Ik kon de slaap niet meteen vatten en lag te luisteren naar de regen. Plots besefte ik dat ik niet meer in slaap probeerde te komen. Ik lag te genieten van de regendruppels die vielen, het tikken op de bladeren van onze magnolia, het ruisen van de wind. Met enige weemoed dacht ik ook aan de frisse geur van nat gras in de lente, aan de warmte van de zomerzon en ik verlangde ook naar de bittere winterse kou. Dit alles samen met het genieten van een herfstige regenbui.

Als mensen mij vragen wat mijn favoriete seizoen is, hangt mijn antwoord heel sterk af van mijn humeur. Ik heb dagen waarop ik van een herfstige dag onder een dekentje meer geniet dan van een wandeling in een lentestorm of een dagje zomerse warmte.

Eigenlijk hou ik gewoon van de seizoenen. Ik zou moeilijk kunnen leven op een plaats waar ze niet bestonden. Elke dag zomer gaat me toch snel vervelen. Dat merkte ik heel goed toen we zo’n prachtige indian summer hadden in september. Ik verlangde toen zo naar wind, regen en waterige zonnetjes.

Nu is het volop herfst en geniet ik van de prachtige kleuren rondom mij. De blaadjes kraken onder mijn voeten wanneer ik onze ochtendwandeling maak. De regen tikt tegen ramen en de resterende blaadjes aan de bomen. De wind viert rond ons huis. En als de zon erin slaagt om zich nog eens te laten zien dan blinken de kunstwerken van de vele spinnen in het zonlicht.

De herfst is heerlijk! Maar op zijn tijd zijn ook de winter, de lente en de zomer meer dan welkom!

Heb jij een favoriet seizoen of hou je ook wel van allemaal?

7 Replies to “Ik hou van de seizoenen”

 1. Net als jij, lente en herfst zijn dan mijn favorieten omdat in beiden de zomer nog kan zitten zoals nu ook gebleken is, de winter is wat minder, maar dat hangt inderdaad van het soort winter af.

  Sneeuw, met zon en blauwe luchten ja, daar ga ik voor, maar de winters zetten zo slecht door al jaren, dat het meer grijs is, en daar kan ik wat slechter tegen 😉

  X
  Morgaine onlangs geplaatst…Het geheim van de WaterlijnMy Profile

 2. De lente is mijn favoriet. Waarbij alles opnieuw gaat bloeien. Alsof al het voorgaande er totaal niet meer toe doet. Een soort nieuwe kans. De zomer komt op twee, de herfst alleen op drie wanneer hij mooie zonnige dagen kent. Waarbij wandelen en buiten zijn nog kan zonder jas. De winter vind ik alleen leuk op wintersport en wanneer er een flink pak sneeuw is gevallen. De regen en grauwe dagen hoeven van mij niet zo.
  Deborah onlangs geplaatst…Op jacht …My Profile

 3. Oh ik hou ook van de wissel van de seizoenen, dat miste ik op Fuerteventura. Elke dag hetzelfde weer en seizoen, ik baalde al als ik daar aan dacht. In februari ben ik de winter meer dan beu maar toch kan ik elk seizoen wel appreciëren.

  1. Oh, op het einde van het ene seizoen verlang ik meestal ook naar het volgende. Dat hoort voor mij wel bij de liefde voor de seizoenen. Maar in het begin of op haar hoogtepunt kan ik elk seizoen wel waarderen 🙂

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.