Laat ik het maar alvast bekennen: ik ben zo’n doos! Om te beginnen liep er vanalles mis met de prijzen die ik had verloot voor mijn blogverjaardag. Ze hebben weken liggen ronddolen in de auto en pas toen ik verontruste berichtjes kreeg dat de prijzen niet waren aangekomen viel de euro. En toen raakte ik nog niet eens op het postkantoor. Maar ze zijn op de post geraakt hoor, dames!

Daarnaast heb ik een enquête online gezet waar een aantal lieve mensen ook de moeite deden om hem effectief in te vullen. En wat vergeet ik? Een samenvatting maken voor jullie,!! (zo hoort het toch bij een goed blog?) Dus doe ik vandaag maar eens een inhaalbeweging, omdat ik graag een samenvatting voor jullie in elkaar box!

Social Media

twitter

Met mijn blog ben ik op een aantal kanalen actief en ik twijfelde al even over het nut van sommige van die kanalen. Nu blijkt dat ik gelijk heb, want jullie volgen mij vooral via facebook en bloglovin’. Op de tweede plaats eindigt Instagram, wat ik zelf ook een leuk kanaal vind en dus sowieso niet ging laten vallen. Twitter en YouTube zijn bij jullie blijkbaar niet populair, dus daar steek ik voorlopig geen energie meer in! Bedankt om mij uit mijn getwijfel te verlossen (en me eigenlijk gelijk te geven).

Bezoeken

De meesten onder jullie bezoeken mijn blog een paar keer per week of wanneer er een nieuw artikel verschijnt. Geen vreemd resultaat, want wie mij volgt via facebook of bloglovin wordt gewoon op de hoogte gehouden van hoe vaak ik eigenlijk schrijf.

Uit de resultaten komt ook heel duidelijk naar voor dat jullie hier vooral langs komen voor mijn persoonlijke verhalen. Toch komt een derde van de lezers ook langs voor de meer informatieve artikelen.

De inhoud

augustus

Als ik jullie vraag waar jullie graag meer over lezen dan komt eigenlijk zowat alles waar ik over schrijf aan bod: meditatie, mindfulness, spiritualiteit en paganisme. De eerste drie springen duidelijk in het oog, en daar ben ik blij om want het is ook waar ik mij het beste bij voel. Maar niet onbelangrijk is ook weer de statistiek die eruit springt: de persoonlijke verhalen!

Missen jullie iets? Een paar mensen wel waarbij ze hekserijgerelateerde blogs en mijn spirituele vallen en opstaan noemen. Een iemand vraagt meer persoonlijke/fotoblogjes en ook krijg ik de opmerking dat er graag gelezen wordt over hekserij, maar dat men er niet zo in thuis is en dus moeilijk kan volgen. Misschien moet ik inderdaad verder met mijn ‘quick guide into witchcraft’.

Er werd ook door iemand geopperd dat de berichten soms wat lang zijn, maar dat de inhoud wel interessant is. Het is inderdaad een beetje een balans zoeken tussen genoeg informatie geven, duidelijk zijn en de interesse van de mensen niet verliezen door een te lang bericht.

Het oog wil ook wat

Een paar mensen merken op dat ze graag meer foto’s zien op mijn blog. Ik begrijp die vraag zeker, maar ik wil daar ook bij opmerken dat foto’s niet zo geheel mijn ding zijn. Voor veel mensen neem ik ontzettend veel foto’s met mijn smartphone, maar dat is dan ook de enige optie die ik heb op vlak van fotografie. Ik ontbreek een goede camera en ik weet niet of ik daar in wil investeren. Misschien wijd ik hier zelfs een apart blogje aan!

Van mijn lay-out zijn jullie niet ontevreden, want die kreeg best een mooie score. Ondertussen is er alweer een andere lay-out online waar ik best positieve reacties op kreeg.

Bezoekers

bezoekers

Ja, wie zijn mijn bezoekers nu eigenlijk? De antwoorden variëren van 19 tot 48, dat is best een breed publiek. De balans slaat ook niet door naar eerder jong of eerder oud, eigenlijk is het zelfs vrij mooi verdeeld. Dat vind ik heel leuk om te zien.

Er is een man die mijn blog leest blijkbaar, de andere lezers zijn allemaal vrouwen. Tenminste, er is maar een man die zich kenbaar heeft gemaakt!

Tot mijn eigen grote verbazing komt het overgrote deel van mijn lezers blijkbaar uit België, hallo landgenoten! Dat is iets wat ik niet had verwacht. De mensen die reageren op mijn blog zijn namelijk veelal mensen uit Nederland. Jullie zijn alvast ook mooi vertegenwoordigd: 40% Nederlanders tegenover 60% Belgen. Niet mis toch?

Lieve woorden

Ik kan het niet laten om jullie ook even een paar van de lieve woorden die ik mocht ontvangen te laten lezen:

lieve woorden

woorden

Al bij al ben ik heel tevreden met de antwoorden op de enquête. Hoewel ik het soms moeilijk heb met de cijfertjes, ben ik heel blij met iedereen die de moeite neemt om hier te reageren en zijn bijdrage te doen. Ook aan de lieve lezers die wat stiller zijn: bedankt dat jullie elke keer weer komen lezen en zo genieten van alles wat ik het internet op gooi!

2 Replies to “Inhaalbeweging”

 1. Heb ik die enquette gemist? Of ligt dat al zover in het verleden zoals je zelf aangeeft dat ik het alweer vergeten ben, hahahaha

  je doet het goed Saar, echt super, je wisselt ook mooi af, van persoonlijk naar info en tips van boeken bla.. het één lees ik makkelijker weg dan het ander, en de foto’s, ah zo, die snap ik nu ook, dat je er niet zo heel veel plaatst, en dit keer wel en ja dat leidt af eventueel van een lang stuk, dat is de truc van langere verhalen en stukken, de foto’s tussendoor, dan valt het niet zo op dat er veel schrijfwerk staat wat gelezen kan worden 😉

  Bij deze, misschien weer iets onthult voor jou! Een geheim van het bloggen, hahaha

  X
  Morgaine onlangs geplaatst…Photo Friday #3: BloesemsMy Profile

  1. Die enquête was in februari meen ik. En die is op facebook en twitter ook gedeeld 🙂
   Ik weet heus wel dat foto’s grote lappen tekst hapbaar maken, maar voor de uitleg, zie volgende blogpost, en die hen je natuurlijk al gelezen 🙂

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.