Begin dit jaar organiseerde Saskia het project ‘Pluk het geluk’ waaraan ik deel nam. Nu breidt ze daar een vervolg aan met de titel ‘Inspirerend geluk’ waarbij ze bloggers uitdaagt om bewust stil te staan bij je eigen groene gras. De ondertitel van het project is dan ook niet voor niets ‘Live life the fullest’. Je kan meer over dit project lezen op het blog van Sas.

Doen

Wat zou je nog willen doen in je leven?
Iets wat ik in de nabije toekomst graag nog wil doen is een week een cursus vispassana meditatie. Deze vorm van meditatie wordt als basis gebruikt in de meeste mindfulnesstrainingen en intrigeert mij eigenlijk enorm. Het ‘nu’ staat heel erg centraal in deze meditatievorm. Vispassana is daarnaast ook een oosterse traditie waar ik wel interesse in heb. En daar zou ik dus ook graag meer over leren!

Heb je wel eens iets gedaan waar je heel trots op bent wat was dit?
Waar ik het meest trots op ben, is de keren dat ik besloot om hulp te zoeken. De eerste keer was de grootste stap en heeft mij enorm veel moeite gekost. Daarna kon ik inschatten wat het inhield waardoor de stap iets eenvoudiger was. Doordat ik alle keren die stap heb genomen, ben ik erin geslaagd om de grootste verandering in mijn leven te bewerkstelligen.

Wat doe je altijd als eerste als je wakker wordt?
Knuffelen met Luna! Mijn Lief is meestal al opgestaan wanneer ik wakker word en Luna springt dan altijd bij mij in bed in zijn plaats. We knuffelen dan even voor ik mijn bed uit stap.

Waar was je bang/angstig voor maar heb je toch maar mooi gedaan?
De stap nemen om in een coven te gaan. Ik had mijn pad altijd in mijn eentje bewandeld. Je engageren voor een inwijdingstraditie is ook geen eenvoudige opgave, omdat er veel onzekerheid op je wacht. Veel dingen zijn geheim en kom je pas te weten op het moment zelf. Ook stond ik op dat moment helemaal niet sterk in mijn schoenen waardoor het nog enger was. Uiteindelijk is dit ook een van de beste beslissingen uit mijn leven gebleken.

Wat doe je het allerliefste?
Dat is vrij eenvoudig: lezen en verdwijnen in een verhaal!

Durf

Wat zou je graag durven maar heb je (tot nu toe) nog niet gedaan?
Een eigen praktijk beginnen. Volgens mij heb ik best veel kennis en vaardigheden in mij zitten die ik zou kunnen gebruiken om andere mensen te coachen, maar tot op vandaag ben ik er nog altijd van overtuigd dat het toch niet voldoende is. Dus ik plan en stel uit. Eigenlijk zou ik dus gewoon eens aan de opleiding voor mindfulnesstrainer moeten beginnen. Dat zou mij alweer een eind op weg helpen, omdat daar ook ‘stage’ in zit. Of misschien moet ik er gewoon maar aan beginnen. Af en toe zit het verstand toch nog steeds in de weg!

Durf jij voor een groot publiek op te treden?
Jawel, wanneer ik goed voorbereid ben en weet wat ik ga vertellen heb ik daar niet zoveel problemen mee. Maar als ik me onzeker voel over hetgeen ik ga doen, gaat het een stuk moeizamer. Dan kan podiumvrees mij echt wel parten spelen.

Durf jij altijd voor je eigen mening uit te komen?
Durven, absoluut, maar ik doe het niet altijd, omdat ik soms heel hard uit de hoek kan komen. Ook weet ik dat mijn mening andere mensen soms kan kwetsen. Ik kies zo goed als altijd een relatie boven mijn mening. Ik verzand veel te makkelijk in stomme discussies die uiteindelijk tot domme uitspraken leiden. Dus ik beslis wel eens bewust om mijn mond te houden.

Is er iets wat je echt never er zou durven doen?
Ik vermoed dat je mij nooit van mijn leven zal moeten vragen om een vreselijk grote huisspin op te pakken. Ik heb er geen probleem mee dat die wezens in mijn huis rondlopen, maar niet op mijn lijf. No way!

Durf jij altijd oprecht en eerlijk te zijn?
Zelfde verhaal als met mijn mening. Ik durf het wel, en ik ga meestal ook geen leugens vertellen zoals zeggen dat iemands jurk er leuk uitziet als dat niet zo is, maar ik zou de waarheid wel eens verbloemen om niet te kwetsen of om nodeloze discussies te vermijden.

Waarheid

Waar ben jij als uniek persoon nu super goed in?
Diepgang bewaren in mijn leven, feedback op een constructieve manier aanwenden en reflecteren over mijn eigen handelen. Ik heb al regelmatig de feedback gekregen dat ik vrij goed kan inschatten wat ik kan zonder mezelf te goed of te slecht in te schatten. Ik weet vrij goed wat mijn goede en minder goede punten zijn. En vooral; ik ben altijd bezig met persoonlijke groei. Ik vind dat ik een vrij rijk leven heb opgebouwd op die manier. En ik slaag er in om andere mensen te inspireren, geloof ik. Dat vind ik altijd fijn!

Vertel je altijd de waarheid?
Absoluut, ik probeer ronduit liegen echt te vermijden omdat het vroeger een vreselijke val was waar ik meerdere malen ingetrapt ben. Ik loog mijn hele leven bij elkaar om interessant gevonden te worden, maar dat werkt natuurlijk totaal niet. Dus heb ik mezelf beloofd om altijd de waarheid te zeggen. Het is en blijft mijn waarheid natuurlijk. Het hoeft daarom niet voor iemand anders waar te zijn.
Ik heb wel al gemerkt dat ik nog moet leren om de waarheid in een mooi papiertje te verpakken. De waarheid zoals ze is presenteren wordt je namelijk niet altijd in dank afgenomen!

Welke superkracht zou jij willen bezitten en waarom deze?
Ik heb al eens een vraag in deze trend beantwoord en het antwoord is nog steeds hetzelfde: de mogelijkheid om te weten of mensen liegen of niet. Dat zou zo heerlijk zijn. Mensen kunnen gewoon niet meer roddelen achter je rug.
Al lijkt die kracht van Claire uit Heroes me ook niet geheel onhandig: regeneren…

Is er iets waarvan je nekharen recht overeind gaan staan?
Veel te grote spinnen die rondrennen in huis en op je lijf dreigen te kruipen. Ik ben ook geen fan van evaluaties op het werk, trouwens.

Wat is het mooiste wat je ooit hebt meegemaakt?
Dat moment waarop je volledig wordt meegezogen in het moment en waarbij er niets anders meer bestaat dan wat er op dat moment gebeurd. Het verleden en de toekomst spelen op dat moment geen rol meer en alles komt zo geweldig binnen. Op dat moment ben je in staat om echte schoonheid en geluk te ervaren. Geweldig!

Houden jullie van waarheid, durven en doen?

3 Replies to “Inspirerend geluk | doen, durf en waarheid”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.