zij dan net bij jou passen en je weer zo enthousiast maken voor het werken met kaarten. Al zou het mij dat ergens ook weer niet moeten verbazen. Ja, jullie hebben wel een aantal overeenkomsten, zei ze met een dikke knipoog erachter aan.

IMG_20141104_190610

Met Tai Chi en mindfulness gaat het geweldig. De begeleidster bij Tai Chi legt veel fijne linken met de zelfverdediging, maar ook leert ze ons iets bij over waardigheid, lichaamsbewust zijn en balans. Want een lichaam moet natuurlijk ook volledig in balans zijn. Voor ik het weet is dat uurtje les telkens weer voorbij.
Aangezien ik de cursus mindfulness al een keer had gedaan voelt dit als het pellen van een uitje. Daarvoor was ik wel gewaarschuwd trouwens. Er is al een keer een laag afgegaan. Nu komt er een nieuwe. Ik heb de voordelen en de geneugten van mindfulness weer ontdekt. Maar nog belangrijker heb ik het stemmetje in mijn hoofd leren herkennen dat me telkens weer afstraft. Sinds ik de beslissing heb gemaakt om het stemmetje niet meer als mezelf te erkennen, is het stil gebleven. Dat andere kwebbeltje dat conversaties overdoet en commentaar geeft op allerlei weigert voorlopig echter te zwijgen. Ze lijkt wel te groeien met de minuut. Maar leven in het hier en nu, bewust zijn van de dingen die je doet en oordelen achterwege laten, open staan voor alles en het als nieuw ervaren dat is echt een mooi streefdoel waar ik mij volledig in vind. Ja, het is net alsof ik mezelf aan het heruitvinden ben. Ken je dat?

IMG_20141031_162716

Een plek in de natuur hebben om je in te kunnen terugtrekken is heerlijk. Wat fijn dat je die gevonden hebt. Ik heb er eentje waar ik samen met Luna wel heen kan trekken, maar om onder een boom te gaan zitten dat valt nog niet mee met mijn hyperactieve hond. Jouw plek klinkt alvast heerlijk waar je lekker kan genieten van de seizoenen en de energie rondom jou!

Ik wens je veel liefs en succes met alles wat er momenteel op jouw pad beland!

Blessings en knuffels,
Saar

Wat Haagje schreef, kan je hier lezen.

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.