Het weekend staat weer voor de deur en dat vraagt om een terugblik. Vorig weekend kon ik lekker uitblazen, vierden we een beetje feest en er stonden zelfs spontane activiteiten op het programma. De afgelopen dagen waren gevuld met fijne dingen, naast het werk. Daar was het extra druk, maar lagen er vooral veel uitdagingen op mij te wachten. Al bij al was de afgelopen week dus goed gevuld!

Ik vul mijn dankbaarheidsdagboek nog steeds trouw in, dus ik spiek even voor ik aan deze post begin. Welke highlights zal ik deze week kiezen? Of gooi ik maar alles in de highlights? Als ik dat zou doen, dan kwamen we wel aan een heel lange blogpost, dus er moeten toch keuzes worden gemaakt. Een paar highlights extra kan nooit kwaad, laat ik dus maar beginnen!

Highlights

Spontaan avondje uit | vrijdagavond had ik geen zin om te koken en mijn Lief geen zin om thuis te blijven zitten. Dus besloten we om naar de film te gaan. Eigenlijk wilden we samen pasta gaan eten om daarna naar de film te gaan, maar we zagen dat de film al begon om half acht. Een blik op de klok vertelde ons dat het al twintig na zes was, dus bestelden we snel online tickets en maakten ons klaar om naar de film te gaan. We kozen voor de H8full Eight van Quentin Tarantino en belandden na afloop in ons favoriete café. Aan de toog bespraken we de verschillen tussen Tarantino en Kübrick ons het genot van een pintje en een croque uit het vuistje (bier en tosti voor de Nederlandse lezers). Spontaniteit die voor herhaling vatbaar is!

avondje uit

Imbolcviering | zaterdagavond kwamen we met de coven samen om het feest van Imbolc te vieren. Imbolc is voor mij een heerlijk feest, omdat de donkerste periode dan echt weg is, de lente aan haar comeback begint, maar ook omdat de drie godinnen aanwezig zijn in het ritueel. Brigid, Danu en Hekate nemen elk hun plaats in. Dit jaar mocht ik de rol van Brigid op mij nemen en haar heb ik met veel plezier vertegenwoordigd. Na de viering had ik nog een hele tijd het idee dat de godin met mij meeloopt. Af en toe hoor ik nog een lichte fluistering alsof ze mij een duwtje op mijn weg geeft.

imbolc

Fondue | vorige week donderdag was ik jarig, dat lazen jullie al en afgelopen weekend vierden we dat samen met mijn schoonouders. Ik had eigenlijk andere plannen, maar die zijn omgegooid door mijn schoonmoeder, vandaar dat we op zondag dus fondue aten. In mijn ouderlijke huis was het traditie om dit op kerstavond te eten. Mijn Lief is echter niet zo’n grote fan van fondue, dus het komt bij ons zelden voor dat er gefondued wordt. Heerlijk om dan voor mijn verjaardag eens lekker decadent te doen. Want geef toe: fondue, dat is toch wel heel veel vlees!

fondue

Lekker cultuur | twee maal per jaar krijgen wij van het cultuurhuis in onze stad een brochure in de bus met het programma van het komende seizoen. We kijken elke keer of er minstens een voorstelling is die wij kunnen meepikken. Woensdag stond een van de eerste activiteiten op het programma: een stuk van Jenne Decleir. Het was een monoloog waarin hij verhaalde over het leven van Franciscus van Assisi. Heerlijk met z’n tweetjes erop uit om een beetje cultuur op te snuiven. Het was een heerlijke avond!

cultuur

Heerlijk koken | ik had nog een paar overschotten in mijn koelkast. Dingen die ik bij de groentenpakketten van Voedselteams had gekregen en waar ik nog geen bestemming voor had gevonden. Donderdagavond besloot ik om meteen twee gerechten te maken, vanavond heb ik namelijk niet zoveel tijd om te koken. Het werd dus Chinese kool, varkensvlees en aardappeltjes voor donderdag en een preischotel voor vrijdag. Even met mijn handen tussen de verse groenten en gebruik maken van mijn schitterende fornuis. Heerlijk!

koken

Lichtpuntjes

♥ mooi blogje over zachtheid van Diadox ♥ hulp van mijn liefje ♥ plannen maken voor de badkamer ♥ tulpen ♥ dagboek schrijven ♥ aan een nieuw boek beginnen ♥ verjaardagscadeautjes ♥ in de zetel ploffen ♥ Luna en Wolf tegelijk ♥ knuffelen ♥ de energie van Brigid ♥ visualisatie en meditatie ♥ tarot leggen ♥ wierrook ♥ fluitende vogels ♥ chocolade ♥ een goede spreekoefening in de Franse les ♥ bloeiende lelies ♥ zonnestralen ♥ fijne boeken ophalen in de bib ♥ door de regen fietsen ♥ onverwacht bezoekje van vrienden ♥ een aalscholver ♥ inspiratie ♥ gekke dansjes in de keuken ♥ Ricky Martin en cruisen door de nineties ♥ een veel te vroeg paasei ♥ zachte hondenvacht ♥ frietjes ♥

wolfje meditatie boeken

Music Maestro

3 Replies to “Imbolc, cultuur en heerlijk koken”

  1. Heerlijk om te lezen dat jij zo’n fijne week had, en fondue, doen mensen dat nog? hahaha Dat is hier toch wel 30 jaar geleden, ja toen ik tiener was, dat wij dat voor het laatst hebben gedaan, toen de gourmet stellen kwamen werd het gourmetten, met het idee, dat is net even wat schoner en minder troep achteraf dan de fondue, plus de hete olie wat toch meer gevaarlijk is dan met ene pannetje of gewoon op de gril te grillen etc. 😀

    Leuk! Lief, mooi!

    X

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.