Ik zou je willen laten weten dat ik deze morgen zin had in jouw frietjes. De smaak van jouw mayonaise en de zelfgekweekte bieslook pasten er altijd perfect bij. Misschien zat er dan wel een beetje teveel azijn in de mayonaise, waardoor hij altijd wat zuurder smaakte dan de bedoeling was, het roept bij mij een gevoel van thuiskomen op. In werkelijkheid waren het niet jouw frietjes die ik miste, maar de warme knuffels en onze gesprekken die soms nergens over gingen.

Ik zou je willen laten weten dat ik nog vaak denk aan de kleurboeken in de lades. Die dikke kleurpotloden waren echt de beste die er waren. Liggend op het tapijt voor de kachel konden we uren doorbrengen met paas- en klaasprenten inkleuren. Het zijn niet echt die kleurpotloden en de boeken waar ik aan dacht, maar wel de gezelligheid waarin ik me zo kon nestelen.

Ik zou je willen laten weten dat ik nog steeds vol bewondering naar alle kruipende beestjes kijk. En naar de bijen die honing ophalen. Je hebt me geleerd dat we voor hen geen angst hoeven te kennen en dat ze heus niet ‘vies’ zijn. Je vertelde me over hun leven en hun doel, waardoor ik nu nog steeds vol respect hun activiteiten bestudeer. Maar het zijn niet alleen die beestjes die ik zie. In werkelijkheid zit ik weer naast je in stilte. We genieten gewoon van elkaars aanwezigheid.

Ik zou je willen laten weten dat taart eten met jou me toch niet onberoerd liet. Het was altijd heerlijk om je te zien smullen en ik kon toch wel genieten van jouw verhalen. Nu is een taartje nooit meer hetzelfde, omdat jij niet naast me zit.

Ik zou je willen laten weten dat er geen Ice Tea of koekje of paaseitje beter smaakt dan deze die ik bij jou kreeg. Want het waren niet gewoon drank en snoep, maar uitingen van liefde.

Ik zou je willen laten weten dat je zoveel dingen hebt meegegeven en getoond. Zoveel dingen zijn diep in mijn hart opgeslagen. En ooit, ooit komen ze weer naar buiten. Want ik zal het niet voor mezelf houden, maar zal het delen met mijn kleine meid. Zodat jullie, elk op je eigen manier, toch een beetje verder kunnen leven in de generaties die jullie niet hebben mogen ontmoeten.

26 Replies to “Ik zou je willen laten weten”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.