Onder het mom van ‘vakantie vieren’ besloten we vandaag om eens richting Ikea te gaan. Er waren een aantal meubeltjes die we nog nodig hadden of die aan vernieuwing toe waren en mijn Lief vond het wel een idee om eens in Ikea te gaan speuren. Daar hebben ze namelijk voor onze problemen nog vrij handige oplossingen. Daarnaast was er nog een belangrijke doorbraak voor het lokale voedselteam. Tijd voor een dagje Ikea en voedselteam dus! Gaan jullie mee?

ikea

De wekker was eigenlijk iets vroeger afgegaan, maar wie het plogje gisteren heeft gelezen weet wel waarom ik niet eerder mijn bed uit sprong. We hadden gisteren nog tot rond middernacht bezoek gehad en half acht was niet meteen een uur om enthousiast te zijn over opstaan. Daar dacht iemand toch anders over waardoor ik maar eerst naar beneden ging in plaats van nog even te blijven liggen terwijl mijn Lief in de douche zat.

ikea

“Goedemorgen baasje, tijd om een ochtendplasje te doen!” Luna stond meteen enthousiast aan de deur om de tuin in te gaan. Soms weet ik echt niet waar ze de energie vandaan blijft halen…

Ondertussen begon ik met koffie zetten, fruitsap persen en andere voorbereidende zaken voor het ontbijt. Waarna het mijn beurt was om gebruik te maken van onze luxe douche! Even haren inzepen, mijzelf goed afspoelen om dan wakker in mijn kleren te springen, klaar voor het ontbijt!

ikea

Vandaag gingen we voor geroosterd brood naast de dagelijkse gewoonte van vers fruitsap en verse koffie. En een beetje ongezonder: een laagje choco!

ikea

Er moesten ook nog een paar dingen opgemeten worden in de badkamer en de gang voor we onze jassen en schoenen aantrokken om op pad te gaan.

ikea

Eerste stop: de garage waar we onze vrienden zouden oppikken. Naar Ikea ga je tenslotte niet alleen, daar neem je vrienden voor mee. Om goed advies te geven bijvoorbeeld. En omdat dat gewoon veel leuker is! Aangezien hun auto die voormiddag binnen moest in de garage, hadden we afgesproken om hen daar op te pikken voor we doorreden naar Gent. We hebben namelijk geen Ikeavestiging dicht bij ons, in het West-Vlaamse. Ik heb geen idee waarom Ikea daar nog niet op gekomen is!

Als je dan toch zo vroeg aankomt in Ikea dan doen het maar meteen goed!

ikea

Met een tweede ontbijt bij Ikea zelf natuurlijk. Mijn vriendin voelde zich meteen een Hobbit: tweede ontbijt en zou er dan ook nog een derde volgen… Nou neen, we besloten dat twee maal ontbijten wel genoeg was, want je moet natuurlijk ook nog het hele woonwarenhuis bekijken!

ikea ikea

ikea

Ik zou natuurlijk meteen de hele winkel kunnen fotograferen, want er is ontzettend veel te zien en te bekijken bij Ikea. Daar waren we dan ook een aantal uren zoet mee! We keken met grote belangstelling naar de schoenrekken, kapstokken en barkrukken waarna we ook de kasten en het bureaumateriaal aan een grondige inspectie onderworpen. Er werd ook nog gedroomd van bedden, kleerkasten en nieuwe zetels, maar aangezien het ‘budget’ nu al ruim overschreden was, lieten we dat voor een volgend bezoekje.

De kar lag al behoorlijk vol en dan moesten we natuurlijk nog hier even langs!

ikea In het magazijn moesten we toch een paar gangen in om de pakketten op te halen die we nodig hadden. Daar zaten namelijk onze meubels in (voor wie nog niet naar Ikea is geweest: ja, echte bouwpakketten moet je ophalen in het magazijn als je meubels wilt van Ikea). Aangezien de ene kar reeds vol geladen was, namen we nog maar een tweede. Eentje speciaal voor grote pakketten!

ikea

Eventjes onze gele tas uit de kar van onze vrienden halen om het boven op onze stapel te leggen. Neen hoor, we hebben niet geheel Ikea leeg gekocht, maar het scheelde niet veel…

Tijd om aan de kassa in de rij te gaan staan. We hadden alles verzameld en heel veel laten liggen, hoe moeilijk het ook was. De verleiding is groot in een interieurwinkel, elke keer weer!

ikea

Zoveel pakketjes, klein materiaal en dan ook nog twee vrienden mee hebben die gelukkig enkel wat klein materiaal hadden gekocht, tja, dat vraagt om enorme puzzelskills. Daar heeft mijn Lief er wel wat van, maar gelukkig onze vriend nog meer! Want hij kreeg alle pakketten, de kleine spullen en ons vieren nog in de auto. Dat verdiend een dikke pluim.

