Komende zaterdag is beebje zeven maanden. Al een tijdje verkondig ik vol trots dat beebje nog niet ziek is geweest. Ik ben nogal een believer dat borstvoeding voor een betere weerstand zorgt. Het ingenieuze systeem van Moeder Natuur waarbij beebje mij besmet als ze een bacterie oploopt en ik via mijn moedermelk haar van antistoffen voorzie, is iets waar ik heilig in geloof. Dat betekent natuurlijk niet dat beebje nooit ziek zal worden.

Gisteravond vond ik dat beebje wel geweldig warm had. Toen ik haar temperatuur nam, bleek ze 39,4°C te hebben. Dat is best al koorts te noemen bij een beebje. Dus probeerde ik om haar Perdolan toe te dienen. Gelukkig had ik dat in huis gehaald om voorbereid te zijn op verhoging na de prikjes. Ik probeerde de siroop die me bij de apotheek aangeraden was, in haar mondje te doen. Maar de helft liep er uit. En zo zat alles onder de siroop. Het was heel wat prutswerk om beebje een beetje siroop te geven. Het is iets waar deze mama nog veel te leren heeft.

Slaap

Deze morgen bleek ze nog steeds koorts te hebben, al viel het best mee, maar mijn Lief besloot om thuis te blijven en voor haar te zorgen. Vrije dag voor Liefje en beebje lekker op haar gemak. Dat zorgde ervoor dat ik ook met een gerust gemoed kon gaan werken.

Toen ik vanavond thuis kwam, gloeide mijn kleine meid nog steeds heel erg, dus besloten we om toch met haar naar de dokter te gaan. Na een uitgebreid onderzoek bleek beebje gewoon verkouden. Onze huisarts dacht echter wel dat beebje ook tandjes kreeg waardoor ze mogelijks wat meer verhoging had dan anders.

Is beebje dus ziek? Niet echt. Een verkoudheid en tandjes kunnen we wel aan. Mama en papa hebben hun doop met babyperikelen ook weer gehad!

2 Replies to “Is beebje ziek?”

  1. kleine tip : siroopjes gaan er vlot in als je ze in de speen van een zuigfles doet , beebje tuttert en de slikreflex zorgt voor de rest. Als 6 voudige borstvoedingsmama had ik toch een speen voor dit doel in huis.

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.