De dag dat we ons kindje in onze armen kunnen houden, komt stilletjes aan dichterbij. Ondertussen zijn we al over de helft van de zwangerschap heen en we vinden het zo stilaan tijd om onze aandacht te richten op de kinderkamer. Een deel van onze plannen zijn al uitgevoerd, maar er is nog behoorlijk wat werk aan de winkel. Vandaag zet ik voor jullie op een rijtje wat wij belangrijk vinden in de kinderkamer.

Licht

In het begin zal de kinderkamer natuurlijk het meest gebruikt worden om ons kindje te slapen te leggen. Toch is licht ook heel belangrijk voor ons omdat de badmomentjes en het aankleden in de kinderkamer plaats zullen vinden.

Langs de ene kant denken we dus goed na over de vensters die in de kamer aanwezig zijn. Wij hebben een renovatiewoning en de vensters moeten op de slaapkamers nog steeds vervangen worden. Het waren houten ramen met enkel glas waar wij kunststoframen met dubbel glas wilden. Wij konden dus nog steeds zelf een deel van de lichtinval in de kinderkamer bepalen. Als je daar zelf ook nog mogelijkheid toe hebt, is het niet slecht om eens na te denken over de mogelijkheden. Het is nog steeds mogelijk om voor een groter raam te kiezen als je niet tevreden bent met het huidige. Bevindt de kinderkamer zich onder het dak? Geen probleem! VELUX heeft geweldige oplossingen waarmee je aan de slag kan.

licht
In onze streken laat de zon het soms eens afweten. Daarom voorzie je best ook kunstlicht. De lamp voor de kinderkamer hebben wij alvast in huis gehaald. Er is ontzettend veel keuze in modellen voor kinderverlichting, dus een saaie lamp hoeft alvast niet.

Vloer- en muurbekleding

Twee onderdelen van een kinderkamer waar we als ouders wel wat aandacht aan besteden: we hebben graag dat het bij de rest van onze inrichting aansluit, maar ook dat het ons kindje aanspreekt. De vloer moest voor ons makkelijk schoon te maken zijn en fijn zijn om op te lopen, zelfs met blote voeten of sokjes. De laminaat die in de andere ruimtes boven ligt, voldeed aan die eisen en werd dus ook in de kinderkamer gelegd. Daar hadden we overigens al rekening mee gehouden toen we het laminaat voor boven kozen.

muurvloerbekleding

De muren kregen een nieuw behang, waarbij de hoofdkleur aansluit bij de andere kamers, maar de accentmuur een fleurige tekening meekreeg. Leuk weetje hierbij is dat het een detail is uit een schilderij van Van Gogh. Krijgt ons kleintje meteen wat cultuur mee!

Wanneer je de muren net geschilderd hebt of het echt niet nodig is om er een nieuw behang of kleurtje tegenaan te gooien, dan bestaan er ook een ruime keuze aan muurstickers om een kinderkamer op te leuken.

Inrichting

Voor toekomstige ouders is dit vast het leukste gedeelte en daar gaan wij de komende maanden echt mee aan de slag! Meubeltjes in de kinderkamer moeten niet alleen functioneel zijn, maar het is ook heerlijk als ze er leuk uitzien. Er is zoveel keuze in kleuren en modellen dat we daar toch nog even goed voor moeten gaan zitten.

inrichting

Een item staat bij ons alvast klaar: de schommelstoel. We kochten deze stoel ooit op een rommelmarkt en zijn van plan om hem een nieuw uiterlijk te geven, passend bij de rest van de kinderkamer. Eerst dus maar even de kleur van de meubels bepalen voor we aan het schilderen slaan!

Een uitdagende ruimte

Zoals bij elke ruimte in huis zijn het de details die de kinderkamer af maken. Knuffeltjes, leuke kadertjes met quotes, de juiste lakentjes en een mooi dekentje, die leuke mobiel, … Niet alleen zijn het allemaal spulletjes die leuk zijn om te zien, maar ze dagen ons kindje ook elke dag weer uit in zijn ontwikkeling. Een aantal dingen liggen klaar voor gebruik, maar we gaan nog een heleboel leuke items op de geboortelijst plaatsen. En dan maar hopen dat de gasten ook zo weg zijn van die spulletjes als wij!

uitdagende kamer

Hebben jullie nog tips voor de kinderkamer? Laat gerust van je horen.

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.