Van winkelen krijg je echter wel honger! Tijd voor een uitgebreide lunch!

ikea

Als het aan mij lag, en aan onze vrienden, dan waren we nog eens langs het warenhuis gelopen om de laatste gangen nog eens uitgebreider te bekijken. Maar mijn Lief gaf aan dat dit een leuke dag was, meer zou er teveel aan zijn. Trouwens, als je bij Ikea gaat winkelen dan is de kous nog niet af. Gelijk had hij, dus gingen we richting huis in een volgeladen auto!

ikea

Wie meubels koopt in Ikea, al is het maar een kapstok voor in de gang, die moet toch wel een handige harry zijn. Gelukkig bleven onze lieve vriend en vriendin nog even plakken om ons te helpen alles in elkaar te steken.

ikea

Gewoon de handleiding volgen. Of ja, af en toe even je gezond boerenverstand gebruiken om de dingen in elkaar te krijgen. Terwijl Lief en vriend beneden de kapstok, barkrukken en schoenenrek in elkaar staken, besloten ik en vriendin om boven het gevecht aan te gaan met het kastje voor de badkamer. We hebben het er vrij goed vanaf gebracht, maar besloten kort voor de rails aan de lades waren gemonteerd dat het tijd was voor koffie!

ikea

Maar toen ik tijdens ons gesprek op de klok keek, schrok ik toch wel even van de tijd. Het was kwart voor zeven en rond zeven uur had ik een vergadering. Snel iedereen bedanken voor ik in de auto sprong op weg naar de vergadering voor voedselteams.

voedselteam

Een voedselteam is een concept waarbij een groep mensen zich organiseert om voedingsstoffen rechtstreeks bij de producent aan te kopen. Zo wordt de korte keten gevolgd en blijft de winst bij de producenten. Groothandelaars en grootwarenhuizen verdwijnen hierbij volledig uit het zicht. Bekijk het een beetje als fairtrade voor de lokale producten.

Stilletjes aan gaan we met het team voor mijn stad richting de start. Begin oktober willen we opstarten en vanavond werden dus de taken verdeeld, praktische afspraken gemaakt en een aantal actiepunten voorzien.

voedselteam

De vergadering duurde toch een paar uur waarbij het niet alleen over serieuze zaken gingen, maar er in mijn optiek toch ook al een klik was tussen de leden van het kernteam. Heerlijk dat hier na een jaar eindelijk een vervolg op komt met zoveel enthousiaste mensen!

Ik tik wanneer ik thuis kom nog snel even dit plogje voor ik mijn bed in duik. Een knuffel met Luna kan er natuurlijk ook nog af (en is heel erg nodig)! Daarna gaat het lichtje uit en de oogjes dicht. Het was weer een fijne en productieve dag. Als jullie het leuk vinden dan tik ik graag nog een Ikea shoplogje, wat denken jullie?

8 Replies to “Ikea en voedselteam | 20-8”

 1. Wat een heerlijk blogje zo met al die foto’s. Ikea, ik ben er echt al 10 jaar niet meer geweest. Misschien moet ik het weer eens doen. Vroeger vond ik het horror, maar ik denk dat ik het nu misschien best wel tof kan vinden. Ja hoor, kom maar op met dat tweede artikel!
  Marion onlangs geplaatst…De Ultieme TerrastestMy Profile

  1. Het is wel een ontzettende drukte. Bij ons viel het nog mee omdat we vrij vroeg in een weekdag gingen. We gebruikten ons middagmaal ook maar rond twee uur omdat rond twaalven het echt super druk was in het restaurant. Misschien een idee voor jou ook om dat te doen op een minder druk moment. Mijn Lief heeft ook hekel aan drukte, dan wil hij weg!

 2. Hahahaha ik vind het geweldig deze plog, kan ik van genieten. Ikea is gewoon leuk om even te neuzen ook al neem je niets mee, maar als ik er al kom, dan is er iemand bij mij of ik ben het zelf die iets komt halen. Dat je dan op een aanbieding af komt en het is er niet, kan dan ook best irritant zijn, maar goed, gelukkig is mijn moeder meestal bij mij en dan rijden wel wel even een boel km’s naar de volgende 😉

  het is nu wel weer een paar jaar terug ook dat ik er voor het laatst geweest ben, toen was het doel, gordijnen voor in mijn keuken. 😉

  X
  Morgaine onlangs geplaatst…KeuvelenMy Profile

 3. Het is altijd een feest om naar Ikea te gaan… ik heb nooit iets nodig, maar kom wel met veel naar huis 😉
  Ik heb ooit eens de Zweedse balletjes gegeten en ik vond ze niet zo lekker…

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